|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Jaki akumulator |
| Autor |
Wiadomość |
COSSY [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Paź 2005|, 2005 20:35
|
|
|
| Speedo ma pełną rację. Żywotność Motorcrafta jest wręcz długowieczna. Lepiej więcej wydać i mieć spokój, szczególnie przy ASB. |
|
|
|
 |
e-root [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Paź 2005|, 2005 20:41
|
|
|
| COSSY napisał/a: | | Speedo ma pełną rację. Żywotność Motorcrafta jest wręcz długowieczna. Lepiej więcej wydać i mieć spokój, szczególnie przy ASB. |
To jak to jest ze Motorcraft potrafi robic takie akumulatory a inni nie ?
Nie wiedzialem ze akumulatory z tej firmy sa tak dlugowieczne, mozna zmienic auta a akumulator jak kubek z firmy wedruje z wlascicielem |
|
|
|
 |
COSSY [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Paź 2005|, 2005 20:52
|
|
|
Przy dobrze utrzymanej instalacji elektrycznej to ten akumulator spoko wytrzymuje minimum 7 lat. W moim siedzi tez jeszcze oryginał a w moim starym co sprzedałem jako 10 latka, też był jeszcze oryginał.
Polskie wynalazki od nowości nigdy mi 2-3 lata nie wytrzymały |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |25 Paź 2005|, 2005 21:06
|
|
|
No... masz bardzo dużo racji Speedo
Tylko w tych rozważaniach, trzeba się zastanowić, czy jest sens kupowania np. akumulatora Motorcraft-a za 600,-, który wystarczy na 7-10 lat, do auta 10-15 letniego ? |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |25 Paź 2005|, 2005 21:27
|
|
|
A czy ja mówię, żeby jakiś szajs ładować ? absolutnie nie !
Wystarczy się trochę rozejrzec i mozna znaleźć jakieś dobre i za połowę, czy 1/3 tej ceny np.: EXIDE, BOSCH czy DELCO...
Te baterie też wytrzymują średnio 5-7 lat. |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
Aneta

Auto: Jeepnięta 5.7 HEMI
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 21 Kwi 2004 Skąd: Poznań
|
Wysłany: |25 Paź 2005|, 2005 22:56
|
|
|
| e-root napisał/a: | | To jak to jest ze Motorcraft potrafi robic takie akumulatory a inni nie ? |
Motorcraft nie produkuje akumulatorów, firmuje tylko swoją nazwą. |
_________________ Pozdrawiam - Aneta |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Paź 2005|, 2005 10:20
|
|
|
Aku motocrafta, który mi niedawno umarł był z 1991 roku - więc ciągnął troche latek. I kupic też chciałem taki sam, lecz znajomy pradawiec odradził mi - powiedział, że one rzadko schodzą i te które są dostepne swoje już odstały na półkach w sklepach i magazynach.... i myślę że miał poniekąd rację. Kupić "nówkę" dwuletnią to nie wiem jak będzie z jego pracą... No i mam to co mam - troche z braku kasy... Aczkolwiek wolałbym motocrafta - tak jak przewody i świece |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |