|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Podgrzewanie lustereka a raczej jego brak |
| Autor |
Wiadomość |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 17:25
|
|
|
jest przyklejone czyms w rodzaju tasmy dwustronnej. tylko trzyma tak mocno,ze czesto szklo jednak peka. ale jak masz czas to sprobuj to moze w czyms namoczyc (jakas benzynka czy cos w tym stylu) czy jakos tak. albo poswiec plytke montazowa i polam ja koszt plytki kolo 10 zl a lustro od 30 do 50. pisze o cenach nowych. wiem bo przy montazu maty moje lewe peklo
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
rufus-1975 [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 17:31
|
|
|
| Tą płytkę, w której jest osadzone lustro kupiłeś w serwisie czy w sklepiku motoryzacyjnym? |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 17:36
|
|
|
nie kupowalem tego to cena z allegro. u mnie peklo szklo wiec plytke dalo sie uratowac ale potem szukalem szkla i zaplacilem za nie kolo 45 zl z tego co pamietam a jeszcze jak juz kiedys pisalem ksztalt luster zmienil sie w roku 89 (ja szuklalem do 90)i 3 razy jechalem wymieniac, oddawac i zamawiac. w roznych sklepach wiec z kosztami paliwka wyszlo ponad 100zl
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
rufus-1975 [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 17:57
|
|
|
| Może podgrzanie opalarką coś by dało, żeby rozłączyć to bez zniszczeń? |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 18:27
|
|
|
no nie wiem. mi sie nie udalo ale stwierdzilem,ze da sie to zrobic bez problemu recznie nie dalo sie jednak delikatne to to bylo.
pozdrawiam
maciek
p.s. cena szkla to oczywiscie tez podrobka |
|
|
|
 |
megalith [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Sty 2006|, 2006 01:30
|
|
|
| rufus-1975 napisał/a: | | oże podgrzanie opalarką coś by dało, żeby rozłączyć to bez zniszczeń? |
Gdzieś już pisałem o tym na forumie - dobra opalarka z w miarę nową dyszą, żeby nie miała różnic temperatur i delikatnie coraz bliżej aż samo odpadnie. Tylko nie rób tego na mrozie na zewnątrz!
Ja swojego nie potłukłem tylko trochę ciemniejsze się zrobiło. |
|
|
|
 |
Jimbo [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Sty 2006|, 2006 02:13
|
|
|
Zamontowałem dzisiaj maty grzejne. Do oddzielenia lustra od płytki montażowej użyłem goącej wody. Po zdemontowaniu lusterek odczekały w pokojowej temp.. a nastepnie wstawiłem je do wrzątku, gdzie sobie poleżały z jakieś 5 min. Następnie w ruch poszedł nożyk do tapet, który wsadziłem pomiędzy oprawkę plastikową a szkło. Objechałem delikatnie ze 2 razy na około lustra, a następnie delikatnie oderwałem plastik od szkła. Nowe maty grzeją.
Tak więc dziękuję wszystkim za pomysły i rady. jak wiadać skończyło się na wymianie mat grzewczych. Teraz lusterka są cieplutkie. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |