$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - PALĄCE SIĘ KONTROLKI!!!!!!!!!!!
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PALĄCE SIĘ KONTROLKI!!!!!!!!!!!
Autor Wiadomość
PawełCh
[Usunięty]

Wysłany: |3 Gru 2005|, 2005 13:27   PALĄCE SIĘ KONTROLKI!!!!!!!!!!!

Witam!!! Kolejny raz powracam do tematu kontrolek. To znaczy po wyjęciu kluczyka ze stacyjki świecą się kontrolki na desce rozdzielczej i w drzwiach. TAK JAK RADZILIŚCIE SZUKAŁEM PROBLEMU W SKRZYNECE BEZPIECZNIKÓW. NIESTETY po jej wymianie, dzieje się to samo. Czy macie jeszcze jakiś pomysł co może się dziać.
DESPERAT!!!!!![/b]

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |3 Gru 2005|, 2005 13:41   

no dziwna sprawa zazwyczaj skrzynka zalatwia sprawe. a czy jak ja odepniesz to gasna?? w wielorybie jest taka sama skrzynka jak u mnie i jak ja mam tam jakies zwarcia to po tym jak odpinalem skrzynke bylo ok. tam z przodu jest takie cos do odgiecia i tylko to ruszalem. jak beda swiecic dalej to zwarcie musi byc przed skrzynka ale to malo prawdopobodne. oczywiscie pisze co ja bym z tym zrobil bo wielkiej wiedzy na ten temat nie mam tylko tyle co mnie moje scorpio samo nauczylo
pozdrawiam
maciek
p.s. a skrzynka byla wymieniona na nowa??

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |3 Gru 2005|, 2005 13:44   

wlasnie co bylo ze skrzynak zrobione dokładnie? i z którą!
http://tinyurl.com/qhaqjsk

PawełCh
[Usunięty]

Wysłany: |3 Gru 2005|, 2005 14:15   

Starą skrzynkę po kilku podejściach udało się rozebrać i wyczyścić, ale niestety nic to nie dało, więc kupiłem używaną (przy której w innym scorpio, nic się nie działo), właśnie ją zamontowałem i KLAPA. Bez zmian!!!!!!!!
Pytanie do mmmk piszesz " tam sprzodu jest takie coś do odgięcia" co masz na myśli??
Dzieki za szybką reakcję!

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |3 Gru 2005|, 2005 14:24   

ide zrobic fotke bo sie nie dogadamy bo nie mam pojecia jak to wytlumaczyc. chodzi mi o to co ta wtyczka wielopinowa wpina sie do skrzynki.

[ Dodano: 2005-12-03, 14:35 ]

to na czerwono i jak ta blache w 2 kolku odegniesz to jak mi skrzynka wariowala to sie wylaczalo. jak beda sie swiecic dalej to chyba nie wina tej skrzynki.
pozdrawiam
maciek
Ostatnio zmieniony przez mmmk |3 Gru 2005|, 2005 14:36, w całości zmieniany 1 raz  

PawełCh
[Usunięty]

Wysłany: |3 Gru 2005|, 2005 14:35   

O tym właśnie myślałem, niefatyguj sie z robieniem zdjęcia - DZIEKI WIELKIE, nie raz grzebałem przy tej wtyczce. Właśnie odpaliłem auto i po 10 minutach kontroli zgasły. Dzieja się z nim jakieś dziwne rzeczy. Skrzynka pochodzi od scorpio, które od jakiegoś czasu nie było na chodzie wię może w tym jest problem. Poczekam jeszcze jakiś czas co sie bedzie działo i dam znać jaki mi idzie DZIĘki!!!!!!!!!

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |3 Gru 2005|, 2005 14:37   

hehe juz za pozno. wyslij ta stara do Rafala to ci ja zrobi na cacy a jak nie bedzie dzialac to bedzie na kogo zwalic :wink: albo nowa z salonu
pozdrawiam
maciek

PawełCh
[Usunięty]

Wysłany: |3 Gru 2005|, 2005 14:40   

Dobre!!!!!!! ;-)))))) ))))))) Już nie raz myslałem o Rafale, więc jak ta nowa się sprawdzi to starą NA ZAPAS przydało by się naprawić!! Jeszcze raz dzieki za POMOC!!! Odezwę się wieczorem!!!

Odpowiedz do tematu