|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
MT75 na automat |
| Autor |
Wiadomość |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Maj 2006|, 2006 13:55
|
|
|
no tylko sie nie nastawiaj,ze ze mna to na 100% bo jestem od allegro uzalezniony
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |17 Maj 2006|, 2006 13:02
|
|
|
| Naimad napisał/a: | | ja niedługo wyjeżdzam na kontrakt, samochód zostawię dziewczynie, ona jeszcze nie bardzo sobie radzi z samochodem, na automacie było by jej prościej. | ?? no chyba raczysz żartować - automatem też trzeb aumieć jeździć żeby mu krzywdy nie zrobić - a biorąc pod uwagę "mizerność" automatów w Scorpio to ten pomysł wydaje mi się conajmniej poroniony - ale wykonalny tylko kwestia kasy - jakaś w miarę skrzynia - ze 600 zeta, komp pod automata, chłodnica, sterowanie itd - łącznie spokojnie ponad 1000 zeta - no to opłaca się czy nie ? |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Naimad [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Maj 2006|, 2006 13:53
|
|
|
| Chyba jednak się nie opłaca, ale nie dlatego że drożej niż wymiana sprzęgła, bo to nie chodzi o to żeby było taniej, tylko jak już wydaję kasę to wydać trochę więcej i włażyć automat, ale kombinuje na różne strony, i już sam nie wiem, za ponad 1000 to ja wolę zza Odry ściągnąć coś z automatem i wypasem, skrzynię i wypas którego w moim by ew brakowało przełożyć a na częściach chociaż częsciowo się odbić. No już sam nie wiem poczytałem posty i wynika z nich że mało kto na swoją ASB nie narzeka, faktycznie liche muszą być. to bez sensu zostawić małej samochód który może nawalić, zwłaszcza że nigdy nie wiadomo w jakim stanie się ASB kupi. a w manualu jak VIK gdzieś napisał wszystkie biegi naraz nie nawalą, cholera sam nie wiem, jak mmmk kupi tego 2,9 i będzie zainteresowany zamianą to może coś z tego będzie bo jeśli nie to ja teraz czasu na ściąganie drugiego strucla z reichu nie mam czasu, i chyba trzeba bedzie sobie dać na wstrzymanie . |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |17 Maj 2006|, 2006 14:01
|
|
|
| Naimad napisał/a: | | to bez sensu zostawić małej samochód który może nawalić, zwłaszcza że nigdy nie wiadomo w jakim stanie się ASB kupi. a w manualu jak VIK gdzieś napisał wszystkie biegi naraz nie nawalą | no to sam widzisz oczywistą odpowiedź |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Naimad [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Maj 2006|, 2006 14:05
|
|
|
| No niby tak ale jak założyć że się nie zepsuje? :702: Ciężko się zdecydować, ale skoro już wiem że da się to zrobić no to zobaczymy, może go przerobie na awtomata, narazie muszę pracę napisać i się obronić potem zobaczę. Dziekować wszystkim za opinie |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Maj 2006|, 2006 15:32
|
|
|
no u mnie tez wyszlo ze nawet jak dorwe 2.9 to zostaje jaka jest. bo przekladka automata na manual z czesciami i robocizna to kolo 2000 mi wyjdzie. a sierrafani?? no oni zawsze maja ceny razy 4 nawet u nas jak chca cos sprzedac
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |