$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - od akumulatora sie zaczelo
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
od akumulatora sie zaczelo
Autor Wiadomość
magic
[Usunięty]

Wysłany: |29 Lis 2005|, 2005 12:58   od akumulatora sie zaczelo

Witam wszystkich i proszę o rade. Zaczelo się od aku po prostu za dlugo były pootwierane drzwi i lampki plus radio wykonczyly glownego bohatera. Naladowalem go ale niestety na dlugo to nie starczylo, postanowilem kupic nowy. Uprzejmy sprzedawca potestowal mi wszystko stwierdzil ze stary aku rzeczywiscie jest już stary a po podpieciu nowego i odpaleniu auta powiedzial ze pod obciazeniem akumulator ma za male ladowanie jakies okolo13.80. Dlaczego pisze około bo napiecie skacze co jest ponoc jeszcze gorsze niż samo niedoladowanie. Wiedziałem już ze musze odwiedzić znajomego elektryka jednak po powtornym odpaleniu auto zaczelo wariowac obroty spadaly na wolnych prawie do 0 przez co auto 2x mi zgaslo, razem z spadajacymi obrotami przygasaly reflektory.
Jest to skorupa 2.0 16V z 95’ na LPG automat, jednak te objawy pojawily się na benzynie gdyz skonczyl mi się gaz:(

Aro 

Auto: 2 x 2,9: 91/96; noLPG/LPG; ghia/ghia
Wysłany: |29 Lis 2005|, 2005 15:59   

Wydaje mi się, że rozprogramował Ci się komputerek (tak byłoby we wcześniejszych modelach) i ogólnie engine wariuje.

Objaśnienie do postu poniżej:
ECU - Elektronicznyje Cudacznyje Ustrojstwo
Ostatnio zmieniony przez Aro |29 Lis 2005|, 2005 21:34, w całości zmieniany 2 razy  

fructon
[Usunięty]

Wysłany: |29 Lis 2005|, 2005 16:00   

moze po prostu pozwol aby ecu wczytalo sobie adaptacje ktore stracilo po odpieciu akumulatora

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |29 Lis 2005|, 2005 16:12   

nom pewnie trzeba pojezdzic pare kilometrow zeby od nowa nauczyl sie chodzic 8)

magic
[Usunięty]

Wysłany: |29 Lis 2005|, 2005 20:03   

no to smialo ruszylem do auta z mocnym postanowieniem zaprogramowania mojego skorpionka ale on postawil na swoim:( okazalo sie ze mam identyczny problem jak Waski bo moj nowy kilkudniowy akumulator nie byl w stanie nawet go odpalic. Jutro rozpoczynam pomiary...

irek 
Member 021

Auto: Peugeot 508 2012r. sedan hybryd4 200 kucy
Wysłany: |29 Lis 2005|, 2005 20:17   

Hej

Ogólnie jest coś nie tak, ECU tak sobie się nierozprogramowuje - chyba
Generalnie nie raz miałem odpięty aku nawet przez kilka godzinek i po zapięciu idealnie tak jak było.
No chyba że ten problem występuje w modelach z rocznika 95 - sam jestem teraz bardzo ciekaw teori
Mundek 99r. 2.5 V6 sedan
był
Pacifica 2006 3.5 V6 4x4

magic
[Usunięty]

Wysłany: |3 Gru 2005|, 2005 15:11   

wiecie co odmontowalem te niesamowite srubki od skrzynki myslalem ze przebrnolem najwazniejsze ale....
Powiedzcie mi jak poodpinaliscie te wszystki wtyczki mam tam moze z 6 cm luzu na kablach i aniz goory ani z dolu nie mam wiekszego manewru. Rozbieralisci jeszcze z dolu wiecej niz ta oslone plastikowa??
No i zaczynam miec watpliwosci czy to skrzynka, uszczelka jest z tego co wyczulem palcami bomba mieciutka i w calosci 0 wilgoci no ale jak zobacze to bede pewien. W poniedzialek jade na garaz i moze w koncu prawda wyjdzie na jaw:)
pozdro

Odpowiedz do tematu