|
Jak otworzyć bez kluczyka ? :) |
| Autor |
Wiadomość |
lukas [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Paź 2004|, 2004 13:57 Jak otworzyć bez kluczyka ? :)
|
|
|
Witam
Mam troche nietypowy problem i nawet watpie czy mi ktos pomoze ale sprobowac nie zaszkodzi .
Zostal zgubiony kluczyk do skorupki (90r. ) .
Chcialbym jakos sie dostac do srodka mozliwie najmniej destukcyjnym sposobem.
Do glowy przychodzi mi tylko wybicie szyby ale mam nadzieje, ze da sie jakos inaczej.
No jak juz bede w srodku to razem ze stacyjka powedruje do zakladu, gdzie chyba nie bedzie problemem dorobienie klucza do mojego zamka ?
Bede wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
lancer [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Paź 2004|, 2004 14:02
|
|
|
| jeżeli to liftback to przez bagażnik uszkadzasz niestety zamek ale i tak taniej jest kupić komplet zamków niż dorobienie kluczyka do zamka |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |29 Paź 2004|, 2004 14:07
|
|
|
eee tam - opowiadacie chłopy - Hryniak otworzyłswojego jakimś tam kawałkiem blaszki z żaluzji czy jakoś tak. Szybę tylna się lekko odgina i da się tamtędy coś wsunąć. Wsuwasz gmyrasz aż pociągniesz klamkę i ENTETR |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Piof [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Paź 2004|, 2004 14:21
|
|
|
| Udzielę info na privie - wiecie chłopy jeszcze się gnoje naumieją otwierać i będą łazić nam po furach. Lucas podeślij adres mailowy to to Ci odpiszę. |
|
|
|
 |
kuba

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
|
Wysłany: |29 Paź 2004|, 2004 14:37
|
|
|
| Struna - a jesli masz podwójne ryglowanie to już niestety nie otworzysz - czapa przyjacielu. |
|
|
|
 |
lukas [Usunięty]
|
Wysłany: |31 Paź 2004|, 2004 13:55
|
|
|
Jesli chodzi o nadwozie to mam takie jak u Speedo,wiec to chyba sedan ( wybaczcie lamerstwo ).
Wczesniej chcialem dorobic klucz do posiadanych zamokow ale mialem zle informacje, ze kosz takiego przedsiewziecia to od 50 do 100zl. W rzeczywistosci chyba 500zl to minimum.
Mysle juz teraz nad kupieniem zamkow i ich wyaminie poprostu tylko teraz mam kolejne pytanie ile mnie to bedzie kosztowac. 3 zamki (od biedy w bagazniku moze zostac stary) + zamek stacyjka (czy jak to sie tam nazywa) - ile to moze kosztowac i gdzie moglbym kupic ?
pozdrawiam i dziekuje za pomoc |
|
|
|
 |
lukas [Usunięty]
|
Wysłany: |31 Paź 2004|, 2004 17:31
|
|
|
No to juz sie glupi robie powoli.
We wtorek obdzwonie pare zakladow i sie upewnie we wszystkim. |
|
|
|
 |
zbyszek
WKZ U 802

Auto: '96, 2.9 24V, ASB LPG
|
Wysłany: |31 Paź 2004|, 2004 18:01
|
|
|
| Tak jak pisze Speedo dorobienie kluczyka to od 30 - 50 PLN. Z tego najwięcej kosztuje surowy kluczyk, jeżeli będziesz miał swój surowy to wyjdzie jeszcze taniej. Ułożenie wkładki zamka do kluczyka tak samo. |
_________________ był 2.0 CL 89
byl 2.9 24v 92
jest 2.9 24V 96
Dochodzenie odszkodowań |
|
|
|
 |
lukas [Usunięty]
|
Wysłany: |31 Paź 2004|, 2004 20:34
|
|
|
Ok wiec jakbys proponowali rozwiazac moj problem ?
Mam auto a niemam do niego kluczykow .
Dodam, ze auto stoi w Niemczech a kluczyki beda dorabiane w Polsce - tak dla ulatwienia
Jesli dostane sie do srodka np przez zamek w drzwiach pasazera i zakladajac ze pozostawie go w stanie nie pozwalajacym na dalsze go uzywanie to potem moge np wymontowac zamek z bagaznika i na jego podstawie dorobic w Polsce kluczyk.
Teraz pytanie jak zabezpieczyc drzwi pasazera i otwor w bagazniku do momentu az bede mial nowe zamki - chodzi mi o zabezpieczenie przed otworzeniem drzwi czy pokrywy bagaznika (zalozlmy, ze od demontazu do ponownego montazu minie 10 dni)
No i ponawiam pytanie jaki moze byc kosz takich zamkow i gdzie je moge dostac?
Podziwiam, ze macie cierpliwosc do moich "problemow" i jestem bardzo wdzeiczny za ta wasza cierpliwosc
pozdrawiam |
|
|
|
 |
lukas [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Lis 2004|, 2004 01:42
|
|
|
No to juz coraz lepiej to wyglada - dzieki Speedo.
Problem w tym, ze nie ogladalem tego programu w TVN o ktorym pisales, wogule malo telewizji ogladam wiec chcialbym prosic o skrocone instrukcje na wiadomy temat z udzialem drutu w roli glownej.
Pozdrawiam ponownie |
|
|
|
 |
lukas [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Lis 2004|, 2004 10:04
|
|
|
No pieknie
Z takim opisem to mysle ze juz sobie poradze
Wielkie dzieki, dam znac jak to sie wszystko skonczylo |
|
|
|
 |
Piof [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Lis 2004|, 2004 12:40
|
|
|
| Proponuję jedyną zmianę tzn dłuższy drut i chyba raczej grubszy żeby był w miarę sztywny i sieganie do drzwi po przeciwnej stronie - przynajmniej klamkę widać więc wiadomo jak manewrować |
|
|
|
 |
Piof [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Lis 2004|, 2004 17:20
|
|
|
..... no a teraz popatrz co narobiłeś
A tak na poważnie to na allegro widziałem komplet zamków - sprawdź lukas może dostaniesz wszystko ze stacyjką włącznie a jak nie będzie oferty to popytaj na aukcjach gdzie oferują różne części do scorpio. |
|
|
|
 |
kJoFoL [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Lis 2004|, 2004 11:07
|
|
|
Twoje rady Speedo sa napisane w taki sposob ze mozna wywnioskowac ze zawodowo "pozyczasz" samochody |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |6 Lis 2004|, 2004 16:13
|
|
|
:D:D |