|
Jak się dobrać do ogrzewanych dysz spryskiwaczy? |
| Autor |
Wiadomość |
zztop2

Auto: 98, 2.3, 16V GHIA SEDAN Manual + LPI
|
Wysłany: |17 Lut 2006|, 2006 20:26
|
|
|
| Speedo napisał/a: | | opcje sa 2: latwiejsza, masz juz polozona instalacje i tylko podpinasz, |
jak na oko rozpoznać że to jest od tego, jakaś specjalna kostka??? a na przerabianie to chyba za duzo zachodu, jeszcze nie jestem jeszcze takim znawcą tematu |
_________________ tel.603221275
Moje Allegro-wszystko do SCORPIO i nie tylko |
|
|
|
 |
zztop2

|
Wysłany: |17 Lut 2006|, 2006 21:05
|
|
|
| ok dzieki Speedo. jutro za dnia zalukne pod zegareczek i bede wiedział jaka sytuacja z podłączeniem, nawet niedawno gdzieś na allegro był kompik spalania |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |17 Lut 2006|, 2006 21:59
|
|
|
| George napisał/a: | | jakoś twoja wersja GLX jest słabiej wyposażona niż moja bo mam i przednia szyby i spryskiwacze ogrzewane |
to akurat to jest winterpakiet i mozna dołozyc do CL ki nawet
| George napisał/a: | | tempomat |
| George napisał/a: | | komp spalania |
a to by swiadczyło ze to raczej GHIA uboga | George napisał/a: | | poprosimy SPEEDO jako jeden ze znawców MKII |
z MKII to raczej ja bardziej niz speedo choc kto wie douczyl sie
[ Dodano: 2006-02-17, 22:04 ]
wg mnie GLX nie mialo miec prawa kompa spalania. komp = GHIA ale VIN prawde powie. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |18 Lut 2006|, 2006 03:15
|
|
|
| wrodzona |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
George [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Lut 2006|, 2006 08:52
|
|
|
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | z MKII to raczej ja bardziej |
wiem że też porządnie się znasz na MKII i dlatego napisałem że speedo jest jeden ze znawców a nie jedyny
co do wersji auta , wdług propgramu Adama do dekodowania VINów, to ma wersje M (pewnie medium) , a rzadnego znaku GHIA nie ma na aucie |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Lut 2006|, 2006 12:15
|
|
|
no biorąco pod uwagę że było CLX, GLX i Ghia to medium wypada na GLXie ale co ważniejsze pożądny wypas czy znaczki? pewnie znajdzie się uboższą ghie |
|
|
|
 |
zztop2

|
Wysłany: |18 Lut 2006|, 2006 15:26
|
|
|
| Speedo napisał/a: | | wyjmujesz zegarek i patrzysz sobie na kostke z tyl |
sytuacja ma sie następujaco, zegareczek a termometrem wyciagniety ma wtyczkę na 16 wejść
natomiast dochodzi do wtyka 11 kabelków.
JAka diagonaza do sie do tego komp spalania podłączyć bez żadnych przerubek?? |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |18 Lut 2006|, 2006 15:36
|
|
|
| no nie jak M to jednak bogaty GLX a nie GHIA |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
George [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Lut 2006|, 2006 16:27
|
|
|
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | no nie jak M to jednak bogaty GLX a nie GHIA |
taa , do GHIA mi brakuje jeszcze : pełna elektryka szyb, podświetlenie drzwi , ogrzewane fotele , wycieraczki reflektorów , oświetlenie do czytania , elektrycznie otwierane szyberdach , oraz regulacje przednich reflektorów |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Lut 2006|, 2006 16:30
|
|
|
niemasz regulacji reflektorów? przecież z tego co mi wiadomo to każde auto wyprodukowane po 90 chyba roku musiało mieć to obowiązkowo regulowane z kabiny.. ale generalnie nie masz za wiele do dodania.. klima jest reszte można dołożyć |
|
|
|
 |
Marcin
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Pomógł: 22 razy Wiek: 41 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: |18 Lut 2006|, 2006 18:21
|
|
|
| Matth napisał/a: | | przecież z tego co mi wiadomo to każde auto wyprodukowane po 90 chyba roku musiało mieć to obowiązkowo regulowane z kabiny |
albo lata Ci się pomyliły albo przepis, widziałem osobiście oczate [95r] bez regulacji, a mojego ojca auto też tego nie ma [96r] |
_________________ Było:
-Scorpio sedan; 2.0 DOHC; 1990r
-Scorpio sedan; 2.3 DOHC; 1996r
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Lut 2006|, 2006 19:06
|
|
|
| mejbi.. |
|
|
|
 |
scorpiaktychy [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Lut 2006|, 2006 19:16
|
|
|
Witam
Tak czytam jak się chwalicie swoimi modelami to i ja się pochwale.
Ja mam GLX EXCLUSIV tak pisze na ksiażce serwisowej, to co mam w nim :
elektryczne szyby tył i przód, podgrzewana przednia i tylnia szyba oraz boczne lusterka - jakies kable do maski wchodzą wiec i moze mam spryskiwacze podgrzewane, welur, regulowane światła, informacja o otwartych drzwiach i klapie, pompowany fotel recznie, elektryczne lusterka, elektryczny szyber, pełne oswietlenie drzwi i oswietlenie do czytania takie fajne ruszajace się, podłokietnik w tylniej kanapie, popielniczka i zapalniczka z tyłu osiwtlana oczywiście.
To chyba wszystko acha miałew w nim jeszcze za ta listwa drewnopodobna wzmacniacz do 6 głośników ale go wyjołem bo zmieniłem radio i nie byl tam potrzebny <Lol> .
Acha i mam tam jeszcze jakiś alarm bo jakaś dioda jest na srodku deski pod przednia szyba i jak zamkne auto i otworze zamek (nie otwierajac drzwi klamka) i ponownie zamkne kluczkiem to jakis głosniczek piszczy. Nie wiem co to jest ale jest
Co najlepsze do GHIA brakuje mu tylko skury, klimy, AIRBAGU, tempomatu, i kompa spalania - ale to wszystko idzie na necie kupić .
Acha pomożcie mi gdzie w moim aucie jest przycisk do otwierania tylniej klapy - siłownik w klapie jest i działa . |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Lut 2006|, 2006 19:53
|
|
|
ghia nie musi miec skory i klimy. ja tego nie mam. mam tylko komp od spalania i tempomat ale i tak jeszcze nic z tego nie dziala jak masz kable przy masce to na 100% musza byc spryski grzane. no bo co innego byloby tym zasilane...
pozdrawiam
maciek
p.s. ja u siebie zadnego przycisku do klapy nie mam. a tez mam sedana wiec....tego pewnie nie ma |
|
|
|
 |
George [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Lut 2006|, 2006 19:54
|
|
|
| scorpiaktychy napisał/a: | | jak zamkne auto i otworze zamek (nie otwierajac drzwi klamka) i ponownie zamkne kluczkiem to jakis głosniczek piszczy. Nie wiem co to jest ale jest |
w ten sposób uruchomisz wewnętrzne czujniki ruchu oraz ryglowania drzwi (nie można ich otworzyć wtedy ze środka )
| scorpiaktychy napisał/a: | | Co najlepsze do GHIA brakuje mu tylko skury, klimy, AIRBAGU |
coś tu nie zgadza : ty nie masz airbag a piszesz że auto z 94ego i to nie możliwy bo od sierpnia 93 Scorpiaki były seryjnie wyposażone w airbagi |
|
|
|
 |
|
|