|
WIATRAK OD KLIMY SAM SIE WŁĄCZA ???? |
| Autor |
Wiadomość |
will [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Cze 2006|, 2006 19:06
|
|
|
| Panowie nie moglem dojsc ktora to wtyczka od wiatraka klimy jest zeby w koncu przestal sie non stop obracac.Zajrzalem do skrzynki bezpiecznikow i 8 bezpiecznik okazal sie od samej klimy.Jak go wyjalem wreszcie wiatrak sie zatrzymal.Jesli na rysunku nie ma nic innego jak sniezynka to chyba za inna rzecz jak klime nie odpowiada ten bezpiecznik.Jak sadzicie? |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |6 Cze 2006|, 2006 12:05
|
|
|
| no śnieżynka oznacza klimę. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Mipedz [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Sty 2007|, 2007 11:03
|
|
|
Pytanie do Wila i Skutera i innych co w końcu z tym wiatrakiem od klimy, rozumię wyłączony bo wyciągnięty bezpiecznik, lub inne tam, ale czy ktoś ustalił co jest przyczyną, że nie można go było wyłączyć?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
skuter [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Sty 2007|, 2007 15:59
|
|
|
| Mipedz napisał/a: | Pytanie do Wila i Skutera i innych co w końcu z tym wiatrakiem od klimy, rozumię wyłączony bo wyciągnięty bezpiecznik, lub inne tam, ale czy ktoś ustalił co jest przyczyną, że nie można go było wyłączyć?
Pozdrawiam |
Witam ja dałem sobie z tym spokój i nie nabijałem klimy w poprzednim lecie bo stwierdziłem ze troche szkoda mi kasy na klime bo nie jezdze w dalekie trasy ,a po miescie jak dla mnie to nie bylo sensu. No bo po co chodzic zakatażonym
Także jezdze z wyciagnietym bezpiecznikiem |
|
|
|
 |
Mipedz [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Sty 2007|, 2007 10:42
|
|
|
| Skuter czyli wiatrak chodził bo klima nie wyła naładowana? |
|
|
|
 |
skuter [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Sty 2007|, 2007 19:27
|
|
|
| tak , bo u mnie właczył sie od tak sobie , ale podejrzewam ze jak bym nabil ta klime to wszystko wróciloby do normy. |
|
|
|
 |
Mipedz [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Sty 2007|, 2007 09:10
|
|
|
Ok. Dzięki - ja wprawdzie nie mam klimy, ale mój znajomy ma podobną sytuację jak ty - kiedy się ochłodziło to wiatrak zaczął chodzić - bez wyraźnej przyczyny. Być może chłód wpłynął na stan ciśnienia w tej klimie i tak się zaczęło. Niech walczy.
Pozdrawiam i dzięki za odzew! |
|
|
|
 |
skuter [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Cze 2007|, 2007 22:12
|
|
|
No tak jak pisałem wszystko wróciło do normy wiatrak startuje jak zachodzi potrzeba przy właczonej klimie. Dzisiaj mi nabili R-134 , a co do nieszczelnosci to okazały sie przezarte oringi na sprężarce 4szt.
Pozdro all |
|
|
|
 |
skuter [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Cze 2007|, 2007 22:39
|
|
|
sa 4szt bo sam je wymieniałem mówie o tych co są pod taka dekielkiem przykrecanym na w sruby imbusowe a kolejne dwa sa przy wejsciu przewodów cisnieniowych |
| Ostatnio zmieniony przez skuter |8 Cze 2007|, 2007 22:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
maup
FST 008

Auto: Subaru OBK '96 2.2 MT LPG
|
Wysłany: |8 Cze 2007|, 2007 22:55
|
|
|
| skuter, który masz miesiąc produkcji auta??? |
_________________ == Im lepsze auto terenowe ======
== tym dalej trzeba iść po ciągnik === |
|
|
|
 |
skuter [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Cze 2007|, 2007 23:09
|
|
|
| Speedo napisał/a: | | te pod dekielkiem tez Ci zzarlo? kwas chyba tam lales |
tego nie wiem co było wczesniej ale jak kupiłem scorka to juz klima nie działała ,te oringi były bardziej jakby przetarte cos w tym stylu.
| maup napisał/a: | | skuter, który masz miesiąc produkcji auta??? |
miesiac sam nie wiem nigdy tego nie sprawdzałem , ale jezeli chodzi ci o czynnik w klimie to powinien byc R-12, ale ze nie jest dostepny w miom okregu załadowali mi 134 otrzywiscie na moja odpowiedzialność, koles mnie uswiadamiał ze przewody itd... ale ja przeciez tym nie bede jezdził do smierci , jak podnie klima, to padnie
Ktos tu na forum juz załadował R134 zamiast R12 i jakos rok mu smiga |
|
|
|
 |
Caprifan

Auto: 90' 2.9 sedan
|
Wysłany: |15 Lip 2015|, 2015 20:06
|
|
|
No to odgrzewamy temat... Scorpio MKI 1990 2.9i. Nabita Klima. Przez kilka dni było ok... Dzisiaj wysiadam z auta i słyszę chodzi wiatrak klimatyzacji... Myślę sobie ok. gorąca klima chodzi nagrzało się... ale minęło 15 min i nadal wiatrak hula... Poczytałem forum.. myślę sobie czujnik ciśnienia na osuszaczu padł... no to go odłączyłem. Wiatrak nadal chodzi... Skończyło się odłączeniem wiatraka. Po kilku godzinach (silnik zimny) podłączam wiatrak a on dalej śmiga. Możliwe że szlak trafił przekaźnik ( to chyba te pod deską nad schowkiem?). Gdzieś wyczytałem że może to być wina czujnika temperatury. Czujnik temperatury silnika też może załączyć wiatrak klimy ?
Pozdrawiam i dzięki za wszelkie sugestie. |
_________________ Ford Scorpio 2.9iV6 ASB 90' |
|
|
|
 |
kat

Auto: E38 2,8 Shadow Line
Pomógł: 66 razy Wiek: 53 Dołączył: 18 Lis 2006 Skąd: katowice
|
Wysłany: |15 Lip 2015|, 2015 22:19
|
|
|
ten wiatrak załącza sie na dwa sposoby
-załacza go włacznik,ktory jest wkręcony do chlodnicy w razie jak nie wyrobi visco
-jak jest za duze cisnienie w klimie |
_________________ Złodziej najgłośniej krzyczy " Łapać złodzieja !" |
|
|
|
 |
|
|