|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Kilka pytań żółtodzioba |
| Autor |
Wiadomość |
westgrey [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Lis 2005|, 2005 22:31 Kilka pytań żółtodzioba
|
|
|
Witam.
Jestem całkiem świeżym użytkownikiem SCORPIO. Muszę przyznać, że planowałem ten samochód potraktować jak tymczasówka. Ale auto bardzo mnie miło zaskoczyło, sami wiecie dokładnie czym. I postanowiłem zaprzyjaźnić się z nim na dłużej.
Mam kilka z nim problemów, kilka drobnych usterek do których nie wiem jak się zabrać. Na elektromechanice gówno się znam, ale mam ambicję samemu sobie radzić.
Po pierwsze, nie grzeje mi przednia szyba, ale temat chyba został wyczerpany na forum, więc narazie postaram sobie sam z tym poradzić.
Druga rzecz to radio. Mam orginalne 2007, długo trwało zanim odnalazłem na nim kod i jak już je włączyłem to rozległa się zupełna cisza. Wygląda, że radie dział, wyłapuje stacje itd, a w głośnikach zupełna cisza- nawet nie ma szumu.
Recz trzecia to tempomat, który zdaje się również nie działać.
No i tem cały komputerek pokładowy, nie mogę żadną kombinacją dojść jak nastawić zegar i jak przestawić termometr ze st. F na C.
Jak ktoś moża ma pomysł co z tym zrobić itd to proszę o pomoc. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |2 Lis 2005|, 2005 22:41
|
|
|
1 szyba , no to sie juz naczytałeś
2 radio - prawdopodobnie to jest deck, napisz jakie ma wtyczki z tyłu - bedziemy wiedziec, a dalej, sprawdz czy masz głosniki w dzwiach itp, a dalej, jak bedziesz widzial ze są, to za panalem drewnianym, trudnozdejmowalnym ( tzn łatwo polamac zaczepy, trzeba delikatnie podwazac) jest wzmacniacz, i tam dochodza wtyczki od głosnikow, jesli masz opcje z wzmacniaczem( jak powiesz jakiem asz w radiu wtyki bedziem wiedziec) to moze ktos wyszabrowal lub odlaczyl wzmacniacz i nie gra.
3 tempomat załacza sie powyzej 40km/h moze za wolno jechales, jak nie to sprawdzic linki i wezyki czy sa podpiete.
4 nasz 2 male przyciski i 1 duzy, duzym przesywasz funkcje, ktoryms z malych wchodzis zw tryb programowania, dokladnienie pamietam, niech ktos ci podpowie |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Lis 2005|, 2005 22:47
|
|
|
no ja szczerze mowiac to nawet nie wiedzialem,ze temp moze byc w F musze jutro u siebie zobaczyc i jak cos to opisze co i jak no chyba,ze mnie ktos wyprzedzi.
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Zysio
LKR 55077

Auto: '06 Citroen C8 2.0 HDi 136KM
Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 08 Paź 2004 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: |2 Lis 2005|, 2005 22:52
|
|
|
Lewy mały przycisk - tryb ustawiania, prawy - zmiana konkretnej opcji |
_________________ Tomek (Żysio)
------------
Jest:
'06 Citroen C8 2.0 HDi
Było:
'03 Yamaha TDM 900
'99 W210 E430
'05 Volvo V70 2.4 D5
'88 2.9 V6 Ghia + LPG |
|
|
|
 |
westgrey [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Lis 2005|, 2005 07:42
|
|
|
| Dzięki za wszystkie odpowiedzi. W sobotę zabiorę się za majsterkowanie, więc o dalsze wskazówki zgłoszę się dopiero wtedy. Nie mam obecnie paratu cyfrowego. Jak radio zagra to nie przyślę zdjęć, no chyba że nie zagra to coś będę myślał. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina

|
Wysłany: |3 Lis 2005|, 2005 11:47
|
|
|
| i dodatkowo - jak masz zamiar użyć tempomaty to noga ze sprzęgła - dotykasz tylko pedał gazu - inaczej się nie załączy. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |