|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
silnik 2.8 V |
| Autor |
Wiadomość |
grzegorz x [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Paź 2005|, 2005 11:11 silnik 2.8 V
|
|
|
mam pare pytan odnosnie tego "cudu'-to jest 2.8 V-ka , 6 garow,gaznikowiec.
1-czy takie cos kladli kiedys w scorpio?jesli tak to w jakim aucie jeszcze toto pakowali
2-moze ktos wie jak jest tam z ustawianiem zaworow -czy ma hydrauliczne czy recznie sie trza bawic,jesli recznie to ile maja miec ssace i ile wydechwe...
3-o ile w normalnej rzedowce kabelki WN ida 1342 to jak to tu jest rozwiazane??(skleroza nie boli i juz nie pamietam)
4-jakie swiece do tego najlepsze sa??ma teraz jakies NGK...
5-czy kiedys w scorpio jezdzily skrzynie biegow z żeliwna obudowa??
to tyle narazie mnie po pierwszych ogledzinach pobieznych tego samochodu zaciekawilo-moze znajdzie sie jakas mądra glowa co mi pomoze..z gory dziekuje..
jesli to nie ten dzial to przepraszam...pozdro. |
|
|
|
 |
grzegorz x [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Paź 2005|, 2005 11:49
|
|
|
to jest mustang-nie scorpio ,gosciu mowil ze silniczek i skrzynie ma ze scorpio,i bede mial troche dlubania w pracy przy tym i chce sie dowiedziec mniej wiecej co z czego jest:) a auto data tak daleko w przeszlosc nie siega:)a takiego burdelu pod maska chyba w zyciu nie widzialem.ten silnik wyglada jak by byl nogami wkladany:)
granada lub capri bo podobno byl caly wlozony bez kombinowania-ale kto to by wiedzial na 100%...
wiem ze tam jez np:cewka od poloneza i podobno na tym toto palilo ale nie wiem bo na lawecie przyjechalo:)bede wiedzial w poniedzialek jak sie za toto wezme...mam nadzieje ze to nerwowo zniose... |
|
|
|
 |
grzegorz x [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Paź 2005|, 2005 11:58
|
|
|
ciezko wyczuc...hehehehe
zastanawia mnie czy pasuje do tej skrzyni linka od licznika od sierry??
sorry ze tak truje... |
|
|
|
 |
Gierap [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Paź 2005|, 2005 15:05
|
|
|
Co do świec to akurat niekoniecznie motorcrafty,ja mam obecnie zamontowane właśnie NGK i spisują się przynajmniej prawidłowo,nie ma problemów,ale jak będziesz wymieniał świece no to i kable WN i wtedy pewnośc ze nigdzie ten prądzik nie spierdala.
Pozdro dla 2.8 V6 |
|
|
|
 |
grzegorz x [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Paź 2005|, 2005 16:30
|
|
|
| swiece,kabelki,ustawianie zaplonu,to pierwsze co bede przy tym robil,potem podobno zaworki,wklejenie szyby,wydech,porzadek w instalacji,a potem co juz sobie wlasciciel zazyczy-mam nadzieje ze bede sie dobrze bawil...wreszcie cos normalnego do roboty a nie tylko jakies una,astry,passaty,i inne bardziej lub mniej ale badziewia hehehe...graty do tego zamawia szefo wiec na to jakie swieczki czy kabelki nie mam za wielkiego wplywu...ale dobrze wiedziec... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |