|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Napinacz pasa wielorowkowego napędu pompy wodnej |
| Autor |
Wiadomość |
1Bodzio

Auto: 2002 chrysler 300m 3,5 V6 LPG
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 17 Kwi 2006 Skąd: Sobótka
|
Wysłany: |21 Kwi 2006|, 2006 22:48 Napinacz pasa wielorowkowego napędu pompy wodnej
|
|
|
| Witam. Mam pytanie czy jest możliwe wymontowanie napinacza pasa wielorowkowego napędu pompy wodnej , alternatora i pompy wspomagania poprzez wykręcenie śruby znajdującej się w osi obrotu ramienia napinacza (silnik 2.3 DOHC). Mam wyrobioną ośkę rolki napinacza i chciałbym ją naprawić (dorobić nową) ale bez wymontowania ramienia napinacza nie ma możliwości jej demontażu. Na osi ramienia widoczna jest silna sprężyna napinająca pas. Boję się wykręcić śrubę z osi gdyż nie wiem czy da się to z powrotem zmontować. Jeśli ktoś wie to proszę o odpowiedż |
_________________ Pozdrawiam 1Bodzio
Auto DWR 73356 |
|
|
|
 |
ford2fast
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
Pomógł: 77 razy Dołączył: 28 Lip 2008 Skąd: Zabrze Maciejow
|
Wysłany: |1 Wrz 2011|, 2011 21:16
|
|
|
Można śmiało wykręcać |
_________________ Scorpio 4ever |
|
|
|
 |
pandy

Auto: Scorpio Mk3 96, 2.3, MAN, sedan, benzyna
|
Wysłany: |5 Wrz 2011|, 2011 15:56
|
|
|
| sie da, sprezyna ma ogranicznik, poza tym w miare dobry opis jest na warsztacie - jesli zamierzasz rozbierac napinacz a nie tyko rolke to warto przeczytac opis na warsztacie. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |