|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Tylna klapa sedan |
| Autor |
Wiadomość |
szamcio [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Mar 2006|, 2006 12:47 lampki
|
|
|
Ale wyżej pisałeś, że jeden z kabelków, nie czarny, tylko biały chyab, odpowiada za świecenie lampek?
szamcio
chyba jak w niedzielę to posprawdzam, pomierze, to moze jakoś rozrysuję kolorami dla potomnych?? |
|
|
|
 |
szamcio [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Mar 2006|, 2006 13:34 ponownie musze napisać - jesteś wielki
|
|
|
Przepraszam za pomyłkę. Teraz już jestem znowu mądrzejszy. Ty się bawiłeś w sobotę, a mnie to czeka teraz w weekend. Jeszcze jedno malutkie pytanie - czy jak np odłączę całkiem połącznie tego wyłącznika przy zamku (z trzema kabelkami, dwoma bolcami) z siłownikiem, to po pierwsze - nie będzie się otwierał zamek przy naciśnięciu - o co mi chodzi, po drugie - nie spiep...nic z centralnym????
Szamcio |
|
|
|
 |
szamcio [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Mar 2006|, 2006 13:54 lampki
|
|
|
A to nie będzie tak, że jak odepnę tylko złączkę przy tym wyłączniku, to zarówno siłownik nie będzie sterowany i nie będzie się otwierał, oraz tak samo nie będą się świeciły lampki? Bo chyba działa to tak, że ten wyłącznik, przy naciśnieciu zamka, łączy z masą właśnie kabel na siłownik (zamyka obwód i uruchamia go) oraz kabel do lampek?
No i zawsze mogę ustawić w położeniu środkowym wyłącznik lampki.
szamcio |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |2 Mar 2006|, 2006 14:09
|
|
|
speedo cos nie dokonca chyba ok.
w zamku sa 3!!! wyłaczniki!
Jeden poruszany takim białym pierscieniem, dosc duzy, odpowiedzialny za otwarcieklapy po wcisnieciu guzika/wkladki zamka,
2 malutki odpowiedzialny za alarm i za swiecenie wskaznika graficznego na desce
3 w samym zamku kontaktowy, blaszkowy nie mikrowylacznik odpowiedzialny za swiecenie lampki w bagazniku
Odpiecie wyłacznika od siłownika, nie ma wpływu na pozostałe funkcje, lampka bedzie gasła i zapalała sie normalnie, alarm bdzie dziłał normalnie i sygnalizacjana desce rowniez. ten 2 wylacznik jest tylko i wylczanie do otwierania siłownika |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
szamcio [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Mar 2006|, 2006 10:01 siłownik kombi
|
|
|
Wczoraj rozbierałem, i jest tak:
wyłącznik przy zamku (tym z kluczykiem i wciskanym) - idą CZTERY kabelki, w tym i do siłownika
siłownika - dwa kabelki - jeden czerwony (chyba zasilanie), brązowy - od wyłacznika
drugi wyłącznik (przy zamku tym od zaczepu) - steruje oświetleniem
Jak będzie mniej śniegu padało z nieba sprawdzę co jest na którym kabelku
How |
|
|
|
 |
pikus [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Lis 2012|, 2012 17:15
|
|
|
podepne sie do tematu.
Mam problem z centralnym klapy. A mianowicie:otwieranie klapy mam tylko z pilota lub dorobionym precikiem bo nie ma wkladki w zamku. Od pewnego czasu przestal dzialac centralny (mam zalozony uniwersalny silownik). Przejscie pomaranczowo-czarnego przewodu od modulu komfortu jest ok jednak napiecie jakie tam wystepuje to tylko przeszlo 10 v. Gdy podam na krotko 12v silownik zadziala jednak nie ma reakcji na pilota (pilot zadziala bo kierunki migna). Gdzie szukac awarii. |
|
|
|
 |
bingo
PO 656 EY

Auto: 1992, 2.9 V6 12V, manual, TURNIER 4x4 GHIA RS
Pomógł: 115 razy Wiek: 52 Dołączył: 10 Wrz 2007 Skąd: Poznań
|
Wysłany: |4 Lis 2012|, 2012 22:30
|
|
|
| masz oryginalną centralkę czy dokładany alarm? |
_________________ nigdy nie mów nigdy |
|
|
|
 |
pikus [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Lis 2012|, 2012 00:05
|
|
|
Gdy kupowalem auto to wariowal centralny (zamykal-otwieral i tak w kolko) wiec kupilem modul i wymienilem na taki sam i wszystko bylo oki. Do czas ...
[ Dodano: |6 Lis 2012|, 2012 00:07 ]
Nic nie dokladane, wszystko z fabryki. |
|
|
|
 |
bingo
PO 656 EY

|
Wysłany: |6 Lis 2012|, 2012 08:03
|
|
|
| zacznij od sprawdzenia przewodów na łapach klapy. |
|
|
|
 |
pikus [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Lis 2012|, 2012 08:10
|
|
|
| ale wydaje mi sie ze jezeli napiecie przy module i na koncach przewodu jest takie same to przewody sa dobre - dla pewnosci sprawdze |
|
|
|
 |
bingo
PO 656 EY

|
Wysłany: |6 Lis 2012|, 2012 09:41
|
|
|
| no to sam sobie odpowiedziałeś - moduł lub zasilanie modułu. |
|
|
|
 |
pikus [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Lis 2012|, 2012 09:52
|
|
|
| No jo ale wszystko inne dziala - centralny drzwi, ryglowanie. Nie bede wymienial modulu bo trudno taki dostac a elektronikiem nie jestem wiec rozbierac go nie zamierzam. Wole wtedy zalozyc guzior. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |