$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - podświetlenie symbolu żarówki przy przełączniku świateł
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
podświetlenie symbolu żarówki przy przełączniku świateł
Autor Wiadomość
MCold
[Usunięty]

Wysłany: |29 Lis 2005|, 2005 23:37   podświetlenie symbolu żarówki przy przełączniku świateł

Żarówka się skończyła i teraz po ciemku macam za przełącznikiem (po przekręceniu san przełącznik się podświetla, ale to lekko za późno). Przydałoby się ją ożywić, i pytanie: Jak się do tego zabrać, co trzeba odkręcić żeby ją wymienić i jak. Z pozoru wygląda to na głeboko schowane i że bez rozbiórki połowy konsoli się nie obejdzie. Może jakiś patent? Jaka to żarówka?

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 00:19   

mam ten kawalek z poprzedniej deski w garazu. jutro postaram sie odkopac i moge zrobic fotke to bedzie widac co i jak. postaram sie zrobic ostra fotke a nie jak ostatnia.
pozdrawiam
maciek
p.s. na necie kolo 12:00 szybciej pewnie nie wstane 8)

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 01:49   

jesli mowa o tym kawalku wogol pokretla od swiatel, to podwazasz mniej wiecej po srodku prawego krotszego boku i wyciagasz sam kawalek wokol przelacznika. Inny patent zeby nie porysowac deski, to od spodu pokretla jest zatrzask mocujacy je, wciskasz zatrzask, zdejmujesz pokretlo i z lewej strony przez dziure po pokretle zachaczasz i poprostu wyciagasz ten plasticzek. On jest mocowany tylko nam etalowe blaszko - zatrzaski.
http://tinyurl.com/qhaqjsk

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 12:33   

no to tak to wyglada. nie mam tylko tego pokretla wiec nie wiem jak to sie sciaga reszte widac na fotkach:

tak wyglada chwile przed wyjeciem:

tak wyglada to co sie wyciaga:

a tak cale to to od tylu:

wiecej fotek nie posiadam mam nadzieje ze te sie przydadza.
pozdrawiam
maciek
Ostatnio zmieniony przez mmmk |30 Lis 2005|, 2005 19:18, w całości zmieniany 1 raz  

Bauer1000
[Usunięty]

Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 14:03   

ja robilem to w mk1. Moje zdanie jest takie ze te przelaczniki sa takie same tylko sposob montau troche inny :) jak bys wykrecil ten plastik aby byl na wierzchu to juz polowa sukcesu , potem od tylu delikatnie sciskasz te zaczepy i masz przelacznik troszke wyjety, zobaczysz potem na pokretle jest taki drucik zabezpieczajacy, podwazasz srubokertem i zaroweczka jest twoja po pociagnieciu za pokretlo :)

To jest moje zdanie oparte o doswiadczenia z mk1

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 15:17   

pokretlo sprawdzilem w tym co jezdze. cigniesz i wychodzi tam jest zarowka a te plastiki z tego co masz albo musisz wyjac to da rade palcami bynajmniej na rozebranym. tylko nie wiem czy trzeba to wszystko rozbierac,zeby zarowke wymienic. az tyle w moim jezdzacym balem sie rozbierac.
pozdrawiam
maciek

Bauer1000
[Usunięty]

Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 16:02   

ja pokretla ze swiatlami nie moglem wyjac bo ten drut zabezpieczajacy niechcial puscic

Rafał A.(antek) 

Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 18:39   

pokretlo - od dolu sie wciska "ten drut" czyli pierscien zeby puścił!

MCold
[Usunięty]

Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 19:02   

Wielkie dzięki wszystkim za rady. Martwią mnie tylko zdjęcia - nie ma śladu po żaróce tam gdzie powinna być;) (pomiędzy przełącznikiem świateł a regulatorem położenia świateł). No ale mam już metodę na wyjęcie tego.

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 19:06   

zarowka musiala zostac rozszabrowana gdzies po drodze :wink:
pozdrawiam
maciek

Bauer1000
[Usunięty]

Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 19:08   

zarowka siedzi w tym czpieniu na ktorym osadzone jest pokretlo. Zobaczysz jak zdejmiesz, aby wyjac zaroweczke musisz ja delikatnie wcisnac a potem przekrecic (nie pamietam w ktora strone)

MCold
[Usunięty]

Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 19:10   

W trzpieniu siedzi pewnie zarówka podświetlająca samo pokrętło, po właczeniu świateł. U mnie ona działa, przepaliła się ta podświetlająca symbol żarówki OBOK pokrętła, zapalająca się już po przekręceniu zapłonu.

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 19:19   

no to zesmy sie nie zrozumieli ja myslalem tez ze chodzi o ta w pokretle. chcesz fotke calego tylu tego elementu??
pozdrawiam
maciek

[ Dodano: 2005-11-30, 19:21 ]
chociaz widac na tej ostatniej niby ale nie wiem gdzie tam jest zarowka ale fakt musi byc bo u mnie dziala.

MCold
[Usunięty]

Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 20:11   

Jeśli byłoby widać na fotce, to byłoby na tych które wrzuciłeś. Przynajmniej wiem jak to rozebrać żeby nie połamać:)

Rafał A.(antek) 

Wysłany: |1 Gru 2005|, 2005 00:00   

nie bedzie wodac bo na fotce jest zdemontowany cały plastik z nawiewem, a do wymiany zarowki demontujesz tylko tą rameczke mała wokol przełacznika i regulatora (tylko to co jest pod kratka nawiewu) i na tym od tyłu jest płytka drukowana z 3 zaroweczkami

Odpowiedz do tematu