|
Rozmiar głosników NOWE AUDIO W SAMOCHODZIE PROPOZYCJE |
| Autor |
Wiadomość |
pablo19
Tropiciel

Auto: '89 12V :P NO LPG
|
Wysłany: |3 Sty 2010|, 2009 12:33
|
|
|
| kondzio508 napisał/a: | | ... u Zysia i pobawiłem sie pilotem ... | No nie wiem czy to dobre miejsce na takie wynurzenia.
Takiego SOUNDA na chwilę podłączyłem u siebie i trochę się zdziwiłem jak to dmucha z głośników. |
_________________ były
2.4 12V6 MSB
2.9 12V6 ASB razy trzy
2.9 12V6 MSB złociutkie razy dwa
2.8 Ghia ASB '85 Ikona
2.9 Team |
|
|
|
 |
ford2fast
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
|
Wysłany: |3 Sty 2010|, 2009 13:13
|
|
|
| Anihilator napisał/a: | | alpine tylko nie wiem jaki model to radio |
Jeżeli jest na płyty to nazwa modelu będzie się zaczynała na CDA...
Powinna być umieszczona na panelu lub obudowie
Jeżeli nie uda Ci się nic odczytać , zrób zdjęcia |
_________________ Scorpio 4ever |
|
|
|
 |
Slyu [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Sty 2010|, 2010 22:59
|
|
|
| up |
|
|
|
 |
ford2fast
603911630

|
Wysłany: |28 Mar 2010|, 2010 00:04
|
|
|
| gw21 napisał/a: |
Romek nie wiem dlaczego nie potrafisz się wycofać z tematu w który zabrnąłeś, a o którym masz takie, a nie inne pojęcie.
Czy to dla ciebie jakaś ujma? Nikt nie jest wszechwiedzący i każdy ma tematy bardziej lub mniej sobie znane. |
Ostatnio spotkałem się z opinią , że kończę dyskusję na forum wtedy kiedy jest to dla mnie wygodne
W pewnym sensie jest to prawda
Gdy dyskusja przeradza się w nieprzyjemny a czasami nawet chamski spór , wolę odpuścić
Przygotowałem sporo materiału w odpowiedzi na Twoje przeinaczania rzeczywistości i powtarzanie marketingowej brei
Jednak gdy jeszcze raz przeczytałem wpis
| gw21 napisał/a: | | ford2fast napisał/a: | Wskaż proszę , w którym miejscu artykułu autor skarży się na jakość tonów niskich |
...Co chciałby zmienić na lepsze? Brzmienie kickbasów oraz subwoofera. Bywają chwile, gdy trzeba mocniej podkręcić głośność
basu średniego i wówczas ma on tendencje do wypadania ze spójnego z tonami średnimi przekazu.... |
zrozumiałem ,że nie potrafisz odróżnić co oznacza spójność dźwięku , tym samym dalsza dyskusja z mojej strony stała się bezcelowa
To tak jakbym dyskutował ze ślepym o kolorach
Możesz być sobie guru od car audio na Działkowej jednak nie zmieni to faktu , że o pewnych aspektach dźwięku pojęcia nie masz i nawet nie chcesz się dowiedzieć
Również "wiedza" , którą dysponujesz na temat budowy wzmacniaczy samochodowych jest bardzo niepełna
Najprostsze działania arytmetyczne typu mnożenie jasno wskazują , że piszesz zwykłe bzdury |
|
|
|
 |
gw21
Grzesiek

Auto: '96 2.3 sedan ASB + lpg
|
Wysłany: |28 Mar 2010|, 2010 03:04
|
|
|
| ford2fast napisał/a: | | Przygotowałem sporo materiału w odpowiedzi na Twoje przeinaczania rzeczywistości i powtarzanie marketingowej brei | Rozumiem, że google ci przymuliło i 3 miesiące zajęło ci wyszukiwanie argumentów. I gdzie jest ten materiał, podasz linki czy pofatygowałeś się i zeskanowałeś jakieś kolorowe pisemka? Zamiast wierzyć wszystkim sponsorowanym artykułom, weź sobie jakąś książkę z podstaw elektrotechniki.
| ford2fast napisał/a: | Ostatnio spotkałem się z opinią , że kończę dyskusję na forum wtedy kiedy jest to dla mnie wygodne
W pewnym sensie jest to prawda
Gdy dyskusja przeradza się w nieprzyjemny a czasami nawet chamski spór , wolę odpuścić |
Po trzech miesiącach wszczynasz ponownie pyskówkę i uważasz się za kogoś kto odpuszcza? Człowieku, ty jakiś niedowartościowany jesteś czy jak? Nie odróżniasz podstawowych pojęć fizycznych, brak ci argumentów, podpierasz się Wikipedią i sławnymi znajomymi. Znowu zaczynasz sypać ogólnikami i jeszcze mnie obrażasz, a za chwilę pewnie na poparcie dodasz opinie "znanych" przyjaciół. Jeśli masz coś do mnie to pisz na pw, bo od teraz twoje wypowiedzi odznaczam jako "ignorowane". | ford2fast napisał/a: | Możesz być sobie guru od car audio na Działkowej jednak nie zmieni to faktu , że o pewnych aspektach dźwięku pojęcia nie masz i nawet nie chcesz się dowiedzieć
Również "wiedza" , którą dysponujesz na temat budowy wzmacniaczy samochodowych jest bardzo niepełna | Nigdy nie uważałem się za "guru" w dziedzinie car audio, bo traktuję to jako hobby, ale z pewnością moja wiedza w zakresie zarówno teorii jak i praktyki wystarcza by samodzielnie, bez podpierania się sławami zbudować nawet dość zaawansowane systemy. Również na podstawie własnej praktyki jestem w stanie samodzielnie ocenić podstawowe systemy oraz zasadność użycia poszczególnych komponentów.
Jeszcze raz ci napiszę:
Nie śmieć w temacie. Masz coś do mnie pisz pw, a nie robisz personalne wycieczki w temacie. |
|
|
|
 |
ford2fast
603911630

|
Wysłany: |28 Mar 2010|, 2010 10:29
|
|
|
| gw21 napisał/a: | | z pewnością moja wiedza w zakresie zarówno teorii jak i praktyki wystarcza by samodzielnie, bez podpierania się sławami zbudować nawet dość zaawansowane systemy. |
Do zbudowania może i wystarcza , jednak brednie o efektywności wzmacniaczy i ocena dźwięku są Twoją słabą stroną |
|
|
|
 |
pablo19
Tropiciel

Auto: '89 12V :P NO LPG
|
Wysłany: |1 Kwi 2010|, 2010 10:03
|
|
|
| Jedni gadajom ble ble ble, a inni robiom oooooooooo |
_________________ były
2.4 12V6 MSB
2.9 12V6 ASB razy trzy
2.9 12V6 MSB złociutkie razy dwa
2.8 Ghia ASB '85 Ikona
2.9 Team |
|
|
|
 |
wieloryb
KR 501 HU

Auto: '95 2,3 16V, MSB, Ghia, kombi + LPG
|
Wysłany: |2 Kwi 2010|, 2010 20:45
|
|
|
ale nie słychać ooooooooo |
_________________ Pozdrawiam,
wieloryb
KOBI Mobilny Serwis Rowerowy www.kobiserwis.pl
606-857-942
Team 4 Gary |
|
|
|
 |
Domyn0
095 Member

Auto: Wieloryb 95' GHIA 2.0 16V MSB sedan +LPG
|
Wysłany: |2 Kwi 2010|, 2010 22:14
|
|
|
jakis niemy ten film |
_________________ Był 2.0 DOHC 16V
Jest 2.0 DOHC 16V GHIA
Jest GSF 600 ;D |
|
|
|
 |
gstarr [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Cze 2012|, 2012 16:06
|
|
|
| ford2fast napisał/a: | | Boni napisał/a: | | Do boczka przymocowałem, rzecz jasna. |
Czyli najgorsze możliwe rozwiązanie |
Hmmm to moze moglbys mi podpowiedziec gdzie je przykecic jesli do boczka to zly i nie trafny pomysl???:)z gory dzięki. |
|
|
|
 |
gufer-posepny

Auto: M 120d
|
Wysłany: |13 Cze 2012|, 2012 17:30
|
|
|
| pod boczkiem są mocowania głośników . |
_________________ W nocy wszystko jest czarne . |
|
|
|
 |
ford2fast
603911630

|
Wysłany: |13 Cze 2012|, 2012 18:08
|
|
|
| gstarr napisał/a: | | ford2fast napisał/a: | | Boni napisał/a: | | Do boczka przymocowałem, rzecz jasna. |
Czyli najgorsze możliwe rozwiązanie |
Hmmm to moze moglbys mi podpowiedziec gdzie je przykecic jesli do boczka to zly i nie trafny pomysl???:)z gory dzięki. |
Przykręca się ZAWSZE do blachy |
|
|
|
 |
gstarr [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Cze 2012|, 2012 18:24
|
|
|
| dzieki jutro sie zabieram za lepsze nagłośnienie ....nie mam wielkich aambicji aby byl czysty ladny dzwięk lubię muzyke! |
|
|
|
 |
gufer-posepny

Auto: M 120d
|
Wysłany: |13 Cze 2012|, 2012 18:33
|
|
|
| To dwudrożne na przód i tył oryginalne wystarczą . |
_________________ W nocy wszystko jest czarne . |
|
|
|
 |
gstarr [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Cze 2012|, 2012 18:55
|
|
|
widzisz ja mialem w domu 3-drozne DLS i a tylne seryjne konczyly swoj zywot wiec wsadzilem je na tyl jutro podepne je pod wzmacniacz a do przodu hertze 13 mi wystarczy moze drzwi sobie z czasem wyglusze!
A odnosnie wzmacniacza mialem go za darmo kolega elektryk naprawil wiec czemu mialby nie chulac SIGNAT stary ale jary!
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|
|