$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Złe wskazania licznika przy wciśniętym gazie
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Złe wskazania licznika przy wciśniętym gazie
Autor Wiadomość
Roki19
[Usunięty]

Wysłany: |6 Mar 2008|, 2008 00:27   Złe wskazania licznika przy wciśniętym gazie

Witam.
Pisałem już kiedyś o moich problemach z licznikiem.
Mianowicie wymieniłem linkę, trybik napędu, jedyne co to nie zmieniłem jeszcze zegarów.

Generalnie auto zaraz po odpaleniu (rano) pokazuje ok. Zaczyna przekłamywać tak po przejechaniu 15-20km. Zaniża prędkość przy wciśniętym gazie - przy puszczonym pokazuje ok.

Jednak piszę ponownie dlatego, że zauważyłem, że wskazuje w miarę poprawnie prędkość na IV biegu (przy wciśniętym gazie). W praktyce wygląda to tak, że jak chcę mieć wciśnięty gaz i wiedziec ile jadę to musi to być na IV biegu a jak chce puścić i wiedzieć ile jadę to V bieg. Zastanawiam się czy w związku z powyższym kupować zegary? Nie chcę, żeby się okazało, że kolejna kasa w błoto. Może ktoś miał do czynienia z takim przypadkiem?
Pozdrawiam i dziękuje z góry za wszelkie sugestie.

Michu 
GPU 94WU

Auto: Fiat Ducato 10 2.8D 2001 blaszak
Wysłany: |6 Mar 2008|, 2008 22:32   

u mnie jest to samo, jak dodaję gazu, to powyżej 80kmh zaniża o jakieś 7-10 kmh, jak puszczę gaz, to wskazuje poprawnie...

Wymieniałem linke, ale to nie to,bo nie pomogło... dałem se spokój i sie przyzwyczaiłem...

Roki19
[Usunięty]

Wysłany: |6 Mar 2008|, 2008 23:51   

U mnie jest tak, że na zimnym jest oki. Natomiast po jakimś czasie wskazówka pokazuje coraz mniej.
Przykładowo zaraz po odpaleniu (rano) jadę na V biegu 140km/h to pokazuje (na wciśniętym gazie) 140. Po 5 minutach już 130, później 120, a po 20 czy 30 minutach 50-60km/h. Wrzucę na czwórkę - pokazuje dobrze (na wciśniętym gazie).

Odpowiedz do tematu