$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Głowica 2.0 do 2.3
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Głowica 2.0 do 2.3
Autor Wiadomość
Jankes
[Usunięty]

Wysłany: |2 Mar 2015|, 2015 19:10   

Dobra dobra Panowie bo sie czerwony zrobiłem :P

Jak coś to mam oczywiście i taka i taka głowice ale nie bedzie w cenie tej z pierwszego postu :(

GReddy 

Auto: '97 2.3 ASB Kombi +LPG
Wysłany: |4 Mar 2015|, 2015 20:31   

Teraz mam jeszcze do was takie pytanie. Co napewno będzie mi potrzebne z części zamiennych podczas zmiany głowicy bo liczę że napewno głowica, napinacz hydrauliczny rozrządu, nowy termostat uszczelka pod głowice i kolektory. I teraz pytanie o czym zapomniałem i co warto by było wymienić przy okazji. Z góry dzięki

A i jeszcze uszczelka pod klawiaturą bo głowice znalazłem już porobioną za 600 zł z wymienionymi uszczelniaczami wywarzonymi wałkami itd itp.
Ostatnio zmieniony przez GReddy |4 Mar 2015|, 2015 20:32, w całości zmieniany 1 raz  

Julek 
510 571 845

Auto: '91 2,9 LSD,
Wysłany: |4 Mar 2015|, 2015 23:05   

Nie wiem po co w tym zestawie termostat, który nic tu do rzeczy nie ma. Nie wiem też czemu upierasz się przy wymianie głowicy, zamiast zrobić szybciej, taniej i lepiej - zmienić silnik. Jesteś np. pewny bloku swojego silnika, że nie będzie krzywy? Widziałem przypadki parokrotnego naprawiania głowicy, w których silnik ostatecznie poszedł na złom. Druga sprawa - na głowicę jest jakiś kwit ze sprawdzania ciśnieniowego?

Do zestawu który wypisałeś dolicz:
- komplet śrub głowicy,
- nowy łańcuch rozrządu,
- długi ślizg łańcucha rozrządu,
- simmering przedni silnika,

Uszczelek pod kolektory nie potrzebujesz. Pod wydechowym jest praktycznie niezniszczalna metalowa, pod plastikowym - gumowa, wielorazowego użytku raczej. Gorzej z uszczelką pomiędzy kolektorem, a puszką katalizatora - ona na pewno się przyda, chociaż ciężko ją dostać (ja składam na pastę).

A, no i jeśli wiązka nie była robiona to, czy przy wymianie głowicy, czy też silnika - będzie trzeba ją zrobić na 90%

Odpowiedz do tematu