|
pytanko do struny co z blos'em i czy warto? |
| Autor |
Wiadomość |
derka [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Kwi 2005|, 2005 05:08 pytanko do struny co z blos'em i czy warto?
|
|
|
sorki za ogólne i nie l[pg ale dla mnie 2,9 92r to gdyby nie gaz to bym się na scorpiaka nie zdecyddował.
mam problem z mocą na wyższych obrotrach i kocham eco więc cię pytam plizzz podzielsię wiedzą |
|
|
|
 |
remi [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Kwi 2005|, 2005 21:25
|
|
|
| cze ale dokładnie oco ci chodzi? jeslui o spalanie to ci nie powiem ale jesli o jazde to jest zajjjjjjjjjjjjj ......... bezwzgledu czym jeżdzisz scorpiak jest debesciak pozdrawiam wszystkich miłośników |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Kwi 2005|, 2005 21:32
|
|
|
| To od razu przyblizcie mi pojecie blos'a. |
|
|
|
 |
Marcin
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
|
Wysłany: |1 Maj 2005|, 2005 05:47
|
|
|
| Cytat: | | To od razu przyblizcie mi pojecie blos'a |
mi też, mi też |
_________________ Było:
-Scorpio sedan; 2.0 DOHC; 1990r
-Scorpio sedan; 2.3 DOHC; 1996r
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |4 Maj 2005|, 2005 00:55
|
|
|
Już chyba w 5 postach tłumaczyłem - użyjcie opcji wyszukaj i wklepcie BLOS.
A co do wrażeń - jeszcze mnie czeka jadna wizyta na hamowni w celu oststecznego zestrojenia ale już za pierwszym razem po montażu wyraźnie odczulem różnicę w przyspieszeniu ale okazało się na hamowni, że reduktor eydala tylko do 3800 rpm - potem lawinowo leci na pysk z momentem - dlatego zastosowałem patent taki jak jeden koleś w Safrane V6 3.0 a mianowicie dwa reduktory gazu spięte razem. Pospinałem ale dałęm dupy bo nierówne węże dolotowe gazu zrobiłem i auto miało dołek gdzieś w połowie zakresu obrotów - teraz przerobiłem i zapierdziela nieźle - musze właśnie tylko na hamownie podskoczyć i ustawić max power jaki z tego uklądu mogę wydobyć - wtedy powinny być tez wykresy z hamowni before i after to sami zobaczycie co i jak - generalnie warto to zakładać - do V6 jest troche kłopot bo trzeba jakoś kolektor ssący w jedną rurę scalić ale jak się jakiś miodzio trójnik wyspawa to jest OK. Do tego bez obawy dochodzi stożek i jest gites. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
derka [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Maj 2005|, 2005 12:31 dzięki
|
|
|
no to dokładnie to co chcę
tyle że zamiast stożka pół 5litrowej butelki na wodę jako łapacz powietrza w zderzak
jaki orientacyjny koszt strojenia i jak dałbyś zdjęcia komory silnika to będę Cię chwalił powszystkich jarmarkach świata
pozdro |
|
|
|
 |
Struna

|
|
|
|
 |
Gierap [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Maj 2005|, 2005 14:43
|
|
|
Ok Struna ciekawe jaki momencik teraz masz,o HP nie pytam bo to mniej ważne,tylko żeby nie ubyło,wziął byś napisał ile CI po tym wszystkim pozmieniało,no i jaki koszcik tego wszystkiego wyszedł |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |5 Maj 2005|, 2005 14:56
|
|
|
jak projekt zostanie zakończony to nawet screeny z hamowni zapodam i sami zobaczycie - na jednym reduktorze moment wzrósł z ( o ile dobrze pamiętam ) 189 nM na 205 nM czy jakos tak - ale parownik nie wydalał - n adwóch jeszcze nie hamowalem to nie wiem ale czuć że przybyło |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Maj 2005|, 2005 22:18
|
|
|
| Struna jednak poprosze przejrzyscie info co to ten blos w koncu jest ?? |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |6 Maj 2005|, 2005 11:39
|
|
|
Gaźnik gazowy - tak to można w dwóch słowach nazwać - zero zwężek i działania na podciśnienie - działa doklądnie i niesamowicie precyzyjnie w funkcji przepływu powietrza, co najważniejsze utrzymuje stały AFR a nie jak zwykłe mikseru dołem za bogato, potem ok i wysoko extremalnie ubogo. Dzięki braku zmniejszenia średnicy dolotu nie ogranicza się mocy silnika. Koncepcję uwaliło pojebane polskie prawo bo nie ma to regulacji elektronicznej - bo i po co skoro przepustnica robi swoje o wiele lepiej niż elektronika ale już pojawiają się BLOS-y z elektronicznym registrem ( porażka bo spowalnia działanie ) |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Maj 2005|, 2005 15:16
|
|
|
| fakt. takie masło maslane. ale pomyśl. skoro bez elektroniki nie wolno wg polskiego prawa to pakujesz wersje z elektroniką wszystko cacy, legal, przeglad oki itepe..a potem... robisz jak bozia przykazała i wypie... ta elektronike w kosmos. lepiej tak niz wogole. ale na dwoch parownikach plus ten blosik to musisz miec niezla jazde...az zazdroszcze. |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |8 Maj 2005|, 2005 18:35
|
|
|
| Foksa też już ma - ale na jednym parowniku 140kW i też bardzo sobie chwali. O ile pamiętam to mu auto nie schodziło poniżej 20 l LPG po mieście a teraz mu pali 15,5 z włączoną kilmą ( na FCP opisywał wrażenia i porady ) |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Maj 2005|, 2005 20:59
|
|
|
| osh qrna gdyby nie to ze nie planuje dluzszej eksploatacji mojego auta tez bym sie bawił. |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |9 Maj 2005|, 2005 00:13
|
|
|
zreszta u mnie też pomimo dwóch parowników widze obniżenie spalania. Nie mierzę bo mnie akurat zależy na tych konikach i Nm i jak dla mnie może palić tyle co palił - ale i tak pali mniej |
|
|
|
 |
|
|