|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Problem Z ABS I TCS ROZPACZ w BIAŁY DZIEŃ |
| Autor |
Wiadomość |
mizaj [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Sie 2005|, 2005 22:04 Problem Z ABS I TCS ROZPACZ w BIAŁY DZIEŃ
|
|
|
WITAJCIE !
Jestem sobie od 2 tygodni właścicielem scorpio .I mam duży problem nie zwróciłem uwagi że nie zpalają się kontrolki (a) od ABS i TCS . I oba układy nie działają sprwdzone uwieżcie mi.
- zauważyłem że pompa od ABS jest ciepła więc nie wiem .
- sprawdziłem wszystkie bezpieczniki ok
-okręciłem plastik pod kierownicą ze schowkiem i widzę że jest jakaś luźna kostka ( czery wtyki) zielona nie wiem może to to(ale nie widzę gniazda). Widzę że przy skrzynce nie było nic ryte bo jeszcze jest zabezpieczona od dołu wykładziną czy czymś podobnym . Stan bezpieczników w skrzynce jest OK.
Kurde chciałbym doporowadzić mojego wymażonego wielorybka do idealnego stanu a zostały mi tylko te jaja z ABS I TCS
Nie sprawdziłem jeszcze czy żarówka w tablicy rozdzielczej jest sprawna może to to ale nie zmienia to faktu że układy oba nie działają.
UWAGA Auto było na serwisie i wyrzuciło na komputerze dwa błędy recylkulacja spalin i nie dostateczna temperatura silnika. Nic ni było na temat ABS ITCS i to mnie żdziwiło.
JEŻELI KTOŚ MOŻE OPISAĆ CO DOKŁADNIE KROK PO KROKU SPRAWDZIĆ
BĘDĘ WDZIĘCZNY ZA KAŻDĄ POMOC
AUTKO 2,5 td 95 listopad |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |19 Sie 2005|, 2005 22:09
|
|
|
mizaj, sprawdź żarówki !
Jeżeli są popalone, to żaden z tych układów nie będzie działał ! |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |19 Sie 2005|, 2005 23:53
|
|
|
| najpierw sprawdz kontrolki , a pozniej bedziemy myslec dalej, moze to głupi czujnik ABSu urwany, skutkuje na oba układy. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |