$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - MT75 na automat
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
MT75 na automat
Autor Wiadomość
mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |16 Maj 2006|, 2006 13:55   

no tylko sie nie nastawiaj,ze ze mna to na 100% bo jestem od allegro uzalezniony :)
pozdrawiam
maciek

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |17 Maj 2006|, 2006 13:02   

Naimad napisał/a:
ja niedługo wyjeżdzam na kontrakt, samochód zostawię dziewczynie, ona jeszcze nie bardzo sobie radzi z samochodem, na automacie było by jej prościej.
?? no chyba raczysz żartować - automatem też trzeb aumieć jeździć żeby mu krzywdy nie zrobić - a biorąc pod uwagę "mizerność" automatów w Scorpio to ten pomysł wydaje mi się conajmniej poroniony - ale wykonalny ;) tylko kwestia kasy - jakaś w miarę skrzynia - ze 600 zeta, komp pod automata, chłodnica, sterowanie itd - łącznie spokojnie ponad 1000 zeta - no to opłaca się czy nie ?

Naimad
[Usunięty]

Wysłany: |17 Maj 2006|, 2006 13:53   

Chyba jednak się nie opłaca, ale nie dlatego że drożej niż wymiana sprzęgła, bo to nie chodzi o to żeby było taniej, tylko jak już wydaję kasę to wydać trochę więcej i włażyć automat, ale kombinuje na różne strony, i już sam nie wiem, za ponad 1000 to ja wolę zza Odry ściągnąć coś z automatem i wypasem, skrzynię i wypas którego w moim by ew brakowało przełożyć a na częściach chociaż częsciowo się odbić. No już sam nie wiem poczytałem posty i wynika z nich że mało kto na swoją ASB nie narzeka, faktycznie liche muszą być. to bez sensu zostawić małej samochód który może nawalić, zwłaszcza że nigdy nie wiadomo w jakim stanie się ASB kupi. a w manualu jak VIK gdzieś napisał wszystkie biegi naraz nie nawalą, cholera sam nie wiem, jak mmmk kupi tego 2,9 i będzie zainteresowany zamianą to może coś z tego będzie bo jeśli nie to ja teraz czasu na ściąganie drugiego strucla z reichu nie mam czasu, i chyba trzeba bedzie sobie dać na wstrzymanie .

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |17 Maj 2006|, 2006 14:01   

Naimad napisał/a:
to bez sensu zostawić małej samochód który może nawalić, zwłaszcza że nigdy nie wiadomo w jakim stanie się ASB kupi. a w manualu jak VIK gdzieś napisał wszystkie biegi naraz nie nawalą
no to sam widzisz oczywistą odpowiedź ;)

Naimad
[Usunięty]

Wysłany: |17 Maj 2006|, 2006 14:05   

No niby tak ale jak założyć że się nie zepsuje? :702: Ciężko się zdecydować, ale skoro już wiem że da się to zrobić no to zobaczymy, może go przerobie na awtomata, narazie muszę pracę napisać i się obronić potem zobaczę. Dziekować wszystkim za opinie

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |18 Maj 2006|, 2006 15:32   

no u mnie tez wyszlo ze nawet jak dorwe 2.9 to zostaje jaka jest. bo przekladka automata na manual z czesciami i robocizna to kolo 2000 mi wyjdzie. a sierrafani?? no oni zawsze maja ceny razy 4 ;) nawet u nas jak chca cos sprzedac :)
pozdrawiam
maciek

Odpowiedz do tematu