|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
PROBLEM Z OTWARCIEM BAGAŻNIKA W KOMBI |
| Autor |
Wiadomość |
wieloryb
KR 501 HU

Auto: '95 2,3 16V, MSB, Ghia, kombi + LPG
|
Wysłany: |19 Sty 2010|, 2010 10:24
|
|
|
| jackck napisał/a: | | To mam rozumieć że zamek (okrągłą część) do ktorego wsadzamy klucz jest ruchomy i nim po wciśnieciu można również otwierać bagażnik(oczywiście jak centralny jest otwarty)? |
Z tego co się orientuję, to nie musisz mieć otwartego centralnego w 4 drzwiach wejściowych, bo klapa bagażnika otwiera się osobno (trzeci przycisk w oryginalnym pilocie) - u mnie tak jest.
| jackck napisał/a: | U mnie jest to wciśniete na amen od początku i myślałem że jest to część nieruchoma(chciaż mnie to trochę dziwiło)i że można tylko kluczem otwierać.Ale jeśli tak to spróbuję go w jakiś cudowny sposób wyciągnąć i wtedy powinno się otworzyć,tak?Dobrze kombinuję?
Z góry dzięki za odpowiedzi. |
W moim wozie też mam wciśnięty na amen zamek i też będę go musiał wycisnąć, bo już raz rozwaliłem pilota i pakowałem bagażnik przez tylne drzwi, a to nie należy ani do łatwych, ani przyjemnych. Spróbują popracować z WD40. Spróbuj zrobić to co Ci zalecają koledzy, powinno pomóc. |
_________________ Pozdrawiam,
wieloryb
KOBI Mobilny Serwis Rowerowy www.kobiserwis.pl
606-857-942
Team 4 Gary |
|
|
|
 |
bingo
PO 656 EY

Auto: 1992, 2.9 V6 12V, manual, TURNIER 4x4 GHIA RS
Pomógł: 115 razy Wiek: 52 Dołączył: 10 Wrz 2007 Skąd: Poznań
|
Wysłany: |19 Sty 2010|, 2010 10:27
|
|
|
| jackck napisał/a: | | U mnie jest to wciśniete na amen od początku | - daje ci sygnał masy na centralkę blokując elektryczne sterowanie. | jackck napisał/a: | | i wtedy powinno się otworzyć,tak | - nie , moze wtedy uda ci się otworzyć z pilota, albo jeszcze raz musisz wcisnąć. Spróbuj z wyjęciem dużej wtyczki ze sterownika , masz go w górnej częsci schowka pasażera.
[ Dodano: |19 Sty 2010|, o 10:28 ]
| sp9wlc napisał/a: | | jeśli się nie uda to czeka Cie rozbieranie tapicerki (górnej częsci) tylnych drzwi, nie jest to proste,ale przy pomocy druta spawalniczego wygietego mozna ruszyć prostowodem i otworzyć klapę. niepamietam tylko czy prostowodem ruszamy do góry na czy na dół, sprawdzisz. | - jeżeli ma elektryczne otwieranie sprawne, to jest jeszcze kilka sposobów bez rwania ttapicerki. ale jak siłownik padnięty ...
[ Dodano: |19 Sty 2010|, o 10:29 ]
| wieloryb napisał/a: | | Z tego co się orientuję, to nie musisz mieć otwartego centralnego w 4 drzwiach wejściowych, bo klapa bagażnika otwiera się osobno | - jeżeli chodzi o otwarcie z przycisku w kalpie - to musi mieć otwarty centralny. Z pilota nie wiem jak to jest. |
_________________ nigdy nie mów nigdy |
|
|
|
 |
Prezes [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Sty 2010|, 2010 10:34
|
|
|
| sproboj z calej sily(majac klucz w zamku) wcisnac go do klapy. Mialem u siebie tak samo...bardzo ciezko chodzilo...najpierw kazali mi wymienic caly zamek..ale wszystko niby bylo ok wiec wymienilem tylko wklad i teraz otwieram klape tak jak powinno sie ja otwierac |
|
|
|
 |
bingo
PO 656 EY

|
Wysłany: |19 Sty 2010|, 2010 10:35
|
|
|
dla przypomnienia - siłownik zamka klapy jest zasilany spod deski bezpośrednio plusem, w klapie nie ma żadnego już przerwania / włacznika / czujnika, więc jeżeli jest sprawny, to mozna klapę otworzyć bez rwania tapicerki nawet przy padniętym przycisku, braku kluczyka i rozwalonej centralce. można podać plusa na dużej kosce pod odpowiedni styk, robić przez żarówkę, by nie zrobić przypadkowego zwarcia. nr styku dla MK2 i Mk3 były już podawane wielokrotnie na forum.
[ Dodano: |19 Sty 2010|, o 10:36 ]
Prezes, ale on już ma wciśniętego i musi go wyciągnąć ... |
|
|
|
 |
wieloryb
KR 501 HU

|
Wysłany: |19 Sty 2010|, 2010 11:02
|
|
|
| bingo napisał/a: | [ Dodano: |19 Sty 2010|, o 10:29 ]
| wieloryb napisał/a: | | Z tego co się orientuję, to nie musisz mieć otwartego centralnego w 4 drzwiach wejściowych, bo klapa bagażnika otwiera się osobno | - jeżeli chodzi o otwarcie z przycisku w kalpie - to musi mieć otwarty centralny. Z pilota nie wiem jak to jest. |
Z pilota, to się otwiera osobno, a z klapy, to nie wiem, bo jak pisałem mam wciśnięty zamek.
Kolejne cenne wieści o swoim samochodzie:) |
wieloryb
606-857-942
Team 4 Gary |
|
|
|
 |
jackck [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Sty 2010|, 2010 11:32
|
|
|
| Ja mam jakiegoś pilota,dostałem go od gościa jak kupowałem od niego wieloryba.Ale ten pilot nie jest chyba oryginalny.Zamyka niby samochód ale nie uruchamia ani nie rozłącza alarmu, no i ma dwa przyciski a nie jak kolega wieloryb napisał że ma trzy.A z klucza jak zamykam to alarm się włącza i jak otwieram alarm się wyłacza. |
|
|
|
 |
gw21
Grzesiek

Auto: '96 2.3 sedan ASB + lpg
|
Wysłany: |19 Sty 2010|, 2010 12:13
|
|
|
jackck jak masz alarm sterowany zamkiem, to masz i moduł. Wyciągasz schowek, wypinasz większą wtyczkę z modułu, tak jak pisałem ja i bingo podajesz +12V na pin "1" przewód pomarańczowy z czarnym paskiem i masz bagażnik otwarty. Max 5 min roboty i nie masz kombinowania z tapicerkami, drutami itp. A jak już otworzysz bagażnik to zreanimuj sobie ten zamek, na początek metodą bingo czyli klapa do góry i lejesz WD, po 1/2 h wkładasz kluczyk i wyciągasz wkładkę.
[ Dodano: |19 Sty 2010|, o 12:14 ]
| jackck napisał/a: | | no i ma dwa przyciski | to jakaś dokładka, oryginał ma 3 przyciski. |
_________________ sierra 2.9 24V MSB,
Elektryka i elektronika pojazdowa...692-102-431
Również auta z USA |
|
|
|
 |
wieloryb
KR 501 HU

|
Wysłany: |19 Sty 2010|, 2010 12:39
|
|
|
| gw21 napisał/a: |
[ Dodano: |19 Sty 2010|, o 12:14 ]
| jackck napisał/a: | | no i ma dwa przyciski | to jakaś dokładka, oryginał ma 3 przyciski. |
też tak myślałem, ale nie byłem pewien |
wieloryb
606-857-942
Team 4 Gary |
|
|
|
 |
bingo
PO 656 EY

|
Wysłany: |19 Sty 2010|, 2010 13:07
|
|
|
| dokładka i masz pewnie nakombinowane - dodatkowy sterownik zmontowany. Zrób zdjęcie pilota i podaj tutaj i otwórz schowek i klapkę nad nim, zobaczymy, co tam jest. Pewnie masz tylko coś dołożone, skoro z kluczyka działa oryginał. dokupujesz pilota, programujesz i już się cieszysz oryginalną zabawką. Później tylko kwestia odłaczenia tego wynalazku - pewnie gdzieś przy słupku kierowcy wpiety. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |