$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - kupilem skorupke
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
kupilem skorupke
Autor Wiadomość
siman
[Usunięty]

Wysłany: |20 Mar 2007|, 2007 22:53   kupilem skorupke

czesc czy silniki vm sa na praede do dupy kupilem taki niedawno i juz na drugi dzien rozladowala sie bateria ale to byl pryszcz jak czytam te forum to boje sie co bedzie dalej czy go sprzedac?prosze was o profesjonalne opinie z gory dziekuje

Waldi_L_N 
VM pa,pa!

Auto: Na szczęście bez Forda :D
Wysłany: |20 Mar 2007|, 2007 23:02   

Jak możesz go spuścić za tyle co dałeś, to go opchnij.
Silnik tragedia - ja zacząłem remont i teraz idę w zaparte - za te pieniądze miałbym już dużo nowsze, sprawniejsze i ekonomiczniejsze auto. A zostało mi tylko iść w zaparte. Zobacz jakie inni mają z tym problemy. TomekZ miał padlinę, zrobił remont i znowu mu padł i się poddał.

Pershing 

Auto: .
Wysłany: |20 Mar 2007|, 2007 23:04   

Jesli jest zadbany i bedziesz go odpowiednio eksploatowal to pojezdzisz. Jak kazdy diesel nie lubi piłowania i przegrzania

Waldi_L_N 
VM pa,pa!

Wysłany: |20 Mar 2007|, 2007 23:12   

Nawet nie ma kto do niego podjechać żeby oblukać co i jak w klekocie

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |21 Mar 2007|, 2007 09:54   

ta...tez to widzialem, mniej wiecej co 30 sek. cisnelo mi sie na usta "debile". Coz profesjonalizm nie jest mocna strona tego programu. Prowadzący staral sie przekonac kupującego do tego szerokiego z VM. Tragedia po prostu. A frontera ktoa mu pokazali miala cofniety licznik i byla bita.

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |21 Mar 2007|, 2007 09:57   

ze cieklo wszedzie sie wytnie;) po prostu tragedia ten program.

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |21 Mar 2007|, 2007 10:16   

jakos tego po prezentowanych autach nie widac. no moze dwa pierwsze byly ok. zadne cuda ale ok.

SirTrojan 

Auto: Infiniti FX35 '06 AWD 290 KM :)
Wysłany: |21 Mar 2007|, 2007 11:45   

Panowie ktoś nie ma kasy a wymaga niewiadomo czego to mu sie daja padlinę - poza tym moze kupujący by niesympatyczny , wyrwal dziewczynę kogoś z TVNu lub uczynił podobne świństwo to mu wciskają - "niezniszczalną" VMkę i rozbitą Fronterę :)
-Pzdr-
Grzegorz

Waldi_L_N 
VM pa,pa!

Wysłany: |21 Mar 2007|, 2007 19:26   

SirTrojan napisał/a:
"niezniszczalną" VMkę

Raczej "niepokonaną" :one:

magmart
[Usunięty]

Wysłany: |21 Mar 2007|, 2007 21:09   

Waldi_L_N napisał/a:
Raczej "niepokonaną"
Spoko, pokonamy, wyścigi ostatnio robilismy (prawie) i klekoce dalej miło pod maska. Jakbyś kupił np Rovera ... to nie miałbyś FST :690:
Pękanie głowic ... temat ciekawy. Z jednej stony możliwość wady konstrukcyjnej, z drugiej strony możliwość złej eksploatacji (obsługa układu chłodzenia płynu i oleju, oraz sprawność wentylowania pod pokrywą zaworów - ten gruby wąż za silnikiem ...).
Chiciaż nie wydaje mi się żeby tyle lat sprzedawali silniki z wadą konstrukcyjną. A może to problem niewłaściwego paliwa ...
Generalnie w instrukcjach obsługi większości samochodów które miałem, pisali, że po dłuższej jezdzie i mocno nagrzanym silniku, nie nalezy go natychmiast wyłączać,a po zatrzymaniu musi jeszcze chwile pochodzić do momentu wyłączenia wentylatorów.
A wracając do tematu postu, każdy stary samochód wymaga wkłądu, nakładu no czyli generalnie kasy. Scorpio troche ma przekombinowana konstrukcje jeżeli kupiłeś z zamiarem, że kupiłem i chce śmigać .. to nie tędy droga. Jeżeli poprzedni właściciel chciał go sprzedać od roku i nie inwestował nic w niego to trochę będziesz musiał wydać.
Spradż w pierwszej kolejności zawieszenie. Jeżeli będziesz kupować gumy na wahacze, to bież odrazu wzmocnione. Jedż na geometrie, będziesz wiedział czy bryka jest prosta.
Przeglądnij rolki napinajace paska wielorowkowego. W razie potrzeby nie kupuj całych rolek, bo kosztują majatek, a kupuj same łożyska (pasują 6305 oraz jeżeli nie masz klimy to 62305), kupuj dobre łożyska, nie bież tych z oznaczeniem JAP, bo to nie są japońskie, tylko chińskie podróbki. Pasek wielorowkowy nie kupuj PK7 bo kosztuje ok 170-200 zł tylko PK 6 - kosztuje ok 50 zł.

Jeżeli sie nie wystraszysz na początku to pośmigasz troszke i może nawet ci sie spodoba :-d

slawektg 

Auto: Merkur XR4Ti XXXKM
Wysłany: |22 Mar 2007|, 2007 22:20   

Podpisze sie pod tym calym vm-em!!!!!!!!

magmart
[Usunięty]

Wysłany: |22 Mar 2007|, 2007 23:44   

:-d
slawektg napisał/a:
Podpisze sie pod tym calym vm-em!!!!!!!!
:-d
Każda bryka ma swoje ale, jakby co niektorzy przeszli swoją drogę motoryzacji od syreny 103 105L ( :-D ), przez 126 p , 125 p ... to inaczej by patrzyli na VM. Ja doceniam moją Syrene 105 L !! , bo ona nauczyła mnie kultury motoryzacji (kilo tawotu, garść drutu , bo inaczej nie wrócisz) :)

slawektg 

Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 08:49   

Ja ,panie zaczynalem od DACII,RENAULT 20TS,renault 17turbo,opel jeden,drugi,rekord,senator,kadet,omega,fordMK1,vw aircooled,warszawa,syrena105l(A JAK!)fiat 125tez byl. nauczylem sie,ze nic sie nie dzieje bez przyczyny.trzeba to zrozumiec!

magmart
[Usunięty]

Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 21:27   

to dasz rade, a później go sprzedasz.

slawektg 

Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 21:42   

Magmart!wydaje mnie sie,ze to nie ja jestem autorem tematu!??

Odpowiedz do tematu