|
POMOCY! Bezpiecznik od wycieraczek!! |
| Autor |
Wiadomość |
scorpion2020 [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Sty 2006|, 2006 22:09 POMOCY! Bezpiecznik od wycieraczek!!
|
|
|
Problem polega na tym ze nie oczekiwanie ostatnio pewnego dnia przestaly ni z tego ni z owego dzialac wycieraczki. Pomyslalem sobie ze wymienie bezpiecznik i po sprawie, ale ale nie tak predko jak sie okazalo, bezpiecznik sie przepala mimo, ze wycieraczki nie byly wlaczone!
Moze ktos ma jakis pomysl zanim rozbiore caly samochod!!??
Nie ukrywam, ze fajnie by bylo gdyby ktos mial jakas wizje!!
Scorpio Kombi 95' ASB.
POZDRAWIAM! i z gory dziekuje za pomoc!
Łukasz. |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Sty 2006|, 2006 22:15
|
|
|
a jakos da sie w miare spokojnie odlaczyc mechanizm wycieraczek od samego silnika?? bo moze mechanizm ma tak duzy opor,ze silnik nie daje rady. tak tylko strzelam bo pewnosci nie mam. tylko widzialem co potrafi porwac taki mechanizm w moim mk1. to ma niezla moc a mechnizm czasami sie sypie...
pozdrawiam
maciek
p.s. jak sie da to sprawdz czy chodzi sam silnik moze bedzie ok to wtedy reanimacja mechanizmu albo zakup uzywki |
|
|
|
 |
scorpion2020 [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Sty 2006|, 2006 22:21
|
|
|
| No tak ale wiesz wycieraczek nawet nie wlaczam, a bezpiecznik sie pali. Pozatym do tej pory wszystko bylo ok, zadnych objawow nic a nic na to nie wskazywalo. I to jest najdziwniejsze! |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Sty 2006|, 2006 22:30
|
|
|
no to nie wiem czyzby skrzynka bezpiecznikow?? ale o tym,zeby sama palila bezpieczniki to jeszcze nie czytalem. widzialem taka co dziala bez np moja ale to to juz nie wiem.
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |28 Sty 2006|, 2006 22:58
|
|
|
| zobacz co jest na tym bezpieczniku oprocz wycieraczek i szukaj poprzewodach gdzie zwarcie. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |30 Sty 2006|, 2006 15:16
|
|
|
| generalnie skrzyneczka tez może dawać już znac o sobie. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |31 Sty 2006|, 2006 01:27
|
|
|
| za malo objawow. |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |31 Sty 2006|, 2006 09:56
|
|
|
| początki takie mogą być. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
scorpion2020 [Usunięty]
|
Wysłany: |31 Sty 2006|, 2006 10:53
|
|
|
Dzieki za pomoc!
Jak tylko sie do tego zabiore i znajde odpowiedz na moje pytanie to nie zapomne sie podzielic inormacjami z wami, moze komus sie przyda!!
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2006-01-31, 21:13 ]
Naprawione!
W sumie pólnaprawione. Odlaczalem wszystko i nic wiec rozebralem skrzynke. Jak sie dobralem do niej to oszalalem i zaczalem podziwiac inzynierow Henrego(forda).
Nie wiem jak mozna bylo wpasc na pomysl stworzenia takiej skrzynki, ktora sklada sie z 10 warstw, na ktorych jest taki sajgon, ze przesada, ale nie skrzynka byla problemem bo wszystko w niej bylo ok!
Wiec zaczalem szukac dalej...
Wlaczylem miernik na pomiar "zwarcia" i sprawdzalem zwarcie na kostkach pod spodem co sa podlaczone do skrzynki(takie kolorowe). Sprawdzalem zwarcie do masy i znalazlem odcialem ten kabel i wszystko zlozylem do kupy.
Okazalo sie, ze bezpiecznik sie juz nie pali i nie dziala tylna wycieraczka, tylko tylna wycieraczka. Bez niej da sie jezdzic w przeciwienstwie do przedniej, ale co smieszniejsze zwarcie jest gdzies miedzy przekaznikiem, a wycieraczka bo odlaczenie wycieraczki tylnej nic nie dawalo.
Pozdrawiam i dziekuje za pomoc. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |31 Sty 2006|, 2006 22:28
|
|
|
| szukaj na kablach w klapie bagaznika, i newralgi zcznych punktach - np załamaniach na zawiasach klapy itp |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
scorpion2020 [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Lut 2006|, 2006 10:30
|
|
|
Powiem tak na scorpionach to ja juz zjadlem zeby, co oczywiscie nie znaczy , ze nie potrafia mnie zadziwiac. Robilem w nich wszystko co robic sie dalo samemu z regoly z pozytywnym skutkiem. Wiec to tez nie jest dla mnie problem opisalem sytuacje, zeby komus w przyszlosci bylo latwiej, a z problemem sobie poradze juz dalej sam.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za pomoc. |
|
|
|
 |
|
|