$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Jak otworzyć bez kluczyka ? :)
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak otworzyć bez kluczyka ? :)
Autor Wiadomość
lukas
[Usunięty]

Wysłany: |29 Paź 2004|, 2004 13:57   Jak otworzyć bez kluczyka ? :)

Witam

Mam troche nietypowy problem i nawet watpie czy mi ktos pomoze ale sprobowac nie zaszkodzi :) .

Zostal zgubiony kluczyk do skorupki (90r. ) :( .
Chcialbym jakos sie dostac do srodka mozliwie najmniej destukcyjnym sposobem.
Do glowy przychodzi mi tylko wybicie szyby :) ale mam nadzieje, ze da sie jakos inaczej.

No jak juz bede w srodku to razem ze stacyjka powedruje do zakladu, gdzie chyba nie bedzie problemem dorobienie klucza do mojego zamka ?

Bede wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam serdecznie

lancer
[Usunięty]

Wysłany: |29 Paź 2004|, 2004 14:02   

jeżeli to liftback to przez bagażnik uszkadzasz niestety zamek ale i tak taniej jest kupić komplet zamków niż dorobienie kluczyka do zamka

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |29 Paź 2004|, 2004 14:07   

eee tam - opowiadacie chłopy - Hryniak otworzyłswojego jakimś tam kawałkiem blaszki z żaluzji czy jakoś tak. Szybę tylna się lekko odgina i da się tamtędy coś wsunąć. Wsuwasz gmyrasz aż pociągniesz klamkę i ENTETR :)

Piof
[Usunięty]

Wysłany: |29 Paź 2004|, 2004 14:21   

Udzielę info na privie - wiecie chłopy jeszcze się gnoje naumieją otwierać i będą łazić nam po furach. Lucas podeślij adres mailowy to to Ci odpiszę.

kuba 

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
Wysłany: |29 Paź 2004|, 2004 14:37   

Struna - a jesli masz podwójne ryglowanie to już niestety nie otworzysz - czapa przyjacielu.

lukas
[Usunięty]

Wysłany: |31 Paź 2004|, 2004 13:55   

Jesli chodzi o nadwozie to mam takie jak u Speedo,wiec to chyba sedan ( wybaczcie lamerstwo :) ).

Wczesniej chcialem dorobic klucz do posiadanych zamokow ale mialem zle informacje, ze kosz takiego przedsiewziecia to od 50 do 100zl. W rzeczywistosci chyba 500zl to minimum.

Mysle juz teraz nad kupieniem zamkow i ich wyaminie poprostu tylko teraz mam kolejne pytanie ile mnie to bedzie kosztowac. 3 zamki (od biedy w bagazniku moze zostac stary) + zamek stacyjka (czy jak to sie tam nazywa) - ile to moze kosztowac i gdzie moglbym kupic ?

pozdrawiam i dziekuje za pomoc

lukas
[Usunięty]

Wysłany: |31 Paź 2004|, 2004 17:31   

No to juz sie glupi robie powoli.

We wtorek obdzwonie pare zakladow i sie upewnie we wszystkim.

zbyszek 
WKZ U 802

Auto: '96, 2.9 24V, ASB LPG
Wysłany: |31 Paź 2004|, 2004 18:01   

Tak jak pisze Speedo dorobienie kluczyka to od 30 - 50 PLN. Z tego najwięcej kosztuje surowy kluczyk, jeżeli będziesz miał swój surowy to wyjdzie jeszcze taniej. Ułożenie wkładki zamka do kluczyka tak samo.

Dochodzenie odszkodowań

lukas
[Usunięty]

Wysłany: |31 Paź 2004|, 2004 20:34   

Ok wiec jakbys proponowali rozwiazac moj problem ?

Mam auto a niemam do niego kluczykow :( .

Dodam, ze auto stoi w Niemczech a kluczyki beda dorabiane w Polsce - tak dla ulatwienia :)

Jesli dostane sie do srodka np przez zamek w drzwiach pasazera i zakladajac ze pozostawie go w stanie nie pozwalajacym na dalsze go uzywanie to potem moge np wymontowac zamek z bagaznika i na jego podstawie dorobic w Polsce kluczyk.

Teraz pytanie jak zabezpieczyc drzwi pasazera i otwor w bagazniku do momentu az bede mial nowe zamki - chodzi mi o zabezpieczenie przed otworzeniem drzwi czy pokrywy bagaznika (zalozlmy, ze od demontazu do ponownego montazu minie 10 dni)

No i ponawiam pytanie jaki moze byc kosz takich zamkow i gdzie je moge dostac?

Podziwiam, ze macie cierpliwosc do moich "problemow" :) i jestem bardzo wdzeiczny za ta wasza cierpliwosc :)

pozdrawiam

lukas
[Usunięty]

Wysłany: |1 Lis 2004|, 2004 01:42   

No to juz coraz lepiej to wyglada - dzieki Speedo.

Problem w tym, ze nie ogladalem tego programu w TVN :) o ktorym pisales, wogule malo telewizji ogladam wiec chcialbym prosic o skrocone instrukcje na wiadomy temat z udzialem drutu w roli glownej.

Pozdrawiam ponownie

lukas
[Usunięty]

Wysłany: |1 Lis 2004|, 2004 10:04   

No pieknie

Z takim opisem to mysle ze juz sobie poradze

Wielkie dzieki, dam znac jak to sie wszystko skonczylo :)

Piof
[Usunięty]

Wysłany: |2 Lis 2004|, 2004 12:40   

Proponuję jedyną zmianę tzn dłuższy drut i chyba raczej grubszy żeby był w miarę sztywny i sieganie do drzwi po przeciwnej stronie - przynajmniej klamkę widać więc wiadomo jak manewrować

Piof
[Usunięty]

Wysłany: |3 Lis 2004|, 2004 17:20   

..... no a teraz popatrz co narobiłeś :lol:
A tak na poważnie to na allegro widziałem komplet zamków - sprawdź lukas może dostaniesz wszystko ze stacyjką włącznie a jak nie będzie oferty to popytaj na aukcjach gdzie oferują różne części do scorpio.

kJoFoL
[Usunięty]

Wysłany: |4 Lis 2004|, 2004 11:07   

Twoje rady Speedo sa napisane w taki sposob ze mozna wywnioskowac ze zawodowo "pozyczasz" samochody :)

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |6 Lis 2004|, 2004 16:13   

:twisted: :twisted: :twisted: :D :D:D

Odpowiedz do tematu