|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
kupilem skorupke |
| Autor |
Wiadomość |
siman [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Mar 2007|, 2007 22:53 kupilem skorupke
|
|
|
| czesc czy silniki vm sa na praede do dupy kupilem taki niedawno i juz na drugi dzien rozladowala sie bateria ale to byl pryszcz jak czytam te forum to boje sie co bedzie dalej czy go sprzedac?prosze was o profesjonalne opinie z gory dziekuje |
|
|
|
 |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

Auto: Na szczęście bez Forda :D
|
Wysłany: |20 Mar 2007|, 2007 23:02
|
|
|
Jak możesz go spuścić za tyle co dałeś, to go opchnij.
Silnik tragedia - ja zacząłem remont i teraz idę w zaparte - za te pieniądze miałbym już dużo nowsze, sprawniejsze i ekonomiczniejsze auto. A zostało mi tylko iść w zaparte. Zobacz jakie inni mają z tym problemy. TomekZ miał padlinę, zrobił remont i znowu mu padł i się poddał. |
_________________ Waldi |
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
Wysłany: |20 Mar 2007|, 2007 23:04
|
|
|
| Jesli jest zadbany i bedziesz go odpowiednio eksploatowal to pojezdzisz. Jak kazdy diesel nie lubi piłowania i przegrzania |
|
|
|
 |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

|
Wysłany: |20 Mar 2007|, 2007 23:12
|
|
|
| Nawet nie ma kto do niego podjechać żeby oblukać co i jak w klekocie |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Mar 2007|, 2007 09:54
|
|
|
| ta...tez to widzialem, mniej wiecej co 30 sek. cisnelo mi sie na usta "debile". Coz profesjonalizm nie jest mocna strona tego programu. Prowadzący staral sie przekonac kupującego do tego szerokiego z VM. Tragedia po prostu. A frontera ktoa mu pokazali miala cofniety licznik i byla bita. |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Mar 2007|, 2007 09:57
|
|
|
| ze cieklo wszedzie sie wytnie;) po prostu tragedia ten program. |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Mar 2007|, 2007 10:16
|
|
|
| jakos tego po prezentowanych autach nie widac. no moze dwa pierwsze byly ok. zadne cuda ale ok. |
|
|
|
 |
SirTrojan

Auto: Infiniti FX35 '06 AWD 290 KM :)
|
Wysłany: |21 Mar 2007|, 2007 11:45
|
|
|
Panowie ktoś nie ma kasy a wymaga niewiadomo czego to mu sie daja padlinę - poza tym moze kupujący by niesympatyczny , wyrwal dziewczynę kogoś z TVNu lub uczynił podobne świństwo to mu wciskają - "niezniszczalną" VMkę i rozbitą Fronterę |
_________________ INFINITI FX35 '06 290 KM
www.emakeup.pl
www.emakeup.eu
-Pzdr-
Grzegorz |
|
|
|
 |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

|
Wysłany: |21 Mar 2007|, 2007 19:26
|
|
|
| SirTrojan napisał/a: | | "niezniszczalną" VMkę |
Raczej "niepokonaną" |
|
|
|
 |
magmart [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Mar 2007|, 2007 21:09
|
|
|
| Waldi_L_N napisał/a: | | Raczej "niepokonaną" | Spoko, pokonamy, wyścigi ostatnio robilismy (prawie) i klekoce dalej miło pod maska. Jakbyś kupił np Rovera ... to nie miałbyś FST
Pękanie głowic ... temat ciekawy. Z jednej stony możliwość wady konstrukcyjnej, z drugiej strony możliwość złej eksploatacji (obsługa układu chłodzenia płynu i oleju, oraz sprawność wentylowania pod pokrywą zaworów - ten gruby wąż za silnikiem ...).
Chiciaż nie wydaje mi się żeby tyle lat sprzedawali silniki z wadą konstrukcyjną. A może to problem niewłaściwego paliwa ...
Generalnie w instrukcjach obsługi większości samochodów które miałem, pisali, że po dłuższej jezdzie i mocno nagrzanym silniku, nie nalezy go natychmiast wyłączać,a po zatrzymaniu musi jeszcze chwile pochodzić do momentu wyłączenia wentylatorów.
A wracając do tematu postu, każdy stary samochód wymaga wkłądu, nakładu no czyli generalnie kasy. Scorpio troche ma przekombinowana konstrukcje jeżeli kupiłeś z zamiarem, że kupiłem i chce śmigać .. to nie tędy droga. Jeżeli poprzedni właściciel chciał go sprzedać od roku i nie inwestował nic w niego to trochę będziesz musiał wydać.
Spradż w pierwszej kolejności zawieszenie. Jeżeli będziesz kupować gumy na wahacze, to bież odrazu wzmocnione. Jedż na geometrie, będziesz wiedział czy bryka jest prosta.
Przeglądnij rolki napinajace paska wielorowkowego. W razie potrzeby nie kupuj całych rolek, bo kosztują majatek, a kupuj same łożyska (pasują 6305 oraz jeżeli nie masz klimy to 62305), kupuj dobre łożyska, nie bież tych z oznaczeniem JAP, bo to nie są japońskie, tylko chińskie podróbki. Pasek wielorowkowy nie kupuj PK7 bo kosztuje ok 170-200 zł tylko PK 6 - kosztuje ok 50 zł.
Jeżeli sie nie wystraszysz na początku to pośmigasz troszke i może nawet ci sie spodoba |
|
|
|
 |
slawektg

Auto: Merkur XR4Ti XXXKM
|
Wysłany: |22 Mar 2007|, 2007 22:20
|
|
|
| Podpisze sie pod tym calym vm-em!!!!!!!! |
_________________ 806 turbo,XR4 turbo czyli biTURBO!!!!!JAK TURBO NIE DYMA,TO SILNIKA NI MA!!!! |
|
|
|
 |
magmart [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Mar 2007|, 2007 23:44
|
|
|
| slawektg napisał/a: | | Podpisze sie pod tym calym vm-em!!!!!!!! |
Każda bryka ma swoje ale, jakby co niektorzy przeszli swoją drogę motoryzacji od syreny 103 105L ( ), przez 126 p , 125 p ... to inaczej by patrzyli na VM. Ja doceniam moją Syrene 105 L !! , bo ona nauczyła mnie kultury motoryzacji (kilo tawotu, garść drutu , bo inaczej nie wrócisz) |
|
|
|
 |
slawektg

|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 08:49
|
|
|
| Ja ,panie zaczynalem od DACII,RENAULT 20TS,renault 17turbo,opel jeden,drugi,rekord,senator,kadet,omega,fordMK1,vw aircooled,warszawa,syrena105l(A JAK!)fiat 125tez byl. nauczylem sie,ze nic sie nie dzieje bez przyczyny.trzeba to zrozumiec! |
_________________ 806 turbo,XR4 turbo czyli biTURBO!!!!!JAK TURBO NIE DYMA,TO SILNIKA NI MA!!!! |
|
|
|
 |
magmart [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 21:27
|
|
|
| to dasz rade, a później go sprzedasz. |
|
|
|
 |
slawektg

|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 21:42
|
|
|
| Magmart!wydaje mnie sie,ze to nie ja jestem autorem tematu!?? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |