$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - SZOK! Kultura eksploatacji
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
SZOK! Kultura eksploatacji
Autor Wiadomość
Gierap
[Usunięty]

Wysłany: |12 Maj 2005|, 2005 10:02   

a ja zawsze myślałem że stare Fordy hehe,a co do Kadetta to nie lubie tego samochodu no i jeszcze ma on tragiczne blachy :wink: :wink: od Kadetta wolałbym starego Rekorda :mrgreen: ale chodzi mi o mniejshe autko ale nie aż o tak małym silniczku :mrgreen:

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |12 Maj 2005|, 2005 14:34   

a co moze w tej ibize masz 2,5 V6 :lol: :lol:

barroz
[Usunięty]

Wysłany: |12 Maj 2005|, 2005 16:10   

e w ibizie sa silniki dopracowane przez porsche ale ta cała reszta :roll:

co do kadetta to miałem łezke przez moment :) nawet fajnie jeździła ale blachy to padaka

monter
[Usunięty]

Wysłany: |12 Maj 2005|, 2005 21:56   

No Barroz mylisz sie tak bardzo jak i kazdy uzytkownik tego gowna pod tytulem Ibiza. W Porsche nawet nie widzieli tego silnika na oczy a tymbardziej nie tykali sie go palcem. Oni tylko stworzyli uklad wtryskowy ktory pchneli po kosztach hiszpanom ktorzy nie potrafili ogarnac problemu stworzenia tego urzadzenia. Pewnie w Porsche nawet dobrze nie wiedza gdzie to zostalo uzyte bo to hanba dla ich dobrej marki. A naiwniacy sie na to lapia bo widza napis pod maska...

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |12 Maj 2005|, 2005 22:54   

dokladnie tak jak pisal monter. a blachy w oplu moze i slabe ale kto mu kaze kupic dziurawca? jak kadecik ma cała bude to eksploatacja bezproblemowa. zreszta...nie zdzewieją wiele gorzej niz scorpio :D

Tijs
[Usunięty]

Wysłany: |12 Maj 2005|, 2005 23:17   

ibiza ibiza...gieram to nie 1.4 tylko 1.2 jesli juz...a szczerze polecam Fieste 1.3 i bo sam taka mam :) hehe ale sie zrymowalo :P ale szczerze mi sie te ibizy nie podobaja chyba ze po tym face liftingu z zewnatrz troche tam zmienili ale mało co...a ibizy tez rdzewieja...a nie daj boze to autko sie popsuje...czesci drozsze od zboża :P hehe ford tani a dobry :)

Pershing 

Auto: .
Wysłany: |12 Maj 2005|, 2005 23:27   

Cytat:
hehe ford tani a dobry

Dlaczego dobry ? Bo tani ;)

_Mu.
[Usunięty]

Wysłany: |12 Maj 2005|, 2005 23:57   Re: SZOK! Kultura eksploatacji

Jacutek napisał/a:
[...] Ja, gdy minie termin wymiany oleju, przy każdym odpalaniu motora czuję fizyczny ból :? Niestety są tacy, którzy all time jadą na przeciwbólowych :x . Sami zobaczcie!
http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=329

W pierwszej chwili, jak to zobaczyłem, to myślałem, że puszczę pawia.
Potem, że facet zalał silnik smołą z abizolem lub, że stosował mazut, he he he...

kuba 

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
Wysłany: |13 Maj 2005|, 2005 10:46   

Gierap - a może instalacja LPG by rozwiązała twój problem?
Z dwojga złego lepiej smigać Scorpio z gazem niz Ibipadaką na beni nie?

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |13 Maj 2005|, 2005 11:10   

i to jest najlepsze rozwiązanie. Nie stac CIę na utrzymanie dużego silnika na benie - od tego jest gaz - ja jak bym mial na benie jeździć to pewnie qrna cinquecento 700 bym jeździł :D :D

Gierap
[Usunięty]

Wysłany: |13 Maj 2005|, 2005 13:03   

kuba,no niestety poza kosztami LPG które są niskie pozostają opłaty za Scorpio :? a 2.0L nie chcę bo za wolna,więc wolę szukać czegoś może i z 2.0 ale dużo mniejshego a co zarazem szybszego,bo kupno dla Mnie samego Scorpio to chyba troche przesada,po za tym takie Scorpio jakie bym widział dla siebie(czyli tylko V6) wykracza po za moje i rodzinne finanse :mrgreen: Więc dalej szukam Fuego,Manty albo Scirocco,bo takie autka by mnie interesowały,jak nie znajde to sobie zakupię Poldolota i kij :? Ważnie żebym nie musiał drzeć spory kawał na przyszłą uczelnię hehe(o ile się dostane bo jak nie to sobie rower kupię buehehe) :mrgreen:

monter
[Usunięty]

Wysłany: |13 Maj 2005|, 2005 13:15   

Powiem Ci Gierap ze zupelnie nie rozumiem Twojego myslotoku. Wydaje mi sie ze marudzisz za bardzo. Utrzymanie Scorpio ?? To znaczy ?? OC ?? Jesli chcesz sie przesiasc na 1.4 to jest to uzasadnione ale na 2.0 ?? Porownaj stawki OC za te dwie pojemnosci i zauwaz ze tam nie ma wielkiej roznicy. A jakie inne koszty utrzymania ?? Naprawy ?? Jesli to Cie dreczy no to faktycznie Sirocco Manty czy Fuego duzo Ci da.

Gierap
[Usunięty]

Wysłany: |13 Maj 2005|, 2005 13:23   

hehe spoko tak czy siak mój tok rozumowania jest mniej zrozumiały dla innych :mrgreen: :mrgreen: a i tak wszystko zależy na jaką uczelnię się dostanę,a jak na żadną to armia mnie zwinie więc nawet rower nie będzie Mi potrzebny :wink:
Więc nie ma co dalej dyskutować :mrgreen: :mrgreen:

kuba 

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
Wysłany: |13 Maj 2005|, 2005 13:36   

Rozumiem że podoba ci się r. Fuego - fakt wspaniałe auto - ale servis już raczej jest kulawy do tego. Pamietaj że to r.18 (struna mial takiego) i z niektorymi częściami jest już problem do tego auta

Pershing 

Auto: .
Wysłany: |13 Maj 2005|, 2005 13:39   

Manta, Capri, Fuego, Scirocco to raczej wynalazki i w razie jakiejs awarii to bedzie problem. Nawet do Scorpio nie wszystkie czesci sa od reki dostepne

Odpowiedz do tematu