|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
jaki pobór prądu ?? |
| Autor |
Wiadomość |
Sobas [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Gru 2005|, 2005 09:40 jaki pobór prądu ??
|
|
|
CZesc..po wyłączniu kluczyka i zamknięciu auta jest nadal 0,5 A poboru prądu,czyli za dużo.Wyjąlęm żółty przekażnik w skrzynce po stronie akumulatora i wszystko wróciło do normy.Co prawda nie ma teraz oświetlenia wnętrza auta...czy powodem tego może być sławna skrzyneczka czy coś innego???
Przekażnik ten jest oznaczony w ksiązce jako R16 ,jest żołty i ma opis Stromspare Batterie. |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |13 Gru 2005|, 2005 09:44
|
|
|
A mierzyłeś ten pobór zaraz po wyłączeniu zapłonu, czy później ?
W wielorybach ten przekaźnik rozłącza się po ok 20 min. od wyłączenia zapłonu i zdejmuje zasilanie właśnie m.in. z oświetlenia wnętrza. |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
Sobas [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Gru 2005|, 2005 09:49
|
|
|
| wpiąłem amperomierz w obwód kluczyki wyjete ze stacyjki i zamykąłem auto i otwierałem.Po otwarciu palą się lampki we wnętrzu wtedy jest jakies 2 A,potem po kilku sekundach lampki gasną i pobór spada do 0,5A.JEłsi wtedy rozerwe obwód kliknie ten własnie żółty przekaźnik i prad spada do 0,07.Jelsi taki cykl powtórze sytuacja jest taka sama.Ale nie próbowałem po tych ok 20min...musze to sprawdzić... |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |13 Gru 2005|, 2005 09:52
|
|
|
| Sobas napisał/a: | | ... prad spada do 0,07 |
No to nie masz co kombinować... 70mA to żaden prąd. Tyle może brać PCM w standby-u. |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |