$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Czy nie potrzebuje juz SCORPIO?
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy nie potrzebuje juz SCORPIO?
Autor Wiadomość
Gierap
[Usunięty]

Wysłany: |12 Kwi 2005|, 2005 17:15   

No cóż Struna,sprzedawczyk czy nie,pozostaje kwestią to że i tak nadal poruszam sie poczciwym Scorpio 8) 8)
A tylko czasem myśle że fajnei było by śmigać po mieście czymś innym za podobne pieniążki,tylko że Tatuś nie za bardzo za tym :roll: :roll:
Ale jak tylko zgormadze fundusze to Fuego-Scirocco-Manta leci do Mnie jak gołąb na parapet hehehe,bo na drugie Scorpio by Ojczulek nie wyrobił :twisted: :twisted:

barroz
[Usunięty]

Wysłany: |12 Kwi 2005|, 2005 18:23   

z tym Renault Fuego to mnie zaskoczyłeś bo to moje pierwsze autko jakie miałem :)
zajefajna furka na tamte czasy jedno z lepszych cope dla mniej zamożnych(moim zdaniem).Tylko strasznie się piepsz....czego ja w nim nie wymieniałem :o

Pershing 

Auto: .
Wysłany: |12 Kwi 2005|, 2005 18:34   

Mnie jak juz mowilem ciagnie w strone hamerykanskich f-body :twisted: Ogolnie to nie podobaja mi sie samochody teraz produkowane. Niestety nie maja osobowosci (duszy? :roll: ) Ja jak zwykle sklaniam sie ku starym sztruclom z lat 70-tych i 80-tych. Jesli chodzi o europejskie fury to tak jak Gierap : Manta lub Capri tylko ze kupic trupa to trzeba kupe buły w niego wladowac albo trafi sie jakis rodzynek ale jak to za klasyka krzycza straszne pieniadze

Gierap
[Usunięty]

Wysłany: |12 Kwi 2005|, 2005 18:53   

Pershing oczywiście mieć Stanga,czy Vette to byłby szczyt marzeń,nawet Camaro 5.0,i tak samo jak Ciebie strasznie ssie mnie do lat 70-80 to są fury kurna :twisted:
Barroz:na Fuego choruję jush ze 2 latq,najlepiej 2.0 Turbo ojoj,ale nie obraziłbym sie na Capri czy Mantę och...
Widze Pershing że interesujemy sie tymi samymi furakami,US-Cars a jak EU to tylko
Manta,Capri :wink: :wink:

Pershing 

Wysłany: |12 Kwi 2005|, 2005 19:09   

No i SCORPIO !!! 8)

barroz
[Usunięty]

Wysłany: |12 Kwi 2005|, 2005 20:15   

no z kupnem Fuego (dobrego) to możesz mieć problem a w Niemcowni widziałem takie fajne od 1000ojro a za tę cene to możesz mieć scorpio że ach :lol:

monter
[Usunięty]

Wysłany: |12 Kwi 2005|, 2005 21:00   

Pisaliscie o problemach ze znalezieniem miejsca za kolkiem. Ja mam podobny problem tylko w drugiej skrajnosci :) Mam niecale 175cm wzrostu i niestety co mnie strasznie boli ledwo moge korzystac z podlokietnika :( Jednak jezdzi mi sie wygodnie i absolutnie nie mam problemu z parkowaniem :) Uczylem sie jezdzic na busach zanim zrobilem prawko i nawyki cofania na lusterka pozostaly do dzisiaj :)

Co do US-Cars to popieram :) Struna chyba wspominal o Explorerze :) Miodzio :) Stoi taki srebrny od pol roku u mnie na parkingu i codziennie do niego wzdycham :) Pol lasu musieli chyba wykarczowac zeby to cos drewnem wylozyc w srodku :) A u mnie ani jednej drzazgi nawet nie ma :(

IBOL
[Usunięty]

Wysłany: |12 Kwi 2005|, 2005 22:37   

Moze dzisiaj dostalem zastrzyk swierzego powietrza ale znow docenilem to auto.

Zrobilem nocna rundke po miescie i nic sie nie zmienilo od "pierwszego razu". Swietny komfort jazdy, kulturalna praca silnika, bdb widocznosc, wprowadzenie go w niekontrolowany poslizg w zakrecie graniczy z cudem a moze bardziej z szalenstwem ... zadnego piszczenia opon w zakretach i co sie z tym laczy swietna przyczepnosc i warunki jezdne ... no i w nocy przy swietle latarni wyglada bosko!

Coz, zostaje przy SCOPRIO :) ... ale to raczej bylo oczywite.

Nie mniej jak znowu wpadne w dziwne klimaty, to rozwaze wszytko co tu napisane.

Pershing 

Wysłany: |12 Kwi 2005|, 2005 22:41   

Cytat:
Moze dzisiaj dostalem zastrzyk swierzego powietrza ale znow docenilem to auto.

Albo witaminki zadzialaly :mrgreen: Tak na powaznie to prowadzimy rozne dywagacje na temat innych modeli ale prawda jest taka ze wszyscy kochamy te autka i na pierwsze lepsze wozidlo go nie zamienimy :)

KOREK
[Usunięty]

Wysłany: |12 Kwi 2005|, 2005 22:59   

"...o sprzedawczyk jeden - do opla go ciągnie"

...mnie może nie ciągnie, ale ojciec kupił Opla Omega B kombi 95 r z silnikiem 2.0

tak więc w weekend robimy sparing :

Scorpio Turnier 2.0 93' vs Opel Omega Karavan 2.0 95 r

ciekawe jak sie fury spiszą :D

Jacutek
[Usunięty]

Wysłany: |12 Kwi 2005|, 2005 23:07   

MkI 2,0 OHC `85 (ca 400tkm) - moje 100tkm, MkII 2,5 TD (francuz garkotłuk po dryndzie) `92 (ca 500 tkm) - moje 50tkm, MkII 2,0 DOHC `94 (310 tkm) - moje 1tkm (nie zdążyłem więcej bo gość z ulicy mi go kupił więc znowu wsiadłem w autobus do reichu i teraz mam to o czym marzyłem). Wymieniłem tylko ca 20% tego czym woziłem szacowną d.... W zeszłym roku sprowadziłem kilka autek (wszystkie zostały w rodzinie z wyj w/w DOHC) ale nawet "świeżynka" Vectra B 2,0 DI `97, którą zamówił szanowny ojczulek przypomina taboret gdy się do niej przesiadam ze Scorupiaka...i wcale nie rekompensuje tego spalanie w granicach 5,0 l ON/100km. Lepiej płynąć na 10 l. beczce benzyny niż podskakiwać na 5 l. kanisterku ropy :D :D :D Na marginesie: udało mi się dotrzeć do Ścierki 120 PS `91 od pierwszego właściciela, który w 1939 r. miał 18-kę. (1150 ojro) :mrgreen:

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |13 Kwi 2005|, 2005 14:58   

NIestety scorpio to lux klasa, wiec i nawet nowe samochody nie konieczniemu doruwnuja komfortem i jakoscia wykonania. Dla mnie alternatywa dla scorpio, jestnowe mondeo, ale nie ma tyle miejsca z tylu. Tyle ze jak pisali koledzy zadmojezdzimy z tyłu. A reszta, komfort, cisza w sordku i porwadzenie jest na wlasciwym poziomie.
Omega woszem,ale troche sie sypie to autko

Do korka, wez na jakis zlot przyciagnij ojca! potestujemy co omega warta, zrobimy wlasne porowannie!
http://tinyurl.com/qhaqjsk

kuba 

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
Wysłany: |13 Kwi 2005|, 2005 15:19   

No, a szanowny Ojciec kolegi Korka - fajny gość :mrgreen: , człek słusznej postury i ze zdrowym podejściem do życia

monter
[Usunięty]

Wysłany: |13 Kwi 2005|, 2005 22:52   

No i stanowczo popieram kolege Rafaella A. (zwanego Antkiem). Pracowalem w salonie Fiat i Renault a w salonie Forda mialem praktyki. Jezdzilem wiec wieloma nowoczesnymi furkami. Jestem zdania ze i tak pomimo roznicy wieku nic nie przebije Scorpio ale... jest tylko jeden model na ktory bym go zamienil bez wahania. Mozecie mnie za to zlinczowac ale powiem: Renault VelSatis 3.0 V6. TAK !! Ten model spowodowal to ze wydalem ostatnie pieniadze aby w 2001 roku pojawic sie na targach motoryzacyjnych Palexpo w Genewie i zobaczyc to cudo :) Mmm miodzio :) Tak sie zlozylo ze tam spotkalem ludzi z Renault Polska (naszych kontrolerow) ktorych znalem wczesniej i zalatwili mi jazdy probne :) Myknalem sie VelSatisem, Avantime i Clio 3.0 V6 (pierwsze auto kiedy wysiadlem bo balem sie jechac jak zaczela sie burza sniezna). Niezapomniane wrazenia :)

IBOL
[Usunięty]

Wysłany: |19 Kwi 2005|, 2005 10:16   

Wczoraj zrobilem porzadek ze Scorpio - poczynilem chyba ostatnie potrzebne naprawy (reszta jest juz zrobiona). Pospawana zostala podloga pod fotelem, zeby sie krzywo nie siedzialo i zeby sie nie kiwal. Wymienione zostaly gumy na wahaczach, uszczelka przy laczeniu kolektora z wydechem, pospawane dziurki w tlumiku. Wydalem na to wszystko 150zl a przyznam szczerze, ze teraz o niebo lepiej sie jezdzi.
Juz nie slychac pukania na kazdej dziurce - bardzo to poprawilo i tak wysoki komfort jazdy.

Ponadto ostatnio mialem okazje skorzystac z tylnego siedzenia, podczas kiedy przednie pozostalo wolne :D

Scorpio to klasa.

Odpowiedz do tematu