|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Problem z 2.0 ohc |
| Autor |
Wiadomość |
Aro

Auto: 2 x 2,9: 91/96; noLPG/LPG; ghia/ghia
|
Wysłany: |22 Lip 2005|, 2005 18:02
|
|
|
Kamil dzwonił do mnie przed chwilą i prosił, żeby przekazać na forum postępy w pracach.Zabiera auto do innego, lepszego fachowca, bo tamci już tyle baboli nawalili, że im do końca nie wierzy. Kazał przekazać, że przyznali się, że od początku silnik im kopcił i nierówno pracował; nie chciał się wkręcić powyżej 2000. Gadałem z kumplami i jeden mi opowiedział jak kogoś po przeglądzie gwarancyjnym wypuścili chyba Matizem bez płynu, który do wymiany spuścili, ale już nie zalali. Daleko nie ujechał.
W poniedziałek, wtorek będzie znał opinię tego porządnego fachowca. |
_________________ 2,9 12V '91 sedan "granatnik"
2,9 24V '96 sedan "papamobile"
1,9 i 3,0 jeździdła z VAG na gnojówkę |
|
|
|
 |
tomi503 [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Lip 2005|, 2005 20:05
|
|
|
Chłopaki chyba już wszystko wyjaśnili na co trzeba jeszcze zwrócić uwage. Natomiast jedno mnie interesuje czemu mechaniory zaraz zaczeli przełanczać na gaz. Przecież każdy wie że najpierw autko trzeba nauczyć na benzynce bo przecież komputer był pozbyty prądu pozatym to inny silnik. Pomijam już fakt że jeżeli nie chodził na benzynie tak ja trzeba to co oni myśleli że na gazie zaskoczy i będzie wszystko oki?
Myśle że mechanicy coś zawalili może pomieszali kolejność kabli WN może włożyli źle aparat zapłonowy.Może źle podłączyli wiązke całą. |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |22 Lip 2005|, 2005 21:37
|
|
|
| Jakoś już wczoraj odniosłem wrażenie, że macie do czynienia z kolejnymi fahofcami. Ludzie, ja wiem, że mechaników jak psów się narobiło i nie stać nas na drogich mechsów przy naszych trupkach, ale ważne rzeczy, powiedzmy, przekładanie silników, remonty kapitalne, ASB czy hamulce nie dawajcie do roboty pierwszemu z brzegu kutafonowi od wymian oleju, bo to kosztowna pomyłka. A jeśli już, to niestety, trzeba siedzieć i pilnować takich pacanów, i patrzeć im na ręce, i o wszystko się dopytywać, nawet jak klient się nie zna, to dyscyplinuje, a nie, po fakcie, "zeznali że było źle". |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |