|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
2.0DOHC ASB Na paliwie zimny gaśnie a ciepły się dławi |
| Autor |
Wiadomość |
Paweł_F. [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Lis 2012|, 2012 23:22
|
|
|
Filtr wymieniony nic się nie zmieniło.
W poniedziałek idzie do warsztatu zostawiam n cały tydzień żeby zdiagnozowali przyczyny.
Zastanawiamy się nad przepustnicą ( no ale na gazie tez by był problem) a z drugiej strony nie wie czy wymieniona pompka nie jest zła bo po założeniu po tygodniu się zaczęły problemy. Nic zobaczymy co stwierdzą, jak będę wiedział to dam znać.
[ Dodano: |25 Lis 2012|, 2012 09:47 ]
No i stwierdził cewkę wolnych obrotów i MAp sensonr ni współgrają z sobą.
Wczoraj siedziałem nad autem bo miałem starą cewkę od wolnych obrotów od znajomego po jej wymianie nic się nie zmieniło pracował tak samo po odjęciu MAP'u silnik na benzynie nie gasł natomiast jak się zagrzał i przełączyłem na GAZ to falowały obroty po podłączeniu MAP'u jeździ super.
Natomiast powiedzcie mi taką rzecz bo przez to ze mam GAZ ( kupiłem auto już z ..) cewka wolnych obrotów nie jest na rurze dolotowej do kolektora tylko z boku za Lampą pasażera, bo tam widać było miejsce i jest przykręcona na takich metalowych wąsach w pionie a nie w poziomie jak pierwotnie i wężykami podłączone wlotowy (tak mniemam) zaraz przed przepustnicą tam gdzie jest podłączony przewód od gazu do mieszalnika a drugi przewód tam gdzie powinien być czyli wkręcony w kolektor.
Czy może mi ktoś powiedzieć czy tak musi być bo jest gaz czy mogę to wrzucić tam gdzie być powinno.
A druga sprawa jak działa cewka wolnych obrotów bo wczoraj jak się nią bawiłem to nie ważne jak podłączyłem przewody ( do kolektora i od ten drugi gdzie pobiera powietrze) to i tak chodził silnik, a druga sprawa jak odłączyłem przewód ( ten przed przepustnicą) to nic mu się nie zmieniało. brał sobie normalnie powietrze z otoczenia.
I jeszcze w kwestii MAP'u czemu benzynę dusi a GAZ nie czy ktoś miał podobne problemy.
Bo jak sztucznie wymusiłem podciśnienie w przewodzie do MAP'u to się podnosiły obroty silnika i nie gasł na Benzynie.
Pozdrawiam.
[ Dodano: |25 Gru 2012|, 2012 21:54 ]
Powiedzieli mi ze to wina silniczka wolnych obrotów. Ale po wymianie nic to nie dało.
Mimo to na benzynie z rana ma problem z odpaleniem jeśli nie dostarczę mu lewego powietrza( odłączam MAP sensor od kolektora) odpalam, pali trochę więcej ale po nagrzaniu się zmieniam na gaz i podłączam MAP's i ok jeżdżę na gazie.
A jak się nagrzej i chce odpalić na Benzynie to lipa na 2-3 sek odpali i gaśnie albo w ogóle nie zapali do rozładowania AKU. Dopiero po ostygnięciu zapala (bez MAP'u).
Ostatnio dodatkowo jeszcze ASB zaczęła wyrzucać biegi przy ostrym hamowaniu lub na światłach z N na D musi się namyśleć by wystartować. Zastanawia mnie Modulator ASB.
Znacie kogoś dobrego w Częstochowie kto zna scorpia i może pomóc. Bo pomału tracę cierpliwość i mam chęć pojechać na Herby i kupić coś innego. Szkoda by mi było ale co zrobić. |
| Ostatnio zmieniony przez Paweł_F. |26 Lis 2012|, 2012 11:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |