|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Kody usterek |
| Autor |
Wiadomość |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |11 Lis 2005|, 2005 12:54
|
|
|
wy mysleliscie o samochodzie a kolega o ABSie
On ma Scorpio MK1 w ktorym jest uklad hamulcowy Teves MK2 wszystko jasne, do wymiany calosc bezproblemowo dostepna. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Mipedz [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Lis 2005|, 2005 20:27
|
|
|
| Jak to dobrze pytać! Nawet nie myślałem, że to dwie różne sprawy. Rozumię zatem, że "Struna" ma części do ABS Teves MK II? ktoś się trochę orientuje, ile może kosztować taki modół ABS, oczywiście używany? |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |12 Lis 2005|, 2005 01:20
|
|
|
| 200 300 sadze niech struna lub speedo powiedza |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Mipedz [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Lis 2005|, 2005 08:03
|
|
|
| Speedo czy razem z pompą jest ten moduł ABS bo to on w szczególności jest nie sprawny! Czy mówisz o komplecie? |
|
|
|
 |
fructon [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Lis 2005|, 2005 09:33
|
|
|
| on szuka sterownika abs z zielona wtyczka obsadzony 35 pinami ale do sprawdzenia pozostal jeszcze glowny przekaznik a jak wiecie dostep do niego jest po zdjeciu gory deski rozdzielczej |
| Ostatnio zmieniony przez fructon |12 Lis 2005|, 2005 09:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Lis 2005|, 2005 13:21
|
|
|
i cena calkiem normalna. za tyle mniej wiecej to to chodzi. ja za swoj dalem wiecej ale to mk2
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Mipedz [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Lis 2005|, 2005 18:59
|
|
|
Dzięki Fructon'owi znowu wychodzę z opresji! Więc mam znajomego co ma podobnego Scorpiaka jak ja. Zapytam czy pozwoli mi na próbę podmienić moduły i będę wiedział. Jeżeli będzie działał no to nie ma wątpliwości, że to moduł ABS ten z zieloną wtyczką. I wtedy będę się ładnie uśmichał do Speeda (Miło słyszeć bo to może być to, jeżeli tak przyjmuję warunki cenowe). Jak nie, to będę jeszcze sprawdzał zgodnie z zaleceniem Fructon'a ten główny przekaźnik. Myślę, że to dobry i nieco prostrzy sposób. Sprawę postaram się załatwić czym prędzej w tym nadchodzącym tygodniu. Pozdrawiam wszystkich!
[ Dodano: 2005-11-21, 16:12 ]
No to sprawdziłem ten moduł ABS - rzeczywiście był padnięty więc SPEEDO - handlujmy (myślę, że przez pocztę, za pobraniem albo jak?) moduł z zieloną wtyczką do Scorpio 1991 (potem podam dla pewności numery)
[ Dodano: 2005-11-21, 21:56 ]
Tak żle napisałem bo to Speedo mówił "MAM" a ja pomyliłem ze STRUNĄ - Więc SPEEDO odezwij SIĘ!
[ Dodano: 2005-11-28, 16:09 ]
Czytelnikom Forum należy się ciąg dalszy:
Po wymianie kompa ABS (od SPEEDA) kontrolka ABS przestała świecić (Fructon dobrze to zaopiniował), lecz teraz zapala się gdy samochód osiągnę prędkość około 30 km\h więc poprawa jest lecz jeszcze nie koniec.
Wyczyszczę wszystkie czujniki i zębatki, może kable. jeżeli ktoś z was już to robił w podobnym modelu to niech się odezwie jak zawszę cenie sobie wasze opinie.
Pozdrawiam!
[ Dodano: 2005-12-03, 09:11 ]
Witam znowu jeżeli ktoś z was to jeszcze czyta to może mi pomoże?
Po wyczyszczeniu czujników, układ ABS działa, ale jest nie stabilny włącza się dość przypadkowo na dziurach, lub ostrych zakrętach. Kiedy się zatrzymię i wyłączę stacyjke zaczyna działać, lecz ponownie załącza się w podobnych sytuacjach. Czy ktoś ma jakiś pomysł co jeszcze sprawdzić? Na 30 km trasie 60% działał 40% nie.
[ Dodano: 2005-12-06, 14:21 ]
To informacja dla potomnych - za ostatnie zło odpowiedzialny był kabel czujnika w prawym przedzie. zaraz u wejścia do czujnika. Po zajęciu się tą sprawą ABS w końcu ruszył i działa!!!.
Dzięki wszystkim (Choć ostatne wpisy wyglądają bardziej jak pamiętnik nie jak forum)
Ps. należy się Fructonowi. Nie zapomne przy dobrej okazji! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |