|
podświetlenie symbolu żarówki przy przełączniku świateł |
| Autor |
Wiadomość |
MCold [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Lis 2005|, 2005 23:37 podświetlenie symbolu żarówki przy przełączniku świateł
|
|
|
| Żarówka się skończyła i teraz po ciemku macam za przełącznikiem (po przekręceniu san przełącznik się podświetla, ale to lekko za późno). Przydałoby się ją ożywić, i pytanie: Jak się do tego zabrać, co trzeba odkręcić żeby ją wymienić i jak. Z pozoru wygląda to na głeboko schowane i że bez rozbiórki połowy konsoli się nie obejdzie. Może jakiś patent? Jaka to żarówka? |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 00:19
|
|
|
mam ten kawalek z poprzedniej deski w garazu. jutro postaram sie odkopac i moge zrobic fotke to bedzie widac co i jak. postaram sie zrobic ostra fotke a nie jak ostatnia.
pozdrawiam
maciek
p.s. na necie kolo 12:00 szybciej pewnie nie wstane |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 01:49
|
|
|
| jesli mowa o tym kawalku wogol pokretla od swiatel, to podwazasz mniej wiecej po srodku prawego krotszego boku i wyciagasz sam kawalek wokol przelacznika. Inny patent zeby nie porysowac deski, to od spodu pokretla jest zatrzask mocujacy je, wciskasz zatrzask, zdejmujesz pokretlo i z lewej strony przez dziure po pokretle zachaczasz i poprostu wyciagasz ten plasticzek. On jest mocowany tylko nam etalowe blaszko - zatrzaski. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 12:33
|
|
|
no to tak to wyglada. nie mam tylko tego pokretla wiec nie wiem jak to sie sciaga reszte widac na fotkach:
tak wyglada chwile przed wyjeciem:
tak wyglada to co sie wyciaga:
a tak cale to to od tylu:
wiecej fotek nie posiadam mam nadzieje ze te sie przydadza.
pozdrawiam
maciek |
| Ostatnio zmieniony przez mmmk |30 Lis 2005|, 2005 19:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bauer1000 [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 14:03
|
|
|
ja robilem to w mk1. Moje zdanie jest takie ze te przelaczniki sa takie same tylko sposob montau troche inny jak bys wykrecil ten plastik aby byl na wierzchu to juz polowa sukcesu , potem od tylu delikatnie sciskasz te zaczepy i masz przelacznik troszke wyjety, zobaczysz potem na pokretle jest taki drucik zabezpieczajacy, podwazasz srubokertem i zaroweczka jest twoja po pociagnieciu za pokretlo
To jest moje zdanie oparte o doswiadczenia z mk1 |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 15:17
|
|
|
pokretlo sprawdzilem w tym co jezdze. cigniesz i wychodzi tam jest zarowka a te plastiki z tego co masz albo musisz wyjac to da rade palcami bynajmniej na rozebranym. tylko nie wiem czy trzeba to wszystko rozbierac,zeby zarowke wymienic. az tyle w moim jezdzacym balem sie rozbierac.
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Bauer1000 [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 16:02
|
|
|
| ja pokretla ze swiatlami nie moglem wyjac bo ten drut zabezpieczajacy niechcial puscic |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 18:39
|
|
|
| pokretlo - od dolu sie wciska "ten drut" czyli pierscien zeby puścił! |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
MCold [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 19:02
|
|
|
| Wielkie dzięki wszystkim za rady. Martwią mnie tylko zdjęcia - nie ma śladu po żaróce tam gdzie powinna być;) (pomiędzy przełącznikiem świateł a regulatorem położenia świateł). No ale mam już metodę na wyjęcie tego. |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 19:06
|
|
|
zarowka musiala zostac rozszabrowana gdzies po drodze
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Bauer1000 [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 19:08
|
|
|
| zarowka siedzi w tym czpieniu na ktorym osadzone jest pokretlo. Zobaczysz jak zdejmiesz, aby wyjac zaroweczke musisz ja delikatnie wcisnac a potem przekrecic (nie pamietam w ktora strone) |
|
|
|
 |
MCold [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 19:10
|
|
|
| W trzpieniu siedzi pewnie zarówka podświetlająca samo pokrętło, po właczeniu świateł. U mnie ona działa, przepaliła się ta podświetlająca symbol żarówki OBOK pokrętła, zapalająca się już po przekręceniu zapłonu. |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 19:19
|
|
|
no to zesmy sie nie zrozumieli ja myslalem tez ze chodzi o ta w pokretle. chcesz fotke calego tylu tego elementu??
pozdrawiam
maciek
[ Dodano: 2005-11-30, 19:21 ]
chociaz widac na tej ostatniej niby ale nie wiem gdzie tam jest zarowka ale fakt musi byc bo u mnie dziala. |
|
|
|
 |
MCold [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 20:11
|
|
|
| Jeśli byłoby widać na fotce, to byłoby na tych które wrzuciłeś. Przynajmniej wiem jak to rozebrać żeby nie połamać:) |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |1 Gru 2005|, 2005 00:00
|
|
|
| nie bedzie wodac bo na fotce jest zdemontowany cały plastik z nawiewem, a do wymiany zarowki demontujesz tylko tą rameczke mała wokol przełacznika i regulatora (tylko to co jest pod kratka nawiewu) i na tym od tyłu jest płytka drukowana z 3 zaroweczkami |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
|
|