$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - POMOCY! WIELORYB 95 czy Przejściówka 93 !!!
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
POMOCY! WIELORYB 95 czy Przejściówka 93 !!!
Autor Wiadomość
bigdaaddy
[Usunięty]

Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 15:22   

No to dobrze go oblukaj, bo cos mi sie wydaje ze jest po sporych przejsciach.

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 15:26   

a ja tylko dodam ze jakos poduszki sie nie bardzoodliczaly, moze drobiazg a moze nie.
http://tinyurl.com/qhaqjsk

dario_c
[Usunięty]

Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 15:32   

tak maly przebieg to chyba nie jest mozliwy

bigdaaddy
[Usunięty]

Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 15:44   

Pewnie sie myle, ale wydaje mi sie ze mial lekkiego dzwona z przodu i dosc powazne spotkanie prawego tylu z blizej nieokreslonym obiektem. Ogladanie podlogi powinno to potwierdzic lub wykluczyc. Wiec wejdz pod autko i dokladnie obejrzyj wszystko.

heavy
[Usunięty]

Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 16:05   

To ja pierd...takie ideały skoro wy ze zdjec już"cos" widzicie...niech spierd....
Sorki uniosłem się ale co by nie było nie kupie w Polsce...
Jade do Berlina....

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 16:13   

a pozatym ten z linka to mk1 a szybciej mial byc mk2 albo mk3. kazdy z nich to naprawde inny samochod wiec przed zakupiem dobrze pomysl. ja do mk1 nie chcial bym wrocic. moze to kwestia stanu mojego mk1 a ten mk2 jest juz w miare. wielorybem nigdy nie jezdzilem ale spodziewam sie takiej roznicy jaka mialem pomiedzy mk1 a mk2 Rafal moze cos w tym pomoc albo Marcin. oni mieli mk1 a teraz sa wlascicielami mk3.
pozdrawiam
maciek

[ Dodano: 2005-11-08, 16:14 ]
a ja np bardzo zaluje ze pojechalem do niemiec po moje mk1 bo taki wyjazd to tez spory wydatek paliwo jedzenie moze hotel itp.

heavy
[Usunięty]

Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 16:34   

Naprawdę różnica miedzy MK2 a MK1 jest duża? Myślałem ze kwestia wyglądu wewnątrz i zewnątrz... już byłem gotowy na tego: http://www.mobile.de/SIDT...11111186554271&

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 16:42   

no wlasnie wyglad w srodku. bo zawieszenia i inne rzeczy sa te same ale ja roznice czuje w koncu w mk1 wymieniaja kierownice na mk2 itp. lepiej rozwiazane sa nawiewy powietrza itp. jak masz gdzies okazje to wsiadz i tu i tu to zobaczysz. w sumie to szczegoly ale na to sklada sie samochod. a jak masz dopiero kupic no to warto pokombinowac i kupic to lepsze. fakt faktem,ze mk1 bywa mniej awaryjny ale to tez zalezy od szczescia albo umiejetnosci kupowania a mi ich zawsze zabraklo...
pozdrawiam
maciek

heavy
[Usunięty]

Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 16:48   

tak sobie pomyslałem ze jakbym kupił MK1 w bardzo dobrym stanie, z dobrym przebiegiem(ten u góry ma 165tyś) bez tych dodatków które mogą się popsuć, to może bedzie najmniej awaryjny i długo posłuży

Pershing 

Auto: .
Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 17:20   

Mk 2 ma wiecej problemow z elektryka a to za sprawa skrzynki bezpiecznikow. Poczytaj bo bylo o tym sporo na forum w mk 1 nie ma z tym problemow. Wyglad deski rozdzielczej oczywiecie sprawa gustu.

barroz
[Usunięty]

Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 20:23   

ciekawe czy za tymi niebieskimi parawanami na zdjęciu to lakiernia :mrgreen:

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 22:01   

co do tego z allegro to ja tam niejestem przekonany czy taki bity jak kol bigdaddy pisze, trudno ocenic, raczej wyglada na ładny.

Co do roznic to sa one tylko z wygladu zewnetrznego i wewnetrznego zasadniczo, oraz roznica taka ze w MK2 zamaka skrzynka bezpiecznikow ( i tego sie nie uniknie ) wyglada inaczej ( rzecz gustu ) inna deska (rzecz gustu) no i w nowszych rocznikach ma napinacze pasow i poduszki bezpieczenstwa oraz wzmocnienia w dzwoiach ( to jest istotna roznica!!) konstrukcyjnie i wyposazeniowo jest to to samo auto, nieczym sie nie rozni ani w komforcie ani prowadzeniu.

aa no i do MK1 wiecej czesci podrobek i uzywek
http://tinyurl.com/qhaqjsk

bigdaaddy
[Usunięty]

Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 22:09   

To ze tak napisalem to wcale nie musi tak byc, tylko ze 1. byl malowany, 2. przednia klapa nie pasuje do swiatel i jakies takie cofniete te swiatla (albo mi sie tak wydaje) 3. Na tylnym prawym slupku jest wgniecenie (moze mi sie tylko tak wydaje lub jakies odbicie na zdjeciu), a takie wgniecenia nie powstaja tak sobie no i tylne drzwi troche nie pasuja. Byc moze to jest wina slabej jakosci zdjec i w rzeczywistosci auto sie lepiej prezentuje

heavy
[Usunięty]

Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 22:29   

Mi też ta maska jakoś nie pasuje, i kolor jakby inny...

[ Dodano: 2005-11-11, 12:31 ]
wyjazd do berlina okazał się porażką:( W całym berlinie, zarówno poprzez komisy jaki www nie znalazłem nic ciekawego w miare dobrym stanie(o tak zwanych ideałach zapomnijmy), Pare BMW i kilka Mercedesów124(już lepiej), ale ostatecznie nie zdążyłem się na nic zdecydować...może i dobrze bo w niedzile planuję obejżeć i prawdopodobnie kupić(w końcu) tego: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=71849831

Odpowiedz do tematu