|
POMOCY! WIELORYB 95 czy Przejściówka 93 !!! |
| Autor |
Wiadomość |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 15:22
|
|
|
| No to dobrze go oblukaj, bo cos mi sie wydaje ze jest po sporych przejsciach. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 15:26
|
|
|
| a ja tylko dodam ze jakos poduszki sie nie bardzoodliczaly, moze drobiazg a moze nie. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
dario_c [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 15:32
|
|
|
| tak maly przebieg to chyba nie jest mozliwy |
|
|
|
 |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 15:44
|
|
|
| Pewnie sie myle, ale wydaje mi sie ze mial lekkiego dzwona z przodu i dosc powazne spotkanie prawego tylu z blizej nieokreslonym obiektem. Ogladanie podlogi powinno to potwierdzic lub wykluczyc. Wiec wejdz pod autko i dokladnie obejrzyj wszystko. |
|
|
|
 |
heavy [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 16:05
|
|
|
To ja pierd...takie ideały skoro wy ze zdjec już"cos" widzicie...niech spierd....
Sorki uniosłem się ale co by nie było nie kupie w Polsce...
Jade do Berlina.... |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 16:13
|
|
|
a pozatym ten z linka to mk1 a szybciej mial byc mk2 albo mk3. kazdy z nich to naprawde inny samochod wiec przed zakupiem dobrze pomysl. ja do mk1 nie chcial bym wrocic. moze to kwestia stanu mojego mk1 a ten mk2 jest juz w miare. wielorybem nigdy nie jezdzilem ale spodziewam sie takiej roznicy jaka mialem pomiedzy mk1 a mk2 Rafal moze cos w tym pomoc albo Marcin. oni mieli mk1 a teraz sa wlascicielami mk3.
pozdrawiam
maciek
[ Dodano: 2005-11-08, 16:14 ]
a ja np bardzo zaluje ze pojechalem do niemiec po moje mk1 bo taki wyjazd to tez spory wydatek paliwo jedzenie moze hotel itp. |
|
|
|
 |
heavy [Usunięty]
|
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 16:42
|
|
|
no wlasnie wyglad w srodku. bo zawieszenia i inne rzeczy sa te same ale ja roznice czuje w koncu w mk1 wymieniaja kierownice na mk2 itp. lepiej rozwiazane sa nawiewy powietrza itp. jak masz gdzies okazje to wsiadz i tu i tu to zobaczysz. w sumie to szczegoly ale na to sklada sie samochod. a jak masz dopiero kupic no to warto pokombinowac i kupic to lepsze. fakt faktem,ze mk1 bywa mniej awaryjny ale to tez zalezy od szczescia albo umiejetnosci kupowania a mi ich zawsze zabraklo...
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
heavy [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 16:48
|
|
|
| tak sobie pomyslałem ze jakbym kupił MK1 w bardzo dobrym stanie, z dobrym przebiegiem(ten u góry ma 165tyś) bez tych dodatków które mogą się popsuć, to może bedzie najmniej awaryjny i długo posłuży |
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 17:20
|
|
|
| Mk 2 ma wiecej problemow z elektryka a to za sprawa skrzynki bezpiecznikow. Poczytaj bo bylo o tym sporo na forum w mk 1 nie ma z tym problemow. Wyglad deski rozdzielczej oczywiecie sprawa gustu. |
|
|
|
 |
barroz [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 20:23
|
|
|
ciekawe czy za tymi niebieskimi parawanami na zdjęciu to lakiernia |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 22:01
|
|
|
co do tego z allegro to ja tam niejestem przekonany czy taki bity jak kol bigdaddy pisze, trudno ocenic, raczej wyglada na ładny.
Co do roznic to sa one tylko z wygladu zewnetrznego i wewnetrznego zasadniczo, oraz roznica taka ze w MK2 zamaka skrzynka bezpiecznikow ( i tego sie nie uniknie ) wyglada inaczej ( rzecz gustu ) inna deska (rzecz gustu) no i w nowszych rocznikach ma napinacze pasow i poduszki bezpieczenstwa oraz wzmocnienia w dzwoiach ( to jest istotna roznica!!) konstrukcyjnie i wyposazeniowo jest to to samo auto, nieczym sie nie rozni ani w komforcie ani prowadzeniu.
aa no i do MK1 wiecej czesci podrobek i uzywek |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 22:09
|
|
|
| To ze tak napisalem to wcale nie musi tak byc, tylko ze 1. byl malowany, 2. przednia klapa nie pasuje do swiatel i jakies takie cofniete te swiatla (albo mi sie tak wydaje) 3. Na tylnym prawym slupku jest wgniecenie (moze mi sie tylko tak wydaje lub jakies odbicie na zdjeciu), a takie wgniecenia nie powstaja tak sobie no i tylne drzwi troche nie pasuja. Byc moze to jest wina slabej jakosci zdjec i w rzeczywistosci auto sie lepiej prezentuje |
|
|
|
 |
heavy [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 22:29
|
|
|
Mi też ta maska jakoś nie pasuje, i kolor jakby inny...
[ Dodano: 2005-11-11, 12:31 ]
wyjazd do berlina okazał się porażką:( W całym berlinie, zarówno poprzez komisy jaki www nie znalazłem nic ciekawego w miare dobrym stanie(o tak zwanych ideałach zapomnijmy), Pare BMW i kilka Mercedesów124(już lepiej), ale ostatecznie nie zdążyłem się na nic zdecydować...może i dobrze bo w niedzile planuję obejżeć i prawdopodobnie kupić(w końcu) tego: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=71849831 |
|
|
|
 |
|
|