|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
mechanizm elektrycznych szyb |
| Autor |
Wiadomość |
lukskajłoker
lukskajłoker

Auto: `98 2,3 ASB sedan + LPG
|
Wysłany: |24 Cze 2011|, 2011 22:08 mechanizm elektrycznych szyb
|
|
|
Panowie, problem jest tego rodzaju:
w mechanizmie elektrycznego opuszczania prawej tylnej szyby musiałem wymienić ten element, w którym zainstalowany jest wirnik silniczka. Po zdemontowaniu boczków oraz wypięciu wiązki, odkręciłem obudowę silniczka (2 torxy) i ją zdjąłem - zeszła nawet dość lekko. Problem jest z ponownym założeniem: za cholerę nie chce wejść z powrotem (dochodzi do pewnego momentu, potem ni w ząb nie idzie dalej - zostaje odstęp pomiędzy elementami około 2 cm). Myślałem, że hop siup zamienię elementy, ale lipa. Wirnik silniczka zakończony jest metalowym ślimakiem, który powinien najść na plastikową zębatkę mechanizmu podnoszenia / opuszczania szyby. Nie chcę go na siłę nabijać młotkiem, bo pewnikiem pozrywałbym plastikowe tryby.
Panowie - ma ktoś sposoba na takie coś? Pomóżcie:) |
|
|
|
 |
hapa999

Auto: Scorpio 1995r.2.0 16V manual sedan +BRC
|
Wysłany: |25 Cze 2011|, 2011 01:02
|
|
|
| Witam.Jeżeli nie wchodzi Ci ten ślimaczek.Dobrze nie pamiętam ale daj na silniczek 12V i się wkręci sam.Tylko biegunów nie pomyl bo będzie się wykręcał. |
|
|
|
 |
lukskajłoker
lukskajłoker

Auto: `98 2,3 ASB sedan + LPG
|
Wysłany: |25 Cze 2011|, 2011 20:47
|
|
|
| Poszło, dzięki za podpowiedź. Trzeba trochę docisnąć, ale spokojnie się wkręca. pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |