$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - problem z turbo.
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z turbo.
Autor Wiadomość
slawektg 

Auto: Merkur XR4Ti XXXKM
Wysłany: |22 Maj 2007|, 2007 19:35   

Ja obstawiam zawieszajace sie wtryskiwacze.nie klekocze ci za glosno po odpaleniu?mialem podobne objawy.

magmart
[Usunięty]

Wysłany: |22 Maj 2007|, 2007 21:01   

Podobne zjawisko kiedyś miałem (w innym dieslu), gdy sobie pracujący silnik oglądałęm i postanoiwiłem sprawdzić co sie stanie jak wlot powietrza zatkam na pracującym silniku. Silnik oczywiście zdechł, ciężko go było odpalić, potem chodził jak benzyna na jednej świecy, jak postanowiłem go przegonić, to przez 10 km chodził jakby na 2 cylindrach a z tyłu biała zasłona dymna ....

ducker
[Usunięty]

Wysłany: |22 Maj 2007|, 2007 22:24   

Klekocze jak zawsze tylko teraz po odpaleniu jakby chciał z budy wyskoczyć, wydaje mi sie ze poprostu któryś baniak nie łapie za każdym raz. Tylko nie wiem czy pompa czy wtryski

magmart
[Usunięty]

Wysłany: |27 Maj 2007|, 2007 21:18   

ducker napisał/a:
Tylko nie wiem czy pompa czy wtryski
czy zawieszony zawór, czy padnięta uszczelka pod głowica lub pęknięty pierścień .... tfu (splunolem i popukalem w niemalowane).Jedz na pomiar ciśniena sprężania i sprawdzenie wtrysków, inaczej można sobie dyskutować do ....

ducker
[Usunięty]

Wysłany: |31 Maj 2007|, 2007 21:03   

Scorupka już u doktora, w poniedziałek mam pytać o diagnoze.

Jaki może być orientacyjny koszt wymiany pierścieni??

edit:

Koledzy, katastrofa!!

Na drógim cylindrze sprężanie mam 20, wtryskiwacze sprawne.

Koleś chce 1500 za wymiane pierścieni, już z częściani. Jak on to ceni?? dużo, nało czy normalnie??
Ostatnio zmieniony przez ducker |5 Cze 2007|, 2007 12:40, w całości zmieniany 1 raz  

piaskos
[Usunięty]

Wysłany: |14 Cze 2007|, 2007 22:35   

sprezanie 20 to chyba normalnie. z tego co widzialem w ksiazce to dla naszych silnikow powinno byc 21. wiec nie ma powodow do paniki. a wymiana pierscieni 1500 zl to chyba ze zlota ;P tyle to mi powiedzial za zrobienie glowicy, wymiane zaworow i pierscieni razem z czesciami. Pozdrawiam

z reszta kompresja na poziomie 20 nie jest raczej powodem zeby pierscienie wymieniac :)
ja sie zastanawiam ile u mnie jest. podejrzewam ze 20 to juz troche nie widzial zaden cylinder :P
Ostatnio zmieniony przez piaskos |14 Cze 2007|, 2007 22:38, w całości zmieniany 1 raz  

ducker
[Usunięty]

Wysłany: |15 Cze 2007|, 2007 21:46   

Komplet pierścieni kosztuje 400zł, do tego uszczelki i inne pierdoły, i jeszcze w głowicy coś robił, podobno za części wyszło 800zł, jutro będe miał faktóre to będe wiedział dokładnie

oj wydaje mi sie ze 20 to za mało jak na diesla
Podobno ma być około 30, zresztą ten mechanik to naprawdę profesjonalista a nie wiejski maher z pomysłami, bez kolejek, Jak byś miał poniżej 20 to by ci to chyba nie za bardzo odpalało.

Cena spadła do 1200, Jutro go odbieram hehe

Poza tym niezadowolenie z wydania większej kwoty jest krótsze niż niezadowolenie z źle wykonanej usługi :D

Robert Nawrocki
[Usunięty]

Wysłany: |16 Cze 2007|, 2007 13:14   

jestem niesamowicie ciekawy jak bedzie po tej wymianie?????

ducker
[Usunięty]

Wysłany: |17 Cze 2007|, 2007 16:02   

No i mam już zdrowe autko, no prawie bo turbo dalej się nie załącza, membrana jest dobra, coś nie tak z pompą, co to może być??

A po wymianie pierścieni, jest minimalnie mocniejszy na niskich obrotach, pali na dotyk przy kiepskim aku i najmniejszego dymka nie puści nawet jak sie go przegazuje, silnik bardzo równo pracuje bo wcześniej zaraz po odpaleniu to przez 10 sekund prawie chciał wyskoczyć z budy :D i jest cichszy

piaskos
[Usunięty]

Wysłany: |18 Cze 2007|, 2007 00:27   

ducker napisał/a:
Podobno ma być około 30

sprawdzalem w ksiazce od scorpio i jest jak byk ze 21 dla TD i 24 dla D. Pozdrawiam

ducker
[Usunięty]

Wysłany: |18 Cze 2007|, 2007 12:42   

piaskos napisał/a:
ducker napisał/a:
Podobno ma być około 30

sprawdzalem w ksiazce od scorpio i jest jak byk ze 21 dla TD i 24 dla D. Pozdrawiam

Ale ty podajesz stosunek sprężania czy ciśnienie na cylindrach??

SirTrojan 

Auto: Infiniti FX35 '06 AWD 290 KM :)
Wysłany: |22 Cze 2007|, 2007 16:42   

Zaplaciles 1500 ? W tej cenie to mozesz sobie spokojnie kupic nowy silniczek! Spawdzic go przed wyjeciem itp.
Ale w sumie... czego sie nie robi z sentymentu ;)
-Pzdr-
Grzegorz

ducker
[Usunięty]

Wysłany: |22 Cze 2007|, 2007 17:11   

Nowy stary silniczek z niewiadomo jaką przeszłością, jak swojego kupowałem to też wydawało sie ze silnik jest zdrowy a tu masz.

Wolałem wydać te 1200 bo tyle zapłaciłem za części i robotę, reszta to płyn, olej i filtry a przy wymianie silnika i tak musiał bym to wszystko kupić a tak ma silnik pewny na 100%

Waldi_L_N 
VM pa,pa!

Auto: Na szczęście bez Forda :D
Wysłany: |22 Cze 2007|, 2007 17:15   

To wolny kraj :-)

Miszcz 
2.0 Team

Auto: '94, 2.0 DOHC EFI, lift., without lpg
Wysłany: |22 Cze 2007|, 2007 17:36   

Jeśli jest dobrze zrobiony, to pojeździ ładnych parę lat zadowalając się tylko częściami eksploatacyjnymi.

Tel. 697-977-363
Pozdrawiam, Piotr.

Odpowiedz do tematu