$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - szarpie...
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
szarpie...
Autor Wiadomość
mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |13 Gru 2005|, 2005 22:36   

samochod obebrany. tyle to wiem z postu i ze swoich zrodel. jak jazda?? jest ok??
pozdrawiam
maciek

marcus
[Usunięty]

Wysłany: |14 Gru 2005|, 2005 14:41   

Już piszę...
Po opaleniu po nocy autko nie klepie zaworami. Wcześniej, w zależności od stopnia zimna klepanie było dośc długie, teraz jest cichutko! :)
Nawet nie wiedziałem, jak wyrażniesłychać było łańcuszek rozrządu. Teraz już wiem, bo go nie słychać :wink: . Generalnie jest dużo, dużo ciszej.
Brak jakichkolwiek problemów z nadciśnieniem w ukł. chłodzenia.
Aż miło sie stoi nad maską i słucha jak pracuje silnik!
Jazda... hmmm. Teraz już wiem, że szarpanie nie było spowodowane przez uszczelkę. tak, tak, niestety szarpie( a raczej coś go chwilowo wstrzymuje) :evil: . na beni i gazie.
Rozmawiałem już z xxxxx, w poniedziałek ( teraz wyjeżdżam na 4 dni)jadę do niego i będzie szukać dalej. Na mój gust to cały czas coś z iskrą, ale jestem lajkonik i w związku z tym zobaczę co powie fachowiec. mam już szczerze dość tego szarpania. no ale staram się cieszyć tym, że mam zrobioną uszczelkę i rozrząd, więc silniczek powiniem jeszcze przez dłuugi czas pomykać prawie jak nowy :) .
A i zapomniałem. Autko, kiedy już przestanie szarpać, przyspiesza naprawdę elegancko! Nie wiem czy to efekt placebo, ale jetem pewny, że poprawiło się przyspieszenie. Nie chciałem go jeszcze tak zaraz po "leczeniu" męczyć, ale silnik odzyskał wigor!

[ Dodano: 2005-12-20, 14:40 ]
W poniedziałek byłem u xxxxx i jadąc do niego przekonałem się o słuszności praw Murphiego. Skorupa oczywiście nic a nic nie chciała szarpnąć. Jechałem na paliwie. Przegoniłem go na obwodnicy i nic. Przełączyłem na gaz i tu objawy występowały.
Wiedziałem, że xxxxx będzie miał problem, żeby coś poradzić. Przejechaliśmy się razem, na beni cacy, na gazie kiepsko. Po oględzinach auta wymieniliśmy świece i taki owalny plastik z oringiem pod kopułką rozdzielacza- widoczna była wilgoć, której nie powinno tam być. Może to było przyczyną szarpania?. Od xxxxx poleciałem do gazowników. Tam diagnoza- padnięty( i tu mogę coś pomylić w nazwie) emulator wtrysków- czyli ustrojstwo, które jak rozumiem odłącza wtryski w trakcie pracy na gazie( ta instalacja gazowa zaczyna mnie coraz bardziej wku...denerwować. Jutro jadę to wymienić. Reasumując, na dzień dzisiejszy na beni auto pomyka super elegancko. Zobaczymy jak długo. Od jutra mam nadzieję, że będzie też tak śmigać na gazie.

Przy okazji dowiedziałem się od xxxxx że mam najpewniej zwężke na przepustnicy ograniczającą moc do 115km :evil: . Trzeba będzie to przy jakieś okazji wywalić.

[ Dodano: 2005-12-21, 12:00 ]
Emulator wymieniony, autko WRESZCIE śmiga elegancko! Ufff, troche to trwało ale gra muzyka :D ! No wieczorkiem w nagrodę duże :564: !

Odpowiedz do tematu