$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Gnoje ukradli mi kierunkowskazy i halogeny II RAZ
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gnoje ukradli mi kierunkowskazy i halogeny II RAZ
Autor Wiadomość
Adam
[Usunięty]

Wysłany: |16 Sie 2005|, 2005 12:29   

Wiec tak. Do gościa z Allegro dzwoniłem i oczywiście gadka ze wczesniej wystawił ale faktury zakupu nie posiada. Jednak w niedziele poszedłem poszukać na giełdzie poznańskiej i nawet mam duze podejzenia ze namiezylem moje, wygladały jak moje i nawet rok produkcji sie zgadzał. Gościu chciał za nie jedyne 500 zł za 450 by oddał. Powiedziałem ze ma spadać. :lol: Nie bede płacił za swoje czy kradzione. Oczywiście nie posiada faktury zakupu na halogeny do Scorpio tylko na "lampy" szt. 30 CWANIAK. Oczywiście niczego sie nie udowodni.
Halogeny kupiłem używane z gwarancją ze nie kradzione, wykombinowałem zabezpieczenie aby nie dało sie ich wyjąć a na dodatek je przykleje :) Jeszcze znalesc elektryka ktory załozy nowe wtyczki. Jak sie okazuje wcale nie jest tak łatwo kupic takie wtyczki. :(

IBOL
[Usunięty]

Wysłany: |16 Sie 2005|, 2005 14:24   

Dobrze, ze u nas w starszych Skorpiakach nie tak czesto sie to zdarza :)

Nie mniej jednak wczoraj dwa razy musialem odbedzac z balkonu gowniarzy bezczelnie bioracych sie za moj znaczek z tylu.

Darecki
[Usunięty]

Wysłany: |16 Sie 2005|, 2005 14:27   

Mnie najbardzie wku...wia historia guwniarzy grających w piłkę na parkingu. Już raz dostałem piła po masce (przynajmniej tylko raz widziałem). Więc pogoniłem guwnioarzy na kopach. To mi przylecial jeden z matką na skargę. Więc ja jej pokazuyje tabliczki przy garażach że jest zakaz gry w piłkę to sie przymkneła i poszła do domu.

Aneta 

Auto: Jeepnięta 5.7 HEMI
Wysłany: |16 Sie 2005|, 2005 23:02   

Adam, nie obawiasz się, że następnym razem jak nie będą mogli wyjąć, to połamią Ci zderzak w najlepszym przypadku?

Adam
[Usunięty]

Wysłany: |15 Wrz 2005|, 2005 09:23   

:evil: Niestety znów mi ukradli kierunki i halogeny ostatnio 13 sierpień dziś jest 15 wrzesień :( Ja juz niemam sił. :cry:
Ręce mi opadają, naprawde. Niestety Aneta miała racje nie mogli wyjac halogenow wiec połamali zderzak i halogeny których resztki zostały przy zderzaku.
Aneta miała racje jak je zabezpieczyłem i nie mogli ich wyjąc to trzeba było razem ze zderzakiem i teraz mam jeszcze wiecej wydatków jak ostatnio.

Boni 

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
Wysłany: |15 Wrz 2005|, 2005 11:01   

Przerąbane. Tak się zastanawiam, nie wiem jak w wielorybach, ale starsze, np mój, miewają ten moduł kontroli żarówek, możę trzeba by to przerobić, żeby testował je co jakiś czas na postoju i wpier... syrenę 130dB jak nagle którejś żarówki nie wykryje. Ja parkuję na ogół w takich miejscach, gdzie mi grozi najwyżej kuna albo straż miejska, ale strzeżonego...

Aneta 

Wysłany: |15 Wrz 2005|, 2005 17:19   

Adam, współczuję... ja to przerabiałam 4 razy. Może na jakiś czas wypróbuj manewr z kierunkami od Matiza, koszt niewielki, a jak przez jakiś czas nie będziesz miał oryginałów, to stwierdzą, że już nie ma po co przyjeżdżać do Twojego auta i odpuszczą.

Adam_2000 

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
Wysłany: |15 Wrz 2005|, 2005 17:31   

Kurcze, Adaś nie zazdroszczę Ci... dobrze, że moje cudeńko w garażu nocuje :)
Ale widzę, że i tak trzeba wymyślić jakieś sprzytne zabezpieczenie...

megalith
[Usunięty]

Wysłany: |15 Wrz 2005|, 2005 18:04   

Boni napisał/a:
Przerąbane. moduł kontroli żarówek, możę trzeba by to przerobić, żeby testował je co jakiś czas na postoju i wpier... syrenę 130dB jak nagle którejś żarówki nie wykryje

Prościej wstawić czujkę mikrofalową, która będzie popiskiwać alarmem jak ktoś naruszy przestrzeń np. 50 cm od auta. Na allegro uniwersalną widziałem za 80 zeta chyba kiedyś, a u mnie w sklepie kompletny alarm z takimi czujkami 350 zl

Ale zeby dwa razy rabneli.... niesamowite

Adam_2000 

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
Wysłany: |15 Wrz 2005|, 2005 18:06   

Wszelkie czujki moim zdaniem nie zdadzą egzaminu... tutaj potrzebne jest coś, co uczyni demontaż zbyt pracochłonnym dla gnojków i w końcu odpuszczą...

megalith
[Usunięty]

Wysłany: |15 Wrz 2005|, 2005 18:37   

Adam_2000 napisał/a:
utaj potrzebne jest coś, co uczyni demontaż zbyt pracochłonnym dla gnojków i w końcu odpuszczą...

Przyspawasz pałąkiem do ramy? Zderzak jest plastikowy... o czym Adam już wie :(

W ten sposób co najwyżej zapewnisz sobie to, że na nich nie zarobią, bo przy demontażu zniszczą.

Adam
[Usunięty]

Wysłany: |16 Wrz 2005|, 2005 08:29   

Zderzak jest plastikowy i nieda sie przyspawac. Nie chciałem przyklekac dookoła i to moze był błąd. Nie było mozliwosci rozdzielic kierunkowskazy od halogeny i dlatego wyrywali całość. Ucierpiał zderzak ale i halogeny wiec niemaja juz pełnowartosciowych a i jeden kierunkowskaz ma wyrwane zaczepy od zarówki bo została oprawka (po lewej mi cos świeci) :wink:
Czy ktoś wie jak sie wyciaga wkłady lusterek????? Też sie o nie boje

Aneta 

Wysłany: |16 Wrz 2005|, 2005 10:53   

Adam napisał/a:
Czy ktoś wie jak sie wyciaga wkłady lusterek
Bardzo łatwo, też mi ukradli. Jak masz fordowskie alusy z kapselkami na oryginalny klucz, to też je zabezpiecz, ukradli i został mi tylko kluczyk na pamiątkę :evil:

megalith
[Usunięty]

Wysłany: |16 Wrz 2005|, 2005 11:45   

W tym Poznaniu naprawdę takie złodziejstwo się szerzy?? Kto kradnie części do Scorpio, ja rozumiem że jakby jeździło po Polsce ich ze 100000 to OK, no ale bez jaj :(

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |16 Wrz 2005|, 2005 11:49   

no wiesz - ostatnimi czasy przybyło mnóstwo skorupek.

Odpowiedz do tematu