|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
piszczy pod autem - skrzynia? |
| Autor |
Wiadomość |
wakabajaszi [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Wrz 2010|, 2010 17:40 piszczy pod autem - skrzynia?
|
|
|
Witam,
ostatnimi czasy moja Skorupa (2.3, 97 rok, automat, CLX, benzyna + lpg) jest w użytkowaniu u mojej żony. Dziś wsiadam do auta, a tu przy ruszaniu, spod samochodu dobiega dźwięk przypominający piszczenie lub coś w rodzaju trącej się o siebie gumy. Ukatywniający się kiedy przyspieszam (na D, 2 i 1 - podobny objaw) - wystarczy lekkie wciśnięciu gazu i już słychać, choć czasem hamując czy jadąc na luzie też mam wrażenie, że coś słychać, ale nie tak bardzo. Dźwięk powtarza się cyklicznie, czyli im szybciej próbuje jechać, tym jego częstotliwość jest większa.
Pytanie do ekspertów zanim pojadę do jakiegoś speca - co to może być? Mam nadzieję, że jakiś element zawieszenia czy układu jezdnego, a nie automat
Pozdrawiam,
Łukasz |
|
|
|
 |
1Bodzio

Auto: 2002 chrysler 300m 3,5 V6 LPG
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 17 Kwi 2006 Skąd: Sobótka
|
Wysłany: |6 Wrz 2010|, 2010 20:35
|
|
|
| Obejżałbym najpierw wał pędny, a w szczególności łącznik elastyczny na połączeniu wału ze skrzynią. |
_________________ Pozdrawiam 1Bodzio
Auto DWR 73356 |
|
|
|
 |
Darol [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Wrz 2010|, 2010 10:46
|
|
|
| na kanal, pod auto i zobaczyc o co wal obciera, bo tak jak 1Bodzio pisal to raczej on, ja obstawiam ociera o ktoras z krawedzi aluminiowego ekranu termicznego i popiskuje |
|
|
|
 |
wakabajaszi [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Wrz 2010|, 2010 14:20
|
|
|
dzięki za sugestie - w tym tygodniu podjadę do mechanika. dam znać co i jak
[ Dodano: |21 Wrz 2010|, o 09:56 ]
i tak panowie, dzis bylem na kanale. panowie wstepnie stwierdzili ze to nie lacznik, choc do konca nie sciagali obudowy, ale badali go intensywnie tam gdzie reka dosiegla
pojezdzilem kolo nich autem, bo akurat traf chcial, ze zaczelo popiskiwac. okazalo sie, ze dzwiek dobywa sie z lewej strony, tak jakby przy tylnym kole. a ze dzis nie bylo juz czasu na glebsze analizy, zostawilismy temat na koniec tygodnia. maja sciagac obudowe przegubu i sprawdzac sam przegub, bo podobno mogl 'wyschnac' czy cos w tym stylu
stay tuned
pozdrawiam,
lukasz |
| Ostatnio zmieniony przez wakabajaszi |21 Wrz 2010|, 2010 09:57, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |