$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - nowy genialny plan na wiosne
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
nowy genialny plan na wiosne
Autor Wiadomość
Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |27 Paź 2005|, 2005 12:46   

no BLOS to była pierwsza próba na V6 z dwoma wlotami - ja robiłem blosa w V-tech :) tam mnie hamowali testy, porównania itp. wnioski itd - stąd moja spora wiedza o blosie , jego własciwościach itp :) poprostu przy tym byłem i uczestniczyłem czynnie w projekcie :) a przy okazji się spoooro dowiedziałem od zawodowych tuningowców

DobryZiom
[Usunięty]

Wysłany: |27 Paź 2005|, 2005 12:55   

acha o blosa chodzilo oki juz czaje no wlasnie warto testowac nowe rzeczy i sie rozwijac przyjmowac nowe wiadomosci wzbogacac wiedze bo jak by kazdy jedzil seriami i nic nie modyfikowal to nie powstalo by tyle ciekawych projektow pomyslow i inowacji:] ktore poprawiaja jakosc jazdy itd... a niektorzy chca mi koniecznie podciac skrzydelk :567: hhihhihi pozdro

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |27 Paź 2005|, 2005 12:57   

ja tam popieram - masz ochotę i inwencję - realizuj.

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |27 Paź 2005|, 2005 13:14   

tylko jak zalozysz to zdjecia wrzuc na kilku serwerach i daj w duzo miejsc zeby nie zginely jak innym :wink: . ja tez popieram rozne inwencje wlasne byleby to nie byl wiejski tunning zewnetrzy czy wewnetrzny. a mechanicznego nie widac to ok byleby dal efekty i zadowolenie wlascielowi.
pozdrawiam
maciek

dario_c
[Usunięty]

Wysłany: |27 Paź 2005|, 2005 13:33   

Dedmike napisał/a:
witka...

2.9 cosworta ktory ma 207 koników w serii?? po kiego grzybka to uturbiać??...zalozę się, zę przy lekkiej modyfikacji tego silnika...mówie tutaj tylko o elektronice mozna wyciągnąć z niego 230 -240 koników...bo 10 % to bez problemu się podniesie i to wie każdy, kto miał coś wspólmnego z samochodami
Dedmike

tak na marginesie , czy ktos zna w okolicach lodzi jakis firme tuningowa która móglby polecic

kazdy niech robi to na co ma ochote, byle z fajnej limuzyny nie zrobil jakies wsi.

Boni 

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
Wysłany: |28 Paź 2005|, 2005 10:18   

Chwila, ja nie mówię żeby nie robić cudów, bo sam bym wyprawiał z furą różne rzeczy jakbym miał czas i kas, ale mówię tylko że niektóre pomysły, np. ten 2,2T w Scorupie, to sztuka dla sztuki. Ani nie będzie jeździło to czy tuningowało się lepiej niż 2.9 cossie, ani nie będzie to proste łatwe tanie i przyjemne, i tylko dlatego to moim skromnym zdaniem bezsens.

Mogę wam powiedzieć, co to jest moim zdaniem "sensowny swap w Scorpio" - włożenie do starszego Scorpio również starszego 4.0 V6 z Mustanga (ten sam co w Rangerze czy vanach, ale minimum z kompem od Mustanga, bo jest od razu "ostrzejszy"), pewnie razem ze skrzynią, i wtedy ew. podrasowanie. Nominalnie jest to co prawda tylko nieco mocniejsze niż 2.9 cossie, jakieś 10 czy 15 koni i Nm, ale to w przeciwieństwie do Coswortha klasyczna bezbajerowa niezniszczalna 12 zaworowa V6, pasuje prawie jak ulał (to jest biggest brother z naszej scorupowej rodziny V6, też robiony w Koloni) i ma znaczny potencjał.

[ Dodano: 2005-10-28, 10:31 ]
Szybkie spojrzenie na allegro ujawnia, że można mieć 2.2T z probe za 1800, ale skądinąd jest też gość, który ma skład silników od Aerostarów. Ciekawe :) :) :)

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |28 Paź 2005|, 2005 12:41   

młodziencze zapedy... podziwiam ale bez grubego portfela niema sie co za to zabierać
http://tinyurl.com/qhaqjsk

DobryZiom
[Usunięty]

Wysłany: |28 Paź 2005|, 2005 13:21   

chyba Boni sie zaczyna rozkrecac :twisted: heheheh

Pershing 

Auto: .
Wysłany: |29 Paź 2005|, 2005 13:50   

Ja tez uwazam ze 2.2T to jest dobre do lekkich "pilarek" a nie ciezkiego samochodu jakim jest FS. Lepszym wyjsciem bylby swap "kolońskiego" 4.0 :twisted: ktory z biegiem czasu i grubosci portfela mozna ulepszyc... to dopiero bylby potwor :twisted:

Odpowiedz do tematu