|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Czy istnieje diesel z niewymiennymi świecami żarowymi???? |
| Autor |
Wiadomość |
buku
Pedro

Auto: '97 2.3 ASB GHIA
|
Wysłany: |16 Lut 2008|, 2008 22:13 Czy istnieje diesel z niewymiennymi świecami żarowymi????
|
|
|
Ponieważ znajomy z audi 2.5 A4 170KM zapytał mnie dlaczego jego auto szarpie kilka sek. po uruchomieniu.Chciałem to oblukać.Stan jaki jest : auto po dłuższym postoju ,kilka dni i na mrozie, oraz uruchomieniu zachowuje sie jakby paliło na pół garów (V6) szarpie niemiłosiernie i wali z rury niespalona ropą.dla mnie jako dla dieslowca z papieru jest to na 99 % brak grzania świec żarowych a później lejące /zacinające się wtryski.Ale gość twierdzi ze w jego audiku świec się nie wymienia.Ponieważ nauki pobierałem jakiś czas temu a w dieslach nie robie więc skoro technika idzie naprzód nie zaprzeczyłem tylko się zdziwiłem.Ale w związku z tym pytanie czy istnieją takie diesle na świecie w których nie wymienne są świece żarowe????
(dla niego świece już znalazłem) |
_________________ Piotr
Było:Fiat Tempra 1.9 TDS Version Limitada
Daihatsu HI-Jet
Ford Fiesta 1.3 Enduro
Ford Scorpio 2.0 OHC ASB
Jest: Opel Tigra Sport Coupe ASB |
|
|
|
 |
Tlukas [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Lut 2008|, 2008 00:51
|
|
|
Czy istnieje diesel z niewymiennymi świecami żarowymi to nie wiem bo wszystkich jeszcze nie widziałem ale w tym Audi wedle mojej wiedzy świece są wymienne. Co do lejących wtrysków to kopcił by strasznie na czarno podczas jazdy więc łatwo to wykluczyć. Poza świecami to może być jeszcze czujnik temperatury silnika. Można by go też podpiąć pod VAGa i zobaczyć czy jakiś błędów nie zgłasza na przykład pompy. |
| Ostatnio zmieniony przez Tlukas |17 Lut 2008|, 2008 00:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Michu
GPU 94WU

Auto: Fiat Ducato 10 2.8D 2001 blaszak
|
Wysłany: |27 Lut 2008|, 2008 22:37
|
|
|
jak po rozruchu wali z rury na biało, to 99% świeczki...
jeszcze nie widziałem diesla, żeby mu świeczek nie wymieniać... przecież one się zużywają, grzeją z upływem czasu coraz słabiej, a potem się przepalają...
audiki mają jeszcze żarowe w układzie chłodzenia, do podgrzewania zimnego silnika... ale to poza konkursem |
_________________ 793-126-511
Jest: Ducato 2.8D "01 blaszak
Było: Scorpio '93 2.0 DOHC kombi; 126p "79 0,6; Passat B1 "78 1,3; Passat B2 Syncro "89 1,8 |
|
|
|
 |
Waski
FST Member 000

Auto: FF '94 1.3 hitleredyszyn NO LPG
|
Wysłany: |28 Lut 2008|, 2008 01:39
|
|
|
który rok tego ałdi jest ?
jak dla mnie koles opowiada bajki a jutro lukne na taki silnik i Ci powiem gdzie są grzałki
zebys za długo w Vke nie musiał zaglądać bo tam tłok niemiłosierny
druga sprawa ze ciezko sie wymienie
pzdr |
_________________ Uwaga! Zwracaj uwagę na treść i formę swojej wypowiedzi ! Zanim wciśniesz "Wyślij", przeczytaj i przemyśl co napisałeś !
Posty nie wnoszące absolutnie nic do tematu, a także obraźliwe i nietaktowne, mogą zostać usunięte bez podania przyczyn !
------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
buku
Pedro

Auto: '97 2.3 ASB GHIA
|
Wysłany: |28 Lut 2008|, 2008 20:06
|
|
|
Sprawa załatwiona .Koleś postawił flachę ps 3 świeczki do wymiany,,,już wymienione.. |
_________________ Piotr
Było:Fiat Tempra 1.9 TDS Version Limitada
Daihatsu HI-Jet
Ford Fiesta 1.3 Enduro
Ford Scorpio 2.0 OHC ASB
Jest: Opel Tigra Sport Coupe ASB |
|
|
|
 |
Tomek Z

Auto: Toyota Avensis 1600 VVTI 110 KM
|
Wysłany: |28 Lut 2008|, 2008 20:13
|
|
|
| buku napisał/a: | | .Koleś postawił flachę |
nie chwal się ino polewaj !! |
_________________ ~~ Lubiłem swoją scorupkę ~~
była scorupka 12V6 fajna!
była cytrynka ZX
była scorupka '93 2,5 TD VM
był poldek z gazem
i 125 p, pomarańczowy!! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |