|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
rolki paska klinowego |
| Autor |
Wiadomość |
jakinos [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Sie 2007|, 2007 23:16 rolki paska klinowego
|
|
|
| witam.czy ktos sie orientuje czy trzy rolki paska klinowego czymś sie róznią w tdi 2.5 97r 92KW.powiedzieli mi w sklepie forda ze jedną rolke musze kupic z napinaczem [500zł].okazało by sie ze razem wszystkie rolki z wymianą to koszt 1000zł.czy ktos zna dobry zamiennik tych rolek.prosze o parametry dobrą niedrogą marke i adres do mądrego sklepu we wrocławiu. |
| Ostatnio zmieniony przez jakinos |21 Sie 2007|, 2007 23:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Tlukas [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Sie 2007|, 2007 00:11 Re: rolki paska klinowego
|
|
|
| jakinos napisał/a: | | witam.czy ktos sie orientuje czy trzy rolki paska klinowego czymś sie róznią w tdi 2.5 97r 92KW.powiedzieli mi w sklepie forda ze jedną rolke musze kupic z napinaczem [500zł].okazało by sie ze razem wszystkie rolki z wymianą to koszt 1000zł.czy ktos zna dobry zamiennik tych rolek.prosze o parametry dobrą niedrogą marke i adres do mądrego sklepu we wrocławiu. |
Napinacz pasuje od Omegi td i jest dużo tańszy, a w rolkach możesz wymienić same łożyska. |
|
|
|
 |
ZOMO

Auto: Nysan Patrol 2.9 24V LPG
|
Wysłany: |22 Sie 2007|, 2007 00:21
|
|
|
no i po co kolego dublujesz tematy? tu http://ford-scorpio.pl/forum/viewtopic.php?t=17396 jest Twój poprzedni o tym samym a Ty nowy zakładasz?
otrzymujesz ostrzeżenie za zaśmiecanie i poprzedni temat w kosz leci

|
_________________ Pozdrawiam
Wasze ZOMO |
|
|
|
 |
arturrrr [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Gru 2007|, 2007 00:58
|
|
|
| jakinos napisał/a: | | czy ktos zna dobry zamiennik tych rolek |
nawet nie prubuj wswadzac tam zamiennikow,ja tak raz zrobilem,bo serwis mi na czas nie sprowadzil calego kompletu.. cale szczescie ,ze zajzalem pewnego dnia pod mache-ta aluminiowa rolka zamiennik sie rozumie-byla w 5 razy gorszym stanie jak ta zdemontowana z plastiku i to po 20 razy mniejszym przebiegu. zainwestuj w orginay,wiem ze za plastik ciezko tyle wywalic-ale sa to rolki na spory czas pracy silnika. |
|
|
|
 |
bartek665 [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Gru 2007|, 2007 01:40
|
|
|
| Ja do swojego założyłem od Alfy Romeo bo one tez miały takie silniki tylko że musiałem dotoczyć odpowiednie śruby ponieważ obwód wewnętrzny był większy. Ale plusem tego było to że rolki są metalowe i dobrej jakości a cena jest podobna. |
|
|
|
 |
arturrrr [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Gru 2007|, 2007 20:09
|
|
|
kurcze ,u mnie byl zamiennik rolka aluminiowa-myslalem ze auto przezyje...
a tu masz -pare miesiecy i padla.
Te plastiki orginaly sa naprawde wytrzymale,to jakis specjalny stop,na odpowiednich lozyskach.
[ Dodano: 2007-12-07, 20:16 ]
| Tlukas napisał/a: | a w rolkach możesz wymienić same łożyska.
_________________ |
nie radze,jak lozyska padly,to plastikowe rolki mimo ze wygladaja ok-rozpadna sie lada dzien... swoje na pewno przezyly
jak juz lozyska sie klekoca-to radze wlozyc caly komplet z rolkami,zreszta orginaly sa juz z lozyskami. |
|
|
|
 |
slawektg

Auto: Merkur XR4Ti XXXKM
|
Wysłany: |7 Gru 2007|, 2007 20:24
|
|
|
| arturrrr napisał/a: | | Te plastiki orginaly sa naprawde wytrzymale | Kurcze Artur o jakich Ty plastikach mowisz,bo chyba Tlukas tez nie mial u siebie zadnych plastikow.ja nie mam. |
_________________ 806 turbo,XR4 turbo czyli biTURBO!!!!!JAK TURBO NIE DYMA,TO SILNIKA NI MA!!!! |
|
|
|
 |
arturrrr [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Gru 2007|, 2007 20:27
|
|
|
rolki prowadzace paska do wszystkiego czyli wieloklinowego o w orginale sa plastikowe |
|
|
|
 |
slawektg

|
Wysłany: |7 Gru 2007|, 2007 20:35
|
|
|
| arturrrr napisał/a: | | rolki prowadzace paska do wszystkiego czyli wieloklinowego o w orginale sa plastikowe | a nie w oryginale to jakie?alu,stalowe,czy jakie? |
_________________ 806 turbo,XR4 turbo czyli biTURBO!!!!!JAK TURBO NIE DYMA,TO SILNIKA NI MA!!!! |
|
|
|
 |
arturrrr [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Gru 2007|, 2007 21:13
|
|
|
| slawektg napisał/a: | | a nie w oryginale to jakie?alu,stalowe,czy jakie? |
ze co ? |
|
|
|
 |
slawektg

|
Wysłany: |7 Gru 2007|, 2007 21:26
|
|
|
| Pytam,bo u mnie sa stalowe bieznie na lozyskach i nie wyglada to na zamienniki(chociaz kto wie)dziwie sie,ze masz cos przeciwko wymianie lozysk,bo to przeciez one sie zuzywaja.... |
|
|
|
 |
arturrrr [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Gru 2007|, 2007 21:38
|
|
|
| slawektg napisał/a: | | dziwie sie,ze masz cos przeciwko wymianie lozysk,bo to przeciez one sie zuzywaja.... |
tylko w przypadku orginalnych rolek.
Jak auto jest jezdzone w Polsce od dluzszego czasu -pewno masz zamienniki,ale jak cale to masz szczesci i tyle |
| Ostatnio zmieniony przez arturrrr |7 Gru 2007|, 2007 21:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
slawektg

|
Wysłany: |7 Gru 2007|, 2007 21:42
|
|
|
| A moze to tylko 125KM maja plastiki? |
|
|
|
 |
arturrrr [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Gru 2007|, 2007 21:50
|
|
|
myslalem nad tym ale nie mam jak sprawdzic -u mnie 125 koni i sa plastiki,100 procet orginal ,bo jeszcze w PL nie jezdzilem.Ale co ludzie maja po latach powpychane pod maske-...
nie jeden ma polowe auta w zamiennikach,a co drugi nawet o tym nie wie- a potem jak sie sypnie ..
[ Dodano: 2007-12-07, 21:51 ]
-dobrze jak w PL ,a jak gdzies w swiecie.. |
|
|
|
 |
Tlukas [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Gru 2007|, 2007 22:49
|
|
|
| Coś Ci się chyba pomyliło Arturrrr. U mnie w obu motorach (115 i 125km) siedziały rolki stalowe i były to na 200% oryginały (zresztą oba były z niemcowni ściągane). Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tą jazdą w Polsce. Myślisz że w Polsce zamiast stalowych rolek wsadzają zastępczo plastiki z pralki czy z czegoś innego? Wogóle do tych silników jest bardzo mało zamienników dlatego między innymi wymienia się same łożyska. Ja osobiście na wymienianych łożyskach zrobiłem ze 100tys km i nie było najmniejszych problemów. Jedynie z napinaczem oryginalnym mogą być problemy (cena), ale to też nie problem bo identyczny jest w Omegach TD i kosztuje 5 razy mniej niż Fordowski wiec luzik. |
| Ostatnio zmieniony przez Tlukas |7 Gru 2007|, 2007 22:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |