|
PALĄCE SIĘ KONTROLKI!!!!!!!!!!! |
| Autor |
Wiadomość |
PawełCh [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Gru 2005|, 2005 13:27 PALĄCE SIĘ KONTROLKI!!!!!!!!!!!
|
|
|
Witam!!! Kolejny raz powracam do tematu kontrolek. To znaczy po wyjęciu kluczyka ze stacyjki świecą się kontrolki na desce rozdzielczej i w drzwiach. TAK JAK RADZILIŚCIE SZUKAŁEM PROBLEMU W SKRZYNECE BEZPIECZNIKÓW. NIESTETY po jej wymianie, dzieje się to samo. Czy macie jeszcze jakiś pomysł co może się dziać.
DESPERAT!!!!!![/b] |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Gru 2005|, 2005 13:41
|
|
|
no dziwna sprawa zazwyczaj skrzynka zalatwia sprawe. a czy jak ja odepniesz to gasna?? w wielorybie jest taka sama skrzynka jak u mnie i jak ja mam tam jakies zwarcia to po tym jak odpinalem skrzynke bylo ok. tam z przodu jest takie cos do odgiecia i tylko to ruszalem. jak beda swiecic dalej to zwarcie musi byc przed skrzynka ale to malo prawdopobodne. oczywiscie pisze co ja bym z tym zrobil bo wielkiej wiedzy na ten temat nie mam tylko tyle co mnie moje scorpio samo nauczylo
pozdrawiam
maciek
p.s. a skrzynka byla wymieniona na nowa?? |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |3 Gru 2005|, 2005 13:44
|
|
|
| wlasnie co bylo ze skrzynak zrobione dokładnie? i z którą! |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
PawełCh [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Gru 2005|, 2005 14:15
|
|
|
Starą skrzynkę po kilku podejściach udało się rozebrać i wyczyścić, ale niestety nic to nie dało, więc kupiłem używaną (przy której w innym scorpio, nic się nie działo), właśnie ją zamontowałem i KLAPA. Bez zmian!!!!!!!!
Pytanie do mmmk piszesz " tam sprzodu jest takie coś do odgięcia" co masz na myśli??
Dzieki za szybką reakcję! |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Gru 2005|, 2005 14:24
|
|
|
ide zrobic fotke bo sie nie dogadamy bo nie mam pojecia jak to wytlumaczyc. chodzi mi o to co ta wtyczka wielopinowa wpina sie do skrzynki.
[ Dodano: 2005-12-03, 14:35 ]
to na czerwono i jak ta blache w 2 kolku odegniesz to jak mi skrzynka wariowala to sie wylaczalo. jak beda sie swiecic dalej to chyba nie wina tej skrzynki.
pozdrawiam
maciek |
| Ostatnio zmieniony przez mmmk |3 Gru 2005|, 2005 14:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
PawełCh [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Gru 2005|, 2005 14:35
|
|
|
| O tym właśnie myślałem, niefatyguj sie z robieniem zdjęcia - DZIEKI WIELKIE, nie raz grzebałem przy tej wtyczce. Właśnie odpaliłem auto i po 10 minutach kontroli zgasły. Dzieja się z nim jakieś dziwne rzeczy. Skrzynka pochodzi od scorpio, które od jakiegoś czasu nie było na chodzie wię może w tym jest problem. Poczekam jeszcze jakiś czas co sie bedzie działo i dam znać jaki mi idzie DZIĘki!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Gru 2005|, 2005 14:37
|
|
|
hehe juz za pozno. wyslij ta stara do Rafala to ci ja zrobi na cacy a jak nie bedzie dzialac to bedzie na kogo zwalic albo nowa z salonu
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
PawełCh [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Gru 2005|, 2005 14:40
|
|
|
Dobre!!!!!!! ))))))) Już nie raz myslałem o Rafale, więc jak ta nowa się sprawdzi to starą NA ZAPAS przydało by się naprawić!! Jeszcze raz dzieki za POMOC!!! Odezwę się wieczorem!!! |
|
|
|
 |
|
|