|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
PROBLEM Z CENTRALNYM ZAMKIEM + OTWIERANIE DZWI |
| Autor |
Wiadomość |
misio_23 [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Wrz 2005|, 2005 00:49
|
|
|
| rad napisał/a: | | jeszcze posiadam problem z alarmem orginalnym , jak sie wlaczy to nie wiem jak to wylaczyc |
| rad napisał/a: | | luczyk dziala w stacyjce i w bagazniku i zamyka tylko dzwi i prawe i lewe ale nie da sie otworzyc dzwi tymi kluczykami , az trzema |
| rad napisał/a: | | od samego poczatku jak go mam ( 2 dni ) to nie dalo sie otworzyc samochodu |
myślę że to wina alarmu ... coś wariuje.Centralny zamek odcięty jest przez alarm,nie działa z pilota i mechanicznie , daje się tylko zamknąć a jak wchodzisz przez bagażnik to się włancza bo uzbrojony jast przez zamknięcie .
Wątpię żeby ktoś wymieniał wkładki bo kluczyk zamyka , mogły paść blaszki ale żeby w dwóch wkładkach na raz ? Gdyby tak to czemu nie zamyka z pilota ?
Zanim pojedziesz do ślusaża to szukaj coś o alarmach , albo jakiegoś sąsiada co ma Scorpio - pewnie bawiąc się pilotem coś przestawiłeś w alarmie ... powinien obsługiwać centralny , domykać /otwierać /szyby i szyberdach , otwierać bagażnik - to jest wersja GHiA więc ma dużo funkcji w pilocie - pewnie tam tkwi przyczyna ...
[ Dodano: 2005-09-05, 00:52 ]
... a nie ma możliwości kontaktu z poprzednim właścicielem - pewnie by coś doradził ? |
|
|
|
 |
zbyszek
WKZ U 802

Auto: '96, 2.9 24V, ASB LPG
Pomógł: 3 razy Wiek: 65 Dołączył: 21 Kwi 2004 Skąd: Kozienice
|
Wysłany: |5 Wrz 2005|, 2005 01:18
|
|
|
A o tym nie pomyślałem Rad czy z pilota otwierasz drzwi?
A, że kluczyk zamyka to o niczym nie świadczy. Kluczykiem fordowskim zamkniesz każdego forda. |
_________________ był 2.0 CL 89
byl 2.9 24v 92
jest 2.9 24V 96
Dochodzenie odszkodowań |
|
|
|
 |
rad [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Wrz 2005|, 2005 12:23
|
|
|
nie dziala pilot kompletnie, ide po baterie to moze cos pomoze,
niestety nie mam mozliwosci kontaktu z wlascicielem bo sobie go przywiozlem z holandii i nie wiem nawet od kogo , tylko go kupilem w garazu. wymontowalem wkladke narazie jedna i ide do slusaza moze cos sie z tym da zrobic.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2005-09-05, 23:08 ]
| zbyszek napisał/a: | | A o tym nie pomyślałem Rad czy z pilota otwierasz drzwi?........ |
i juz sie wszystko wyjasnilo. dzieki za rady bo pomogly bardzo.
po wizycie u goscia co dorabia kluczyki zamontowalem wkladke i jest wszystko slicznie pieknie , zamyka i otwiera. po wymianie bateri w pilocie , rowniez wszystko zaczelo dzialac , nawet odkrylem przycisk w pilocie do otwierania bagaznika
mam jeszcze pytanko
na tunelu przy lewarku recznego sa przyciski podgrzewania foteli , i troszke wyzej jest przycisk okragly a na nim narysowany piotun w prostokacie, nie mam pojecia co to jest , prosze o podpowiedz.
pala mi sie tez swiatelka pod nogami i z przodu i z tylu , w jaki sposob mozna to wylaczyc
dzieki i pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |