|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Pytanie jak skasowac pilot w MK3 w centralce |
| Autor |
Wiadomość |
pablo19
Tropiciel

Auto: '89 12V :P NO LPG
|
Wysłany: |26 Kwi 2013|, 2013 07:38
|
|
|
Jak już wiemy, że może chodzić o pilota lub coś z centralką to przenieśmy ten temat w odpowiednie miejsce.
Ostatnio czytałem, że ktoś naprawiał pola stykowe za pomocą kleju wymieszanego ze startym grafitem z ołówka "B". Podobno ten jest do tego najlepszy. Myślę, żeby tego spróbować na takim starym kalkulatorze |
_________________ były
2.4 12V6 MSB
2.9 12V6 ASB razy trzy
2.9 12V6 MSB złociutkie razy dwa
2.8 Ghia ASB '85 Ikona
2.9 Team |
|
|
|
 |
Reader

Auto: '96 24V sedan +LPG
|
Wysłany: |29 Kwi 2013|, 2013 07:05
|
|
|
Jak się okazuje jest prostsza metoda niż wyciąganie baterii.
Wystarczy zaprogramować pilot.
Przykładowo mamy dwa zakodowane piloty.
Wprowadzamy w tryb programowania, zgłaszamy jeden pilot (ten który ma pozostać) i kończymy.
Wszystkie pozostałe, nie wprowadzone w ostatnim programowaniu są automatycznie deaktywowane.
I jeszcze jeden fragment opisu tu zamieszczę, bo wylądował w "śmieciowym" temacie a dość fajna funkcja to jest:
| aviator napisał/a: | No i metodą prób i błędów udało się to na nowo zaprogramować. Po programowaniu pilota (gong) wysiadłem z auta, przez otwartą szybę kierowcy (chociaż to pewnie mało istotne) zaprogramowałem na nowo pod pamiecią nr1 moje ustawienia fotela i lusterek (gong) po czym nacisnąłem przycisk otwierania na pilocie (gong) i wszystko działa Gdy siedzenia lub lusterka są inaczej ustawione a otwieram auto z pilota, to wszystko ustawia się automatycznie na moje ustawienia |
Sprawdzałem u siebie, działa.
Ja nie wysiadałem z auta jak aviator , ale trzeba się streszczać z wprowadzaniem kolejnych pilotów i przyporządkowywanie im pozycji pamięci. |
_________________ Pozdrawiam
Reader |
|
|
|
 |
aviator

Auto: nie scorpio, nie ford; śmigło gwiazda i jazda
|
Wysłany: |30 Kwi 2013|, 2013 17:24
|
|
|
jak nie wysiadłem to nie działało |
_________________ BMW i3, Mercedes Pilote Explorateur |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |