|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Głowica 2.0 do 2.3 |
| Autor |
Wiadomość |
Jankes [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Mar 2015|, 2015 19:10
|
|
|
Dobra dobra Panowie bo sie czerwony zrobiłem
Jak coś to mam oczywiście i taka i taka głowice ale nie bedzie w cenie tej z pierwszego postu |
|
|
|
 |
GReddy

Auto: '97 2.3 ASB Kombi +LPG
|
Wysłany: |4 Mar 2015|, 2015 20:31
|
|
|
Teraz mam jeszcze do was takie pytanie. Co napewno będzie mi potrzebne z części zamiennych podczas zmiany głowicy bo liczę że napewno głowica, napinacz hydrauliczny rozrządu, nowy termostat uszczelka pod głowice i kolektory. I teraz pytanie o czym zapomniałem i co warto by było wymienić przy okazji. Z góry dzięki
A i jeszcze uszczelka pod klawiaturą bo głowice znalazłem już porobioną za 600 zł z wymienionymi uszczelniaczami wywarzonymi wałkami itd itp. |
| Ostatnio zmieniony przez GReddy |4 Mar 2015|, 2015 20:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Julek
510 571 845

Auto: '91 2,9 LSD,
Pomógł: 32 razy Wiek: 42 Dołączył: 15 Lut 2007 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: |4 Mar 2015|, 2015 23:05
|
|
|
Nie wiem po co w tym zestawie termostat, który nic tu do rzeczy nie ma. Nie wiem też czemu upierasz się przy wymianie głowicy, zamiast zrobić szybciej, taniej i lepiej - zmienić silnik. Jesteś np. pewny bloku swojego silnika, że nie będzie krzywy? Widziałem przypadki parokrotnego naprawiania głowicy, w których silnik ostatecznie poszedł na złom. Druga sprawa - na głowicę jest jakiś kwit ze sprawdzania ciśnieniowego?
Do zestawu który wypisałeś dolicz:
- komplet śrub głowicy,
- nowy łańcuch rozrządu,
- długi ślizg łańcucha rozrządu,
- simmering przedni silnika,
Uszczelek pod kolektory nie potrzebujesz. Pod wydechowym jest praktycznie niezniszczalna metalowa, pod plastikowym - gumowa, wielorazowego użytku raczej. Gorzej z uszczelką pomiędzy kolektorem, a puszką katalizatora - ona na pewno się przyda, chociaż ciężko ją dostać (ja składam na pastę).
A, no i jeśli wiązka nie była robiona to, czy przy wymianie głowicy, czy też silnika - będzie trzeba ją zrobić na 90% |
_________________ Tak to jest normalne, że nie gadasz z bandytami. Nie zapraszasz ich do domu, nie odwiedzasz ich samych. Kto z kim przystaje, takim się staje... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |