|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Jaki płyn do chłodnicy? |
| Autor |
Wiadomość |
kat

Auto: E38 2,8 Shadow Line
Pomógł: 66 razy Wiek: 53 Dołączył: 18 Lis 2006 Skąd: katowice
|
Wysłany: |26 Paź 2012|, 2012 19:35
|
|
|
jak masz normalne ogrzewanie to nic nie plucz,chociaz zobacz jakiego koloru jest plyn,bo jazda na wodzie nie jest wskazana
jak jest syf,to waz ogrodowy,jak nie ma ,to zostaw
sprawdz sobie weza tego co leci obok kolektora do nagrzewnicy,czy przypadkiem nie dotyka kolektora ,sprawdz weza grubego tego z dolu chlodnicy do pompy,bo tez lubi pekac
w zasadzie wsio |
_________________ Złodziej najgłośniej krzyczy " Łapać złodzieja !" |
|
|
|
 |
PiotrekGran
730 563 952

Auto: 3x24v
Pomógł: 6 razy Wiek: 33 Dołączył: 20 Lut 2012 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: |26 Paź 2012|, 2012 19:41
|
|
|
Płyn ciemno niebieski jest, Prestone, znaczy pół płyn, pół woda Ogrzewanie super.
| kat napisał/a: | | sprawdz sobie weza tego co leci obok kolektora do nagrzewnicy,czy przypadkiem nie dotyka kolektora ,sprawdz weza grubego tego z dolu chlodnicy do pompy,bo tez lubi pekac |
OK. Dzięki za rady |
_________________ Po co mieć jednego Forda, skoro można mieć trzy |
|
|
|
 |
gufer-posepny

Auto: M 120d
Pomógł: 104 razy Wiek: 45 Dołączył: 08 Sie 2007 Skąd: Katowice
|
Wysłany: |27 Paź 2012|, 2012 16:18
|
|
|
| PiotrekGran napisał/a: | OK
Pytam o odpowietrzenie bo odkąd dolałem wtedy wody, to teraz jak pojeżdżę trochę poziom płynu spada poniżej minimum zapala się kontrolka. Ale po odkręceniu korka zabulgocze i poziom wraca do poprzedniego. Wcześniej tak nie było, mam nadzieje, że to tylko w tym problem.
Jeszcze jedno pytanie, co mam/ co mogę sprawdzić oprócz opasek na wężach przed zalaniem nowego płynu, żeby ustrzec się przed jakimś niekontrolowanym wyciekiem w trasie ? Może jakiś wąż który lubi sobie pęknąć w DOHC-u albo coś ?
Może warto też przepłukać układ wodą z węża ogrodowego, czy dać sobie z tym spokój ? |
głowica tania rzecz .... |
_________________ W nocy wszystko jest czarne . |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |