|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
SZOK! Kultura eksploatacji |
| Autor |
Wiadomość |
Jacutek [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Maj 2005|, 2005 09:44 SZOK! Kultura eksploatacji
|
|
|
Mam szwagra, który onegdaj tyrając w USA, zakupił był w sklepie Mercurego 3,0 V6 a ponieważ gość jest typu niereformowalnego, oprócz lania paliwa nie robił w tym aucie NIC (no chyba że coś uniemożliwiało jazdę ), i z satysfakcją stwierdził, że "fura" padła dopiero przy 220 tys. mil. Gdy zapytałem dlaczego, gość bez żenady odpowiedział: bo q..a ani razu oleju nie wymieniłem . Ja, gdy minie termin wymiany oleju, przy każdym odpalaniu motora czuję fizyczny ból Niestety są tacy, którzy all time jadą na przeciwbólowych . Sami zobaczcie!
http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=329 |
| Ostatnio zmieniony przez Jacutek |11 Maj 2005|, 2005 10:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Aneta

Auto: Jeepnięta 5.7 HEMI
|
Wysłany: |11 Maj 2005|, 2005 09:52
|
|
|
Dokładnie to samo miałam w Taunusie, którego kupiłam od pana zapewniającego, że dbał o samochód jak nikt inny na świecie. Owszem, auto było umyte |
_________________ Pozdrawiam - Aneta |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Maj 2005|, 2005 12:33
|
|
|
| Przyznam sie bez bicia ze zdaje sobie sprawe z konsekwencji ale jak mialem Poloneza to olej zmienialem co 30 tys km. Troche go spalal wiec dolewko zawsze dostarczaly trche swiezego jednak filtr ciagle ten sam. Scorpio dostalo swiezy olej tydzien temu i bede trzymal sie wymiany co 10 tys km. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |11 Maj 2005|, 2005 13:31
|
|
|
| ale filterek też zmieniłes co ?? |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Gierap [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Maj 2005|, 2005 15:19
|
|
|
Ja akurat takiego postępowania nie rozumiem Buda może się sypać,ale technicznie musi być wszystko na 110% sprawne,a oleje i paski i filterki zawsze wymienione na czas Mój Father tak zawsze robi i wszystkie dotąd samochodziki były w nienagannym stanie technicznym i służyły wyśmienicie o to chodzi |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |11 Maj 2005|, 2005 15:22
|
|
|
| A utrzymuje auto Ojciec czy Ty ?? bo wszystko zależy od kasy - pewnie że olej to mus ale na pasku od np. wisko mozna nieco czasu więcej przejechać jak akurat fundusze liche. |
|
|
|
 |
Gierap [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Maj 2005|, 2005 15:28
|
|
|
Pewnie że Ojciec ja maturzysta bym utrzymał
Ale tu chodzi raczej o pasek rozrządu np.oczywiście nie w Scorpio,ale chodzi Mi Struna o to że jak kupjesh auto to powinieneś się liczyć z kosztami no kurna Jeżeli miałbym tylko kupić i jeździć to sam bym sobie drugie Scorpio kupił tylko i wyłącznie dla siebie,tylko za co zaleję,za co wymienię olej i resztę
A jak ludzie nie dbają to później kupujesh złom,bo ktoś żydził PLNków na olej i wymieniał jak jush wszystko napierdalało,albo ktoś na klocki nie miał kasy to aż tarcze zjechało |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |11 Maj 2005|, 2005 15:31
|
|
|
ale przynajmniej dupsko woził a nie popycał MPK :D |
|
|
|
 |
Gierap [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Maj 2005|, 2005 15:38
|
|
|
Ta chyba bym na powietrzy jeździł hehe,a tak poważnie to myśle o jakimś małym autku na dojazdy na uczelnię(boże pomóż mi się dostać ) typu Seat Ibiza,ale ograniczony jestem mocno kasą,jush nawet wylookałem taką jedną silniczek 1.4 75HP,za 1300,niestety bez LPG i to mnie boli bo waszka za taką cene jest że bym chyba w niedziele jeździł do kościóka i tyle
Szkoda by było odpuścić taką,może jakaś zrzutka |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |11 Maj 2005|, 2005 15:40
|
|
|
yyy że niby tego wypierdka szkoda ?? :D:D |
|
|
|
 |
Gierap [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Maj 2005|, 2005 15:47
|
|
|
No Struna wiesz ale jakoś na Scorpio nie ma kasy(może w przyszłości) heheh a Poldolotem za tą kasę nie chce latać
A po za tym cytując Ciebie woził bym dupsko a nie MPKowcem latał |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |11 Maj 2005|, 2005 16:26
|
|
|
no - to jest argument nie do podważenia - respect |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Maj 2005|, 2005 01:48
|
|
|
Struna oczywiscie ze filterek new Podtrzymuje zdanie ze gdyby moj ojciec mial chec sponsorowania mojego auta to mialbym wszystko na czas i jak nalezy. Niestety jak na dzisiaj wystarczy ze sponsoruje zycie mi zonie i synkowi (a przy bobasku nie malo to kosztuje).
Gierap czlowieku !! Bron Cie Panie Boze w takie gowno sie pchac !! Wszystko tylko nie Ibiza w tym modelu. Chlopie kup sobie Tavrije za 800zl z gazem to lepiej na tym wyjdziesz. Koles mial to gowno nawet tez czerwone z fantastycznym systemem Porsche. Podniecial sie tym jak glupi cukierkami. Jak mu sie spierdolilo to zaden meches sie nie podjal a Ci co probowali porozkladali lapki i tak z ekonoma zrobilo sie 15-20 literkow na 100km. Chcesz ekonomicznie to posluchaj mojej rady. Kup sobie Corse A 1.4i. Masz 60KM na prade wystarczajaco i pali srednio 5.5 l. Pol roku sie tym wozilem. Zwykly prosty Kadettowski motor - nie ma sie co psuc. Sczezrze polecam. Tylko nie pytaj jak sie tym jezdzi jaki komfort bagaznik itp... do konca wkur.... mnie wrazenie ze lewe lusterko wychodzi mi z lokcia a najgorsze ze jak skrecasz i wyprostujesz sobie palce zamiast sciskac nimi kierownice to mozesz je latwo polamac o... przednia szybe naturalnie Acha "miejsca" jest na tyle ze nie wiem czemu ale czesto jak skrecalem w lewo to trabilem... Jak to wszystko opanujesz to mozesz sobie kupic gokarta. Ja juz powiedzialem stanowcze NIE i jesli kiedys przycisnelaby mnie sytuacja to na bank biore Poldolota z LPG. |
|
|
|
 |
Gierap [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Maj 2005|, 2005 09:36
|
|
|
Spoko Monter ja orientuje jak się takimi furkami jeździ(pożyczam od brata Seicento ) zabić się można o szybę patrząc w lewo hehe przy moim wzroście 190cm to głową napierdzielam w podsufitkę,a za mną nikt nie usiądzie jush bo fotel na maksa odsunięty,pedały tak blisko że dwa naraz naciskałem ,a co do tego Seata to nie wiedziałem że on takie "cuda" odstawia,a co do Poldolota to dziękuję i wole mykać jush MPK jak tym shitem(chociaż kto tam wie ),marzy Mi się ogólnie tak dla Mnie Manta,lub Scirocco lub Fuego,ale kupić te samochodziki w "normalnym"stanie jest prawie niewykonalne,a jak już jest to za 10000PLN za Mantę Albo Capri za 9tyś Jakbym miał taką kase to bym Scorpio kupił a nie te furki |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Maj 2005|, 2005 09:59
|
|
|
| stara ibiza? tragedia wez sobie to odpusc niewarto. juz chyba faktycznie wolabym poldolota. posluchaj montera i poszulkajc jakiegos starego opla. mialem kadeta 81 silnik 1,2 przez dwa lata najpowazniejsza naprawa to bylo psrzeglo ktore kupilem uzywane(!) za 70 zeta od kumpla ktory na nim zrobil 1500 km. stare ople jakos dobrze byly zrobione. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |