|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Jak rozpoznać jaki mam typ rozrządu |
| Autor |
Wiadomość |
mass44

Auto: Brak scorpio
|
Wysłany: |12 Gru 2008|, 2008 11:59 Jak rozpoznać jaki mam typ rozrządu
|
|
|
Witam wszystkich Scorpio maniaków.
Mam pytanko w jaki sposób mogę rozpoznać jaki mam rozrząd czy koła czy pasek
auto z 95roku
aha i jeszcze jedno czy w silniki z pompą elektroniczną można montować do scorka z pompą mechaniczną oczywiście po zamianie elekt. na mech.??
sprawa bardzo pilna, bardzo proszę o szybką odpowiedz
Pozdrawiam |
_________________ jest:
Lancia Lybra 2,4 JTD
Lancia Phedra 2.0JTD Pullman
Było :
mkIII 2,3 KOMBI, 2,5TD VM
MKI 2,0 DOHC
mkII 2,0 Kombi, hb 2,0 DOHC ASB |
|
|
|
 |
Jankes [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Gru 2008|, 2008 16:38
|
|
|
| Bys napisał o jaki silnik chodzi, ale sądząc po profilu 2,5 w dieslu ma na kołach zębatych, a o jaką pompe Ci chodzi to niewiem. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |12 Gru 2008|, 2008 16:45
|
|
|
| Jankes napisał/a: | | sądząc po profilu 2,5 w dieslu ma na kołach zębatych | były dwa rodzaje, tylko nie wiem czy akurat w scorpio dawali ten na łańcuch. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Jankes [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Gru 2008|, 2008 16:48
|
|
|
| Struna napisał/a: | | Jankes napisał/a: | | sądząc po profilu 2,5 w dieslu ma na kołach zębatych | były dwa rodzaje, tylko nie wiem czy akurat w scorpio dawali ten na łańcuch. |
z tego co kojarzę w scorupie były tylko na kolach, ale kto się interesuje dieslem, jak sa inne fajniejsze silniki |
|
|
|
 |
mass44

Auto: Brak scorpio
|
Wysłany: |12 Gru 2008|, 2008 21:50
|
|
|
| chodzi mi o pompę wtryskowa były dwa rodzaje starsza mechaniczna i nowsza chyba w tych po lifcie elektronicznie sterowana.Pytanie moje było czy te silniki w których były montowane różne pompy sa takie same i czy można zamienić pompę ele. na mech. i czy to będzie chulało?? |
_________________ jest:
Lancia Lybra 2,4 JTD
Lancia Phedra 2.0JTD Pullman
Było :
mkIII 2,3 KOMBI, 2,5TD VM
MKI 2,0 DOHC
mkII 2,0 Kombi, hb 2,0 DOHC ASB |
|
|
|
 |
Platyn [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Gru 2008|, 2008 19:06
|
|
|
pompy raczej na pewno nie zamienisz. Musisz wsadzić taki typ jaki masz. Starsze mechaniczne o ile mnie wiedza nie myli miały membranę sterowaną podciśnieniem za pośrednictwem wężyka z kolektora ssącego. Nowe tego nie miały. Rozrząd masz na bank na kołach zębatych. W scorpio nigdy nie było łańcucha a na paskach te silniki wogóle nie występowały. Łańcuchy były na pewno w Chryslerach i jeepach reszta to nie wiem.
[ Dodano: 2008-12-13, 19:09 ]
A i jeszcze nie kombinuj z pompami z innych aut. Bo przy łańcuchach pompa kręci się w drugą stronę. |
| Ostatnio zmieniony przez Platyn |13 Gru 2008|, 2008 19:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |