|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
choinka |
| Autor |
Wiadomość |
lukas2
Mk2 rulez

Auto: '92 2.0 sedan i '96 2.3 sedan
Pomógł: 37 razy Wiek: 44 Dołączył: 06 Sie 2010 Skąd: Police
|
Wysłany: |11 Wrz 2012|, 2012 22:31 choinka
|
|
|
Próbował ktoś dołożyć choinkę do mk2 wykożystując wiązkę od dawcy z tym ustrojstwem? Na wiązce są 4 wtyczki: jedna do lamp failure idicator, druga do zegarów, trzecia do skrzynki bezpieczników i 4 do...(Pasuje d zegarka ale tego pewny nie jestem). U siebie mam alarm fabryczny więc czujki w zamkach są (sprawdzałem). Do czego jest ta 4 wtyczka bo generalnie o nią się sprawa rozbija. Jakoś tak nie pojmuję co zegarek może mieć wspólnego z choinką (oprócz termometru). Sprawdziłem to nie wtyczka od zegarka. Jakiego modułu mi brakuje? Mam od alarmu, od przepalonych żarówek i oczywiście zegary. Czego brakuje?
[ Dodano: |22 Wrz 2012|, 2012 11:32 ]
Obfotografowałem wiązkę choinki i tak to wygląda:
Co to za wtyczka ze znakami zapytania do czego to może iść?
 |
_________________ Jest:
Scorpio 2.0 DOHC 1992r
Scorpio 2.3 1996
Było
Scorpio 2.0 ohc 1985r |
| Ostatnio zmieniony przez lukas2 |12 Wrz 2012|, 2012 13:52, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Jankes [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Wrz 2012|, 2012 11:36
|
|
|
| Lup |
|
|
|
 |
lukas2
Mk2 rulez

Auto: '92 2.0 sedan i '96 2.3 sedan
Pomógł: 37 razy Wiek: 44 Dołączył: 06 Sie 2010 Skąd: Police
|
Wysłany: |22 Paź 2015|, 2015 12:09
|
|
|
Walki ciąg dalszy. Udało się już z czujnikami niedomkniętych drzwi dojść do ładu, ładnie sie zapalają i gasną po podaniu na nie masy. Teraz czas na sygnalizacje przepalonych żarówek. Wszystko leży na stole i i podłączeniu modułu od żarówek na samochodziku świeca się wszystkie kontrolki i za cholerę nie można ich pogasić. Ma ktoś jakąś rozpiskę pinologi modułu żarówek?
Kilka pinów odpowiada za wyświetlacz choinki - te akurat mam podłączone do samochodzika, 4 piny to wyprowadzenie kabli do wtyczki która znajduje się nad schowkiem pasażera - jak się domyślam jest to zasilanie tylnych lamp - 2 na postojowe i 2 na stopy.
No i kilka kabelków jest zakończonych wtyczką wpinaną do skrzynki bezpieczników dużej (niebieska wtyczka) Są tam chyba ze 4 piny z kabelkami żółtymi i ze 4 innego koloru. I teraz jakbym nie podał prądu na tą wtyczkę od skrzynki to na wtyczce zasilającej tylne lampy tylko na 2 pinach uzyskam prąd a zapalenie żarówki skutkuje przygaśnięciem całej choinki a nie zgaszeniem odpowiedniej kontrolki. |
_________________ Jest:
Scorpio 2.0 DOHC 1992r
Scorpio 2.3 1996
Było
Scorpio 2.0 ohc 1985r |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |