|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
silnik padł!!!! |
| Autor |
Wiadomość |
Jankes [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Wrz 2014|, 2014 09:12
|
|
|
| Reader napisał/a: | | Jankes napisał/a: | | Dobra ja dam gwarancje trzy miesieczna, bez limitu km, na silnik 2.3, stan dobry, rowna kokpresja nie spala wody. Cena za takiego silnika to: 750 euro. | A masz w ofercie rozszerzenie gwarancji na 5 lat?
I jak to wtedy wygląda kosztowo? ;-D |
na 5 lat 15000euro, montaż gratis...Pasuje??
Gorzej jak po roku zlikwiduje działalność i wtedy szukac gwarancji w polu
Dla mnie gwarancji nawet rozruchowej nie powinno byc na czesci używane, wszystko sie może stac z używanym elementem. |
|
|
|
 |
trzypion
V6 Rulez!

Auto: Kobiece ;)
Pomógł: 22 razy Wiek: 55 Dołączył: 20 Lis 2012 Skąd: Zurych
|
Wysłany: |24 Wrz 2014|, 2014 09:23
|
|
|
| Nie ma 'nie powinno być'. Gwarancja to dobra wola sprzedawcy. Jednak jesli sprzedawca oferuje cęść 'uzywaną, sprawną', to bierze odpowiedzialnośc za to, co oferuje. |
_________________ 502 122 688 - jak mogę, to pomogę. |
|
|
|
 |
wieloryb
KR 501 HU

Auto: '95 2,3 16V, MSB, Ghia, kombi + LPG
|
Wysłany: |24 Wrz 2014|, 2014 10:33
|
|
|
| Ja kupiłem drugi silnik w 2010 czy 2011 roku. Pierwotnie było 2,0, a teraz jest 2,3. Sprawdziliśmy go z VIKiem w samochodzie, z którego był potem wyciągnięty. Działał i działa do dziś i nic się nie sypnęło. Miał przejechane wówczas 295000 (skrzynia była automatyczna i bez gazu), a teraz ma dołożone z 50 tys i wciąż jest ok. Co ciekawe, zapłaciłem za niego (cały silnik wraz z osprzętem) 1300, albo 1500. |
_________________ Pozdrawiam,
wieloryb
KOBI Mobilny Serwis Rowerowy www.kobiserwis.pl
606-857-942
Team 4 Gary |
|
|
|
 |
trzypion
V6 Rulez!

|
Wysłany: |24 Wrz 2014|, 2014 11:31
|
|
|
| Ależ jasne, że można kupic dobry silnik. Można też kupic zły. I poza przypadkami oczywistymi to jest nie do odróżnienia. Dlatego też (po raz kolejny powtarzam) przy znikomych kosztach podstawowego sprawdzenia motoru po przegrzaniu warto sprawdzić, czy czasem sie nie upiekło, bo kupowanie kolejnego silnika to loteria. |
|
|
|
 |
WieSiu

Auto: Thunderbird MN12 4.6 V8
Pomógł: 21 razy Wiek: 43 Dołączył: 24 Lip 2009 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: |24 Wrz 2014|, 2014 11:55
|
|
|
| trzypion, takis madry a kupiles kolejna skrzynie bez sprawdzenia co w starej padlo. A temat skrzyn jest taki sam jak temat silnikow. Te same dylematy. |
| Ostatnio zmieniony przez WieSiu |24 Wrz 2014|, 2014 11:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
trzypion
V6 Rulez!

|
Wysłany: |24 Wrz 2014|, 2014 13:57
|
|
|
Zanim kupiłem zastanawiałem sie, czy nie naprawiać i to jest na forum widoczne. Naprawa skrzyni kosztuje mniej więcej osiem razy wiecej niż uzywana skrzynia z bardzo rzetelnego źródła (Jankes), a co za tym idzie ryzyko niepowodzenia bardzo niewielkie. Do tego żeby sprawdzić co w skrzyni piszczy trzeba sporo pracy, bo jednak wyjęcie skrzyni z wieloryba to sporo więcej pracy niż zrzucenie głowicy z silnika.
Jak to masz w zwyczaju - czepiasz sie dla czepiania, bo tego co napiszę albo nie czytasz, albo czytasz i nie rozumiesz. |
|
|
|
 |
masa300789

Auto: Mondeo 2,5 v6
|
Wysłany: |24 Wrz 2014|, 2014 17:46
|
|
|
masa300789, to że, dostałeś ładny papierek to OK, to że udało ci się kupić silnik który pochodził jeszcze długo też OK, ale powiedz czy miałeś sposobność sprawdzić realizację takiej gwarancji w praktyce?[/quote]
Dziekuje ze nie mialem okazji sprawdzac tej gwarancji w praktyce ! Jedyna sprawa z ktora sie nie potrafie zgodzic to jest ta pisanina ze ta gwarancja nic nie znaczy ,ze guzik warta ,ze to niemozliwe ,ze klopotliwe dla sprzedajacego itp itd!!! A mial okazje sprawdzic ktos ta firme i realizacje ich gwarancji??? Idac tym tokiem rozumowania to na swiecie sa sami zlodzieje ,oszusci i kretacze!Dywagujemy o tym co byloby gdyby =tego nie wie nikt!A po to sa umowy pisane aby sie z nich wywiazywac ,a jesli nie to zostaja sady czy tez inne srodki przymusu bezposredniego Powiem wam ze jeszcze istnieja ludzie \firmy dla ktorych "twarz" jest wazniejsza pieniedzy,nie mozna mierzyc wszystkich jedna miara ,nawet mamy takich na forum i szacunek im sie nalezy za ich podejscie do tematu ,ale sa przeciwienstwa dla paru groszy udaje greka i ma gdzies opinie o sobie! |
_________________ Pozdrawiam Robert |
|
|
|
 |
WieSiu

Auto: Thunderbird MN12 4.6 V8
Pomógł: 21 razy Wiek: 43 Dołączył: 24 Lip 2009 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: |24 Wrz 2014|, 2014 18:10
|
|
|
| I tak samo można mówić o gwarancji mechanika na wykonana naprawę, ten sam problem z gwarancja jak coś padnie jak w przypadku używanego silnika |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |