|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
VM silnik '97 głowice '93 |
| Autor |
Wiadomość |
slawektg

Auto: Merkur XR4Ti XXXKM
|
Wysłany: |5 Cze 2009|, 2009 21:13
|
|
|
| dobrze tylko jaka grubosc moze miec uszczelka?0.5cm??!! |
_________________ 806 turbo,XR4 turbo czyli biTURBO!!!!!JAK TURBO NIE DYMA,TO SILNIKA NI MA!!!! |
|
|
|
 |
Platyn [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Cze 2009|, 2009 21:29
|
|
|
| slawektg napisał/a: | | dobrze tylko jaka grubosc moze miec uszczelka?0.5cm??!! |
Wow takich to jeszcze nie widziałem Ale poważnie mówiąc jeżeli głowice są zbyt niskie a uszczelki najcieńsze, a laski nadwymiarowe i popychle są ściśnięte to być może te 0.2mm uratuje sytuację. Fakt a może lachy też za długie ? |
|
|
|
 |
slawektg

|
Wysłany: |5 Cze 2009|, 2009 21:39
|
|
|
| Niestety.Laski we wszystkich typach tego silnika mialy ta sama dlugosc.205mm.Bez rozbiorki glowic tego nie stwierdzisz.Ja dorabialem nowe dluzsze laski-tylko to rozwiazalo moj problem. |
_________________ 806 turbo,XR4 turbo czyli biTURBO!!!!!JAK TURBO NIE DYMA,TO SILNIKA NI MA!!!! |
|
|
|
 |
Kriser [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Cze 2009|, 2009 07:00
|
|
|
Na wstępie zaznaczę, że pół nocy nie spałem przez te wasze rozważania, tylko myślałem (zdarza mi się czasem ).O ile dobrze pamiętam zawory na głowicach 1-3 wyglądały o.k problem jest tylko na 4-tej głowicy, może te luzy są spowodowane zbyt małym ciśnieniem oleju ? Da się to jakoś sprawdzić bez specjalistycznego sprzętu ? |
|
|
|
 |
slawektg

|
Wysłany: |6 Cze 2009|, 2009 17:24
|
|
|
| Niestety nie.Optycznie mozesz sprawdzic,czy nie ma wyciekow z osi dzwigienek i spod podstawy,ale olej tak skutecznie zacznie chlapac,ze usyfisz pol auta. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |