|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
KICK dawn nie działa. Jak to ugryźć. |
| Autor |
Wiadomość |
mario2307 [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Gru 2007|, 2007 12:39 KICK dawn nie działa. Jak to ugryźć.
|
|
|
| Mam taki problemik z moim SCOCRPIO. Jakis czas temu miałem problemy ze zmiana biegów i migajacym O/D. Poczytałem troszke na forum i wziąłem się ostro do pracy. Wymieniłem olej na początek. Potem kolejno czujnik przepływu powietrza, wyczyściłem MAF przejrzałem przewody sterujące skrzynią i wyczyściłem prądniczke (okazało się że straszny syf był we wtyczce od proądniczki) i teraz autko zachowuję się bardzo dobrze ale jadąc np. 60 km. na godzinę gdzie obroty wynoszą około 1900-2000 obrotów czasami silnik wpada w jakieś dziwne wachania. Wskazówka dość szybko opada na 1900 i rośnie do 2000. Zastanawiałem się co to może być ale nic nie wymyśliłem i proszę o jakąś rade Dawniej przed naprawą też tak miałem ale wachania były duże i skrzynia zaraz przechodziła w tryb awaryjny. Teraz zdarza się to rzadko i nie miga już O/D. poradzili mi koledzy aby troszke zaczekać. Jeszce jest jedna sprawa o której nie wspomniałem. Nie działa KICK DAWN. Próbowałem to ustrojstwo znaleźć i rozebrać ale nie wiem gdzie szukać i co mogę zrobić. Może ktoś ma jakieś fotki gdzie to jest zlokalizowane i jak to sprawdzić. Brat jest elektronikiem może pomóc. Nie włącza sie na 100% elektrozawór. Czytałem o regulacjach linek ale nie wiem gdzie ona u mnie jest. proszę o pomoc. Proszę o jakieś wskazówki :) |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |16 Gru 2007|, 2007 12:41
|
|
|
| to szarpanie to może być objaw kiepskiej wiązki |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
mario2307 [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Gru 2007|, 2007 13:00
|
|
|
| wiązki do prądniczki czy całej do skrzyni. |
|
|
|
 |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Gru 2007|, 2007 13:31
|
|
|
| mario2307 napisał/a: | | Nie włącza sie na 100% elektrozawór. Czytałem o regulacjach linek ale nie wiem gdzie ona u mnie jest. proszę o pomoc. |
Nie masz żadnego elektrozaworu kick-down, ani żadnych linek. Prawdopodobnie problem lezy po stronie instalacji lub czujnikow silnika, głównie TPS do sprawdzenia. |
|
|
|
 |
mario2307 [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Gru 2007|, 2007 15:39
|
|
|
i sie okazało że TPS który kupiłem miesiąc temu jest walnięty. Załozyłem stary i wszystko działa az miło. Dzięki za porady
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |