$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Skrzypi gdzieś w okolicach prędkościomierza
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Skrzypi gdzieś w okolicach prędkościomierza
Autor Wiadomość
Blind29 

Auto: '03, A4 Avant b6, 1.8t +LPG
Wysłany: |2 Mar 2012|, 2012 23:55   Skrzypi gdzieś w okolicach prędkościomierza

Witam, mam problem ze skrzypiącą najprawdopodobniej szybką ochraniającą zegary. Jest to dokuczliwe, wyraźnie słyszalne podczas nawet najmniejszych nierówności. Nie wiem czy to jakiś plastik, czy zatrzask, w każdym razie gdy docisnę szybkę, to trzeszczenie się zmniejsza. Czy ktoś może się z tym spotkał?

Wiem że to stare już auto i jak chcę wszystko mieć idealne, to tylko z salonu... Ale miałem z tym problem w mkII, a teraz identycznie w mkIII. No i mnie to wkurza bo nienawidzę jak coś mi skrzypi w aucie. Może akurat ktoś się z tym spotkał i jakoś to rozwiązał?
Pozdrawiam! :)

Boni 

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
Wysłany: |3 Mar 2012|, 2012 13:44   

Rozbierasz, i te miejsca między ramką a szybką i szybką a zegarami/stelażem gdzie się dociska/stykają podklejasz ciekną taśmą piankową, albo zwykłą taśmą izolacyjną od biedy. Czasem się udaje trafić z taśmą i przestaje skrzypieć. Ale ja na przykład rozwiązuje takie denerwujące problemy (że skrzypi, że brudna szybka, że porysowana, że zakurzona) po prostu wyjmując szybki z tych samochodów, które mam zamiar dłużej ujeżdżać, np. oba mk1 są bezszybowozegarowe obecnie ;)

Julek 
510 571 845

Auto: '91 2,9 LSD,
Wysłany: |3 Mar 2012|, 2012 19:37   

ja zdejmowałem "drewienko" i niewielkim torxem dokręcałem śrubki w zegarach, bez ich zdejmowania, tylko z czuciem, bo pęknie

Odpowiedz do tematu